Articole Delirious

(2006)

Faima si bani

Echipa de productie

Tom DiCillo, scenarist si regizor

Tom DiCillo a scris si regizat primul sau lungmetraj JOHNNY SUEDE în 1991. Filmul i-a avut ca protagonisti pe Brad Pitt si Catherine Keener si a castigat Marele Premiu la Festivalul International de Film de la Locarno din 1992.

DiCillo a continuat colaborarea cu Keener scriind pentru ea în 1995 LIVING IN OBLIVION. Filmul l-a avut în distributie si pe Steve Buscemi, aceasta fiind prima data cand a facut echipa cu regizorul. Pelicula a castigat premiul pentru “Cel mai bun scenariu” la Festivalul de Film de la Sundance si premiul pentru “Cel mai bun film” la Festivalurile de Film de la Deauville, Stockholm si Valladolid.

BOX OF MOONLIGHT, urmatorul film al lui DiCillo (1996) i-a avut în distributie pe John Turturro, Sam Rockwell si din nou pe Keener. Pelicula a avut premiera la Festivalul de Film de la Venetia. În al patrulea film al lui DiCillo, THE REAL BLONDE, scris tot pentru Keener, au jucat Matthew Modine, Kathleen Turner si Darryl Hannah. A rulat în deschiderea Festivalului de Film de la Sundance din 1998.

Al cincilea lungmetraj, DOUBLE WHAMMY, i-a avut ca protagonisti pe Denis Leary, Elizabeth Hurley si Steve Buscemi si a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Sundance din anul 2001. A rulat în deschiderea Festivalului de Film de la Deauville si a celui de la Gijon.

DiCillo a scris atat teatru, cat si doua carti de semi-fictiune si non- fictiune despre realizarea peliculelor „Living In Oblivion” si „Box of Moonlight”.

Bob Salerno, producator
21 GRAMS, filmul lui Robert Salerno aclamat de critici, regizat de Alejandro
González-Iñárritu si care i-a avut în distributie pe Sean Penn, Benicio Del Toro si Naomi Watts, a primit numeroase premii,inclusiv 2 nominalizari la Oscar si premiul “Independent Spirit” în 2004 pentru „Productie Remarcabila”.

În 1995 s-a asociat cu The Shooting Gallery (TSG), o companie independenta producatoare si distribuitoare de film din New York, unde a început colaborarea de lunga durata cu actorul/cineastul Billy Bob Thornton. Aceasta alianta creativa a dat nastere catorva filme de lungmetraj, printre care SLING BLADE, castigator al premiului Oscar, DADDY AND THEM si ALL THE PRETTY HORSES, cu Matt Damon si Penélope Cruz. Salerno a realizat si pelicula WAKING UP IN RENO, regizata de Jordan Brady, în care Thornton a jucat alaturi de Charlize Theron, Patrick Swayze si Natasha Richardson.

Printre celelalte filme pe care Salerno le-a produs se numara si CHINESE COFFEE, cu Al Pacino care a si regizat filmul (adaptat de Ira Lewis dupa propria piesa omonima), si BELLY al lui Hype Williams, cu DMX, Nas si Method Man. În randul primelor lungmetraje ale domnului Salerno ca producator se regasesc HUDSON RIVER BLUES al lui Nell Cox, THE SUBSTITUE 2: SCHOOL'S OUT al lui Steven Pearl, cu Treat Williams, si THE TIC CODE apartinand lui Gary Winick, cu Gregory Hines.

Domnul Salerno a produs de curand 3 filme sub egida Artina Films: DELIRIOUS de Tom DiCillo cu Steve Buscemi si Alison Lohman care va fi lansat în vara lui 2007 ; CHAPTER 27, scris si regizat de Jarrett Schaeffer cu Jared Leto si Lindsay Lohan urmand a fi lansat în luna noiembrie a anului 2007, ambele pelicule fiind premiate la Festivalul de Film de la Sundance din 2007.

În prezent, Artina Films a lui Solerno se afla în postproductie cu WINGED CREATURES în regia lui Rowan Woods cu Forest Whitaker, Kate Beckinsale, Guy Pearce, Dakota Fanning si Jennifer Hudson si care va fi lansat de Sony.

Jennifer Levine, producator executiv

Jennifer Levine, presedinte de Productie si Management Literar la Untitled Entertainment (o companie importanta de productie si management în sectorul de divertisment din Hollywood cu birouri în Los Angeles si New York), îsi împarte timpul între reprezentarea unor diverse grupuri de scenaristi , regizori si actori internationali si coordonarea unei game largi de proiecte de film si televiziune în calitate de producator. Clientii ei se ocupa frecvent de proiecte de film, teatru si televiziune pentru multe dintre companiile de top din domeniu, inclusiv pentru studiourile importante din Hollywood, companii de film independente si companii de productie internationale. Cel mai recent proiect al ei de lungmetraj ca producator, filmul DELIRIOUS al lui Tom DiCillo, va fi distribuit în SUA în august 2007 în urma prezentarii cu succes în cadrul festivalurilor internationale. În plus, doamna Levine s-a implicat activ în îndrumarea noilor cineasti în postura ei de invitat la numeroase festivaluri de film si concursuri de scenarii printre care: Sundance, IAF, Festivalul de Film de la Los Angeles si laboratorul scenaristilor din cadrul organizatiei Film Independent si revista Fade-In.
Anterior functiei ocupate în cadrul companiei Untitled, la înfiintarea careia a contribuit cu aproape 10 ani în urma, doamna Levine a detinut pozitii atat în domeniul dezvoltarii filmelor, cat si în cel al producerii acestora, inclusiv în cadrul departamentului de filme de lungmetraj al studiourilor 20th Century Fox, Walt Disney si Kopelson Entertainment. În diversele sale calitati, a lucrat la numeroase filme independente sau ale unor studiouri de film.
Doamna Levine a mai petrecut trei ani la Milano, Italia, obtinand drepturile de televiziune si film pentru distribuitorul italian Compagnia Distribuzione Audiovisivi si participand la numeroase piete de film internationale si la festivaluri. În timpul sederii în Italia, a condus cu succes si propria afacere din domeniul evenimentelor speciale si a fost prezentata într-o gama larga de publicatii din Italia. Înainte sa se mute în Italia, Jennifer si-a început cariera pe Wall Street, lucrand cu fonduri de investitii internationale pentru Chase Manhattan Bank.
Doamna Levine detine un Master în arte frumoase de la Peter Stark Producing Program din cadrul USC, unde a fost si finalista pe tara pentru Sundance Producing Fellowship, castigatoare a premiului Charles Ferguson pentru Marketing si beneficiara a bursei de film Ray Stark. Detine o diploma în literatura de la Universitatea Wesleyan, s-a nascut în New York si a crescut în Los Angeles.



Frankie DeMarco, director de imagine

Ca director de imagine, Frankie DeMarco a lucrat la mai multe lungmetraje si filme documentare. Cel mai recent proiect este “Spring Breakdown” de la Warner Brothers, regizat de Ryan Shiraki. Alt proiect recent al lui Frankie este controversatul “Shortbus” al lui John Cameron Mitchell si “Delirious” al lui Tom DiCillo. “Beerfest”, regizat de Jay Chandrasekhar a fost lansat în august 2006. “Shortbus” are premiera în octombrie 2006.
Cinematografia lui Frankie în “Habit” si “Hedwig and the Angry Inch” a fost nominalizata pentru premiile “Independent Spirit”. Documentarul “Theremin: An Electronic Odyssey” a castigat premiul pentru cineasti Sundance. “Hedwig and the Angry Inch” a castigat premiul pentru “Cel mai bun regizor” si “Premiul Publicului” de la Sundance.
De-a lungul carierei sale, Frankie a lucrat la documentare, filme de lungmetraj, show-uri TV, reclame, proiecte industriale si videoclipuri muzicale. Se considera norocos ca poate sa jongleze cu usurinta cu aceste genuri.
Frankie este licentiat în limbi moderne si în timpul studiilor efectuate în Europa a fost prins de microbul filmului dupa ce a lucrat ca asistent la un spot TV în Italia. Avid ecolog, Frankie conduce un autoturism VW care functioneaza cu combustibil ecologic si are o casa ce foloseste energia solara.

Paul Zucker, editor

Paul Zucker este un editor de film din New York. În scurta sa cariera a lucrat cu unii dintre cei mai inovatori regizori de astazi, inclusiv Gus Van Sant (GERRY), Michel Gondry (ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND), si Harmony Korine (MISTER LONELY, în prezent în postproductie). Paul a lucrat ca editor adjunct la JACK SMITH AND THE DESTRUCTION OF ATLANTIS, un documentar despre artistul underground Jack Smith. A colaborat la doua proiecte cu artistul Luis Gispert: STEREOMONGREL, prezentat la Whitney Museum în New York, si la recent încheiatul SMOTHER, care urmeaza a fi prezentat la Galeria Barbara Gladstone în toamna lui 2006. Pe langa acestea a mai montat lungmetrajele independente SHOOTING LIVIEN si POINT&SHOOT. DELIRIOUS marcheaza prima sa colaborare cu regizorul Tom DiCillo.
Sinopsis Biografiile actorilor
jinglebells