Articole Dreamgirls

(2006)

Dreamgirls

Despre productie

În Detroit-ul anilor '60, o noapte de succes pe scenă te putea face cunoscut, dar cântecele nu erau transmise şi pe undele radio. In aceasta perioada, un nou tip de muzică este pe cale să se nască - un sunet nou cu rădăcini adânci în sufletul Detroit-ului, unde cântecele reprezintă mult mai mult decât ceea ce par şi unde toţi cei care le asculta sunt uniţi de un vis comun.

Curtis Taylor, Jr. (Jamie Foxx) este un vânzător de maşini care visează să-şi creeze propria afacere în muzică: să-şi deschida propria casă de înregistrări şi să-şi ducă sunetul muzicii pe undele radio, într-o perioadă în care drepturile civile erau doar şoptite. El caută acum doar modalitatea, talentul potrivit, produsul potrivit pe care să-l vândă.



Apariţia modestă într-un show local, ce are ca scop căutarea de noi talente, a tinerelor din The Dreamettes - Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) şi lidera de grup Effie White (Jennifer Hudson) - cu peruci ieftine şi costumaţie făcută cu propriile lor mâini, cu cântece şi paşi pregătiţi de fratele lui Effie, C.C. (Keith Robinson), le dă acestora speranţa că talentul şi visele lor pure vor fi remarcate şi le vor scoate din anonimat.
Sunt tinere. Sunt frumoase. Sunt exact ceea ce caută Curtis.

Tot ce trebuie să facă ele este să aibă încredere în el. James "Thunder" Early (Eddie Murphy) este un pionier al noului sunet din Detroit, fermecând ascultătorii din "Circuitul Chitlin" cu combinaţiile electrizante de soul şi rock'n'roll. Curtis organizează cu ajutorul celor de la The Dreamettes o petrecere cu cântec pentru Early, şi deodată, pentru ei toţi, prăpastia dintre ceea ce-şi doreau ei şi ceea ce au pare să se micşoreze.



Curtis le lansează, redenumindu-le The Dreams, fiind convins în propriul orgoliu că succesul nu stă doar în vocea emoţionantă a lui Effie, ci si în frumuseţea deosebită şi stilul maleabil al lui Deena. Deena este pregătită să păşească sub lumina reflectoarelor, chiar dacă Effie păleşte numai la acest gand.

Cum o nouă eră muzicală e pe cale să înceapă, ambiţia lui Curtis le impinge pe cele trei fete, ce odată formau o familie, în prima linie a unei industrii aflate în mijlocul unei revoluţii muzicale. Dar când luminile se aprind, iar cortinele se dau la o parte, chiar si ele cu greu se mai recunosc. Visele lor sunt în sfârşit pe cale să devină realitate, dar preţul este mult prea mare ca sa fie suportat.



Fenomenul de pe Broadway, câştigător al unui Premiu Tony, prinde viaţă în noul film-adaptare scris şi regizat de câştigătorul Premiul Oscar®, Bill Condon. DreamWorks Pictures şi Paramount Pictures prezintă o producţie Laurence Mark, Dreamgirls, o poveste irezistibilă despre dragoste şi loialitate, faima şi trădare care atrage după sine ruptura, sacrificiul şi triumful unui grup de amatori care vor să-şi ducă muzica pe undele radio din America anilor '60-'70.

Condon, nominalizat la Premiul Oscar® pentru scenariul filmului Chicago şi scenariul şi regia filmelor Kinsey şi Gods and Monsters, pentru care a obţinut Premiul Oscar® pentru "Cel mai Bun Scenariu Adaptat", scrie acum scenariul pentru Dreamgirls pe baza cărţii originale a musicalului ale cărui versuri au fost scrise de Tom Eyen, iar muzica este realizată de Henry Krieger. Filmul a fost produs de către un nominalizat al Premiilor Oscar®, Laurence Mark (Jerry Maguire; As Good As It Gets; I Robot). Patricia Whitcher (Memoirs of a Geisha) este producătorul executiv al acestui film.



Distribuţia filmului este formată dintr-un ansamblu de vis de mari talente compus din: Jamie Foxx, câştigător al unui Premiu Oscar® (Ray); cântăreaţa şi actriţa Beyoncé Knowles (The Pink Panther); Eddie Murphy, de patru ori nominalizat la Globul de Aur (The Nutty Professor, Beverly Hills Cop, Trading Places, 48 Hrs.); Jennifer Hudson, care a ajuns în atenţia publicului mondial o dată cu intrarea în finala show-lui de success American Idol. În film mai joacă: legendarul Danny Glover (Lethal Weapon); câştigătoarea Premiului Tony Anika Noni Rose (Caroline); Keith Robinson (Over There); Sharon Leal (Boston Public); tripla câştigătoare a Premiului Tony Hinton Battle (The Tap Dance Kid, Miss Saigon şi Sophisticated Ladies), care a apărut şi în producţia de pe Broadway, originalul Dreamgirls.
Despre subiect
jinglebells