Articole Harry Potter and the Half-Blood Prince

(2009)

Harry Potter și Prințul Semipur

Prezentare

Încurajați de reîntoarcerea Lordului Cap de Mort, Devoratorii Morții stârnesc haosul atât în lumea Încuiaților cât și în lumea magicienilor, iar Hogwarts nu mai poate rămâne raiul care era pe vremuri. Harry simte că în castel se ascund multe alte pericole, iar Dumbledore îl pregătește tot mai intens pentru lupta finală care se apropie cu repeziciune. El are nevoie de Harry pentru a-l ajuta să descopere secretul scutului de apărare al lui Cap de Mort—informații esențiale ce sunt cunoscute numai de fostul profesor al poțiunilor de la Hogwarts, Horace Slughorn. Urmărind cu asiduitate acest gând, Dumbledore îl momește pe fostul său coleg să revină la Hogwarts, promițându-i un post mai bine plătit, un birou mult mai mare …și șansa de a-l pregăti pe faimosul Harry Potter.

În același timp, studenții se află și sub tirul unui adversar nevăzut, cu totul diferit, acela al hormonilor adolescentini, care ridică un adevărat asediu asupra propriei lor cetăți. Prietenia de lungă durată a lui Harry cu Ginny Weasley se dezvoltă devenind un sentiment mai profund, care însă nu e văzut cu ochi buni de către prietenul lui Ginny, Dean Thomas, și nici de fratele ei mai mare, Ron. Dar Ron trebuie să se preocupe și de propriile sale impulsuri sentimentale, care-l împing către drăgăstoasa Lavender Brown, făcând-o pe Hermione să fiarbă de gelozie, chiar dacă nu vrea să-și arate sentimentele. Dar apoi, o cutie de bomboane tratată cu poțiunea dragostei ajunge pe mâinile cui nu trebuie, schimbând totul.

Un singur student rămâne rece la toate poveștile de dragoste ce înfloresc peste tot, chinuindu-și mintea cu lucruri mult mai importante. El este hotărât să-și pună amprenta, chiar dacă este una negativă. Dragostea plutește în aer, dar tragedia urmează să vină, iar Hogwarts ar putea să se schimbe pentru totdeauna.

David Yates, care a regizat în 2007 blockbuster-ul “Harry Potter și Ordinul Phoenix”, a revenit pentru a asigura regia filmului “Harry Potter și Prințul Semipur.” David Heyman, producătorul tuturor filmelor cu Harry Potter, asigură producția, alături de David Barron. Scenaristul Steve Kloves, care a scris și primele patru serii ale filmului, a realizat adaptarea cărții scriitoarei J.K. Rowling. Lionel Wigram a îndeplinit rolul de producător executiv, iar John Trehy pe cel de co-producător.

Warner Bros. Pictures prezintă o producție Heyday Films, “Harry Potter și Prințul Semipur”, cea de-a șasea serie a franșizei realizate de Warner Bros. Pictures, Harry Potter, după unul dintre îndrăgitele romane ale lui J.K. Rowling. Din nou, în fruntea genericului se află Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson, care reiau rolurile anterioare ale tinerilor magicieni Harry Potter, Ron Weasley și Hermione Granger, care trebuie să facă față unor noi provocări și pericole, după întoarcerea Lordului Cap de Mort.

Printre actorii care revin în rolurile anterioare se numără: Helena Bonham Carter în rolul lui Bellatrix Lestrange; Robbie Coltrane în rolul Rubeus Hagrid; Warwick Davis în rolul profesorului Filius Flitwick; Michael Gambon în rolul profesorului Albus Dumbledore; Alan Rickman în rolul Profesorului Severus Plesneală; Maggie Smith reintră în pielea profesoarei Minerva McGonagall; iar Julie Walters în cea a lui Molly Weasley.

Câteva dintre starurile generației tinere de actori revin în rolurile studenților de la Hogwarts, printre care Tom Felton în rolul vechiului adversar al lui Harry, Draco Reacredință; Evanna Lynch în rolul Luna Lovegood; și Bonnie Wright în rolul lui Ginny Weasley, cea mai tânără din clanul Weasley.

În acest film cu Harry Potter apar pentru prima dată și doi actori ce au devenit renumiți datorită premiilor pe care le-au obținut. Este vorba de laureatul Academiei, Jim Broadbent, care îl interpretează pe profesorul de poțiuni Horace Slughorn și de asemenea de Helen McCrory, laureată a premiului BAFTA, care apare în rolul Narcissei Reacredință, mama lui Draco Reacredință și sora mașterei Bellatrix Lestrange. În plus, alți tineri actori își fac debutul odată cu rolurile actuale din “Harry Potter și Prințul Semipur”: Jessie Cave o interpretează pe Lavender Brown, care nu are ochi decât pentru Ron Weasley; Hero Fiennes Tiffin îl interpretează pe Tom Riddle la vârsta de 11 ani; și Frank Dillane îl interpretează pe același Riddle, la vârsta de 16 ani; acesta se află deja pe cale de a deveni ticălosul Lord Cap de Mort.

Colaborând cu David Yates, în spatele camerei de filmat se află de două ori nominalizatul la Oscar®, directorul de imagine Bruno Delbonnel (“A Very Long Engagement,” “Amelie”), care realizează acum primul său film cu Harry Potter. Echipa de realizatori din spatele camerei de filmat îi include pe veteranii filmelor cu Harry Potter, cum ar fi scenograful Stuart Craig, montorul Mark Day, compozitorul Nicholas Hooper, creatorul de efecte vizuale Tim Burke, și creatoarea de costume Jany Temime.

“Harry Potter și Prințul Semipur” este distribuit internațional de către Warner Bros. Pictures, o Companie de Entertainment a Warner Bros.

Sinopsis Despre producție
jinglebells