Articole Gone in Sixty Seconds

(2000)

Dispari în 60 de secunde

Despre productie

Producatorul Jerry Bruckheimer aduce un nou suflu dramatic clasicului "Gone in 60 seconds" produs in 1974. Distributia aleasa de Bruckheimer pentru "Gone in 60 seconds" cuprinde 3 laureati cu Oscar: Nicolas Cage, Angelina Jolie si Robert Duvall; alti componenti ai distributiei: Giovanni Ribisi, Delroy Lindo, Will Patton, Christopher Eccleston si Chi McBride.

Spectatorii vor recunoaste titlul "Gone in 60 seconds" de la predecesorul sau, insa Bruckheimer nu face un simplu remake, ci reconstruieste complet originalul.

"Cand am decis sa incepem acest proiecta fost important pentru toti ca spiritul filmului original sa ramana intact.", spune Bruckheimer. "Dar am largit subiectul si am definit in mod clar personajele. Am mai adaugat cateva personaje, dar in acelasi timp am mentinut elemente pe care fanii versiunii originale se vor bucura sa le revada."

"Originalul a fost inspiratia pentru acest film", spune Nicolas Cage. "Am fost surprins sa aflu cat de multi oameni l-au vazut. In filmul original are loc o urmarire ce dureaza 40 de minute si totul se concentreaza asupra acestei urmariri. Dar, noul film este focalizat asupra relatiilor interumane; trebuie sa fur 50 de masini pentru a salva viata fratelui meu."

Cunoscut ca si colectionar de masini, Cage n-a fost atras de film doar datorita acestei pasiuni, ci si datorita noului scenariu dinamic.

Giovanni Ribisi interpreteaza rolul fratelui mai mic al lui Memphis, Kip. "Giovanni a fost prima noastra alegerepentru a-l interpreta pe Kip", spune Sena. "A avut atat de multe roluri solicitante intr-o cariera relativ scurta; pur si simplu este uimitor pentru cineva atat de tanar."

Memphis descopera pentru prima data ca Kip are necazuri atunci cand apare vechiul sau partener Atley Jackson, interpretat de Will Patton. "Memphis il vede pe Atley ca pe un rechin venit sa ucida. Atley este amintirea intunecata a trecutului care s-a intors sa-i spuna lui Memphis sa mearga inapoi in iad. Will joaca perfect rolul; cu siguranta are o latura intunecata", il descrie Rosenberg.

Memphis trebuie sa-si reconstituie echipa de experti pe care o abandonase cu 6 ani in urma. Mai intai il gaseste pe mentorul sau, Otto Halliwell, care conduce un mic atelier de reparatii masini.

Relatia dintre Memphis si Otto este asemanatoare uneia dintre tata si fiu, cel de-al doilea constituind sursa de cunostinte si organizare a intregului grup.

Cel mai bun prieten al lui Memphis, Donny Astricky, este interpretat de Chi McBride. "Donny nu ezita cand Memphis ii cere ajutorul", explica McBride. Cand Memphis il gaseste, Donny era instructor auto. El pusese ordine in viata, dar nu era deloc fericit cu meseria lui.

Ultima de care Memphis se apropie este dragostea vietii lui, Sara Wayland (Sway). Ea insa nu vrea sa mai aiba nimic de-a face cu el. Interpreta lui Sway este Angelina Jolie, castigatoare a premiului Oscar. "E un fost iubit care se intoarce dupa 6 ani. Cand descopera de ce a venit, ea este tot neincrezatoare", spune Jolie.

Dupa toate acestea, Memphis este gata sa-si intalneasca fratele. Afla repede ca Kip isi formase propria echipa de experti, echipa ce-l includea si pe vecinul lor din copilarie, Tommy Tummel, cunoscut acum drept Tumbler.

"Prietenii lui Kip sunt mai tineri si au complet alte abilitati si echipamente decat Memphis", spune Bruckheimer. "Dar le lipsesc experienta si stilul."

"Intram in joc pentru bani", spune Scott Caan of Tumbler despre Tumbler si despre restul gastii lui Kip.

William L. Scott joaca rolul celui mai tanar dintre hoti. "Toby este un geniu al computerelor, ceea ce este destul de ironic pentru ca eu nu stiu nimic despre computere", rade Scott.

Pentru Sena dificultatea a constat in crearea a "ceva" ce spectatorii nu mai vazusera pana atunci.

O parte importanta a filmului este scena urmaririi. "Sunt atat de multe urmariri grozave! Am vrut ca aceasta sa fie diferita, dar am avut grija sa nu treaca peste o anumita limita. Am adaugat elemente interesantesi niste locatii deosebite pentru a face cascadoriile si urmarirea interesante", spune Ribisi.

Despre subiect
jinglebells