Gummo

(1997)

Orasul nebunilor

Poster Gummo Postere Gummo

Sinopsis Gummo

Mai mult
Calificat de criticii de film ca fiind o gulma suprarealista sau un poem vizual, Gummo este filmul de debut al unuia dintre cei mai indrazneti regizori tineri din aceasta epoca a cinematografiei, numit de colegii de breasla baiatul rau.

Scene ca uciderea animalelor, sex cu minore, batai, accidente, eutanasie si violente de limbaj sunt combinate cu o poveste urbana cu personaje ciudate, obsedate de supravietuire.

Personajul principal este un tanar, Solomon, care are preocupari destul de sangeroase. El…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6

Caseta tehnică

Produs de

Fine Line Features

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
qwerty_user pe 17 August 2010 10:47
un film pur si simplu genial, un film care aduna mizantropia reliefata intr'un umor exceptional calificabil negru tocmai datorita neobsevarii a evidentului si a modul in care " reusim " sa gasim alte activitati de facut, mult mai importante, tocmai cand ne'am putea salva viata in schimb....un film capodopera , insa un film pentru un public selectat tocmai de regizor...un film unic ! my kind of sh*t ! ;)
5 2
AndreeaC2 pe 30 Iunie 2011 20:21
Nu am putut sa-i dau o nota. Mi se pare foarte greu de catalogat, dar asta pentru ca nu vad totul in alb/negru, bun/rau, ciudat/normal. Poate de asta mi s-a parut mai mult un freak-show realistic decat un film socant. O scena repulsiva mi s-a parut, insa, cea in care Solomon manca spaghetti in cada. De Bunny Boy mi-a placut la nebunie. Asa cum l-au mai descris si altii, Gummo e ca un accident de masina la care esti martor - ti-e teama sa te uiti, dar in acelasi timp curiozitatea te impinge s-o faci.
1 0
robertsandu pe 17 Octombrie 2012 17:23
Puține sclipiri, multe rătăciri
Gummo e un film foarte interesant. Asta-i clar. Interesant nu pentru că arată lucruri oribile, precum doi puști care plesnesc o mâță până-i zboară ochii din orbite (deși, ca iubitor de pisici, nu pot spune că aprob astfel de scene, care cam întrec o limită a decenței, dar în fine). Ci interesant fiindcă, dincolo de aceste scene, pornește de la un subiect bun: oamenii (copiii) ca produse ale unui mediu social diavolesc. Un subiect naturalist care mă atrage.

Filmul, însă, eșuează grav la două niveluri. Primul ar fi coerență și unitate. Gummo e un colaj de scene foarte bune, cu tentă naturalistică (precum scena din baie, cea cu spaghetele), însă și destule scene prost filmate, a căror imagine amorfă uneori m-a deranjat vizual. Forța imaginilor este și ea inegală - când avem parte de cadre foarte puternice (dure), când de cadre trase parcă… citeşte

1 1
harlequinm pe 16 August 2011 05:44
Am auzit ca este foarte bun..are cineva o titrare Ro ?
1 2
paradox_utopic pe 19 Martie 2011 19:20
socant..de interesant !
filmul e chiar diferit....te captiveaza... e genul de film din care nu integi nimic sau nu-ti place sau te face sa ai o revelatie si te marcheaza profund...
1 2
jansic pe 12 Ianuarie 2011 19:38
In Gummo a bunch of freaks, tineri si adulti deopotriva, par sa traiasca la intamplare, fara scopuri, sperante, vise, chiar rationament. Scenele si personajele merg pe axa socant-morbid-respingator dar sunt facute realist, in genul unui documentar. Mie una, mi-a placut coloana sonora.
Am sa-l adaug pe lista filmelor socante. 9 pentru originalitate.

1 3
aayana pe 13 ianuarie 2011 00:07
Ai vazut Seom a lui Kim Ki-duk sau Oldboy a lui Chan-wook Park? Mie una astea mi s-au parut şoc. Gummo mi.a adus aminte de un film vechi unde la un restaurant se servea carne de om fără ca oamenii să ştie. Nu mai ştiu cum se cheamă dar m-a marcat..
jansic pe 13 ianuarie 2011 20:05
Am incercat sa vad Oldboy la un moment dat, iar de atunci am mai primit recomandari. Le am in vizor, thanks.
cosmin742000 pe 25 Ianuarie 2013 13:36
Un film greu de catalogat . Daca era facut in anii 60 il puteam incadra la Something Weird Video, daca era din anii 70 il incadram la cult de serie b , e greu de crezut ca e din anii 90 , si mai greu de crezut ca a aparut in acelasi an cu Titanicul, Mie unuia mi-a placut , cu toate ca ciudateniile nu imi plac , cu atat mai mult ciudateniile de tip junk.Oricum il plasez mult deasupra oricarui film de Terry Gillian care regizeaza ciudatenii doar de dragul de a regiza ciudatenii
1 6

Spune-ţi părerea despre Gummo

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Gummo
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells