Articole Couples Retreat

(2009)

Vacanță All Inclusive

Despre producție

VINCE VAUGHN conduce o distribuție de staruri într-o nouă și delicioasă comedie: Couples Retreat (Vacanță All Inclusive).

Patru cupluri din Midwest pleacă într-un sejur de lux pe o insulă a Paradisului. Unul din cupluri speră ca vacanța să le readucă pe drumul cel bun căsnicia pe cale de a se destrăma, în vreme ce ceilalți vor să se bucure de soare, spa și să se distreze nemaipomenit. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea... de pe insulă, cu toții vor descoperi că vacanța într-un grup vesel își are prețul ei.

Bine ați venit pe Insula Problemelor.

Dave (VINCE VAUGH) și Ronnie (MALIN AKERMAN) sunt sufletul grupului lor de prieteni. De-a lungul anilor s-au dovedit devotați copiilor, prietenilor și serviciului.

După opt ani binecuvântați petrecuți împreună, Jason (JASON BATEMAN) și Cynthia (KRISTEN BELL) sunt la o răscruce de drum. Odinioară o pereche fericită, cei doi servesc o veste-șoc prietenilor apropiați – Dave & Ronnie, Joey (JON FAVREAU) & Lucy /KRISTIN DAVIS) și Shane (FAIZON LOVE) & Trudy (debutanta KALI HAWK) anume, că vor să divorțeze.

Ca să le salveze căsnicia, prietenii încearcă o ultimă manevră.
Jason și Cynthia au descoperit Eden Resort, o insulă tropicală paradisiacă din sudul Pacificului, renumită pentru terapia extinsă de cuplu. Dar singura modalitate prin care și-o pot permite este prin așa-zisul „Pelican Package”, o ofertă de grup. Toată lumea are de câștigat. În vreme ce ei vor avea parte de consiliere, prietenii lor se bucura de apă, soare, relaxare.

Acum, iată cele patru perechi la drum spre colțișorul de paradis, unde se dă startul la distracție. Numai că toată povestea are un mic „catch”....

Grupul descoperă că TOATE cuplurile trebuie să ia parte la consiliere și că tehnicile aplicate de Monsieur Marcel (JEAN RENO) sunt destul de neortodoxe. Cu alte cuvinte, totul sau nimic.
Și dacă e nimic, vor fi cu toții trimiși acasă.
În sfârșit, cuplurile află lucruri noi despre ei înșiși și că nu totul este ceea ce pare, mai ales în relațiile lor. Ce urmează este o comedie năstrușnică cu atingeri de realism, un pic de dramatism, probleme cunoscute de toate cuplurile.

Vacanță ALL INCLUSIVE marchează debutul de regizor al producătorului PETER BILLINGSLEY și are la bază un scenariu scris de Jon Favreau și Vince Vaugh & DANA FOX (What Happens in Vegas, The Wedding Date). Comedia îi reunește pe producătorii succesului The Break-Up, Vince Vaughn și SCOTT STUBER (You, Me and Dupree, Role Models) pentru cea mai recentă colaborare.

Pentru acest film, Billingsley a cooptat tehnicieni talentați, printre care regizorul de imagine ERIC EDWARDS (The Break-Up, Knocked Up), scenograful SHEPHERD FRANKEL (Four Christmases, 27 Dresses) editorul DAN LEBENTAL (Iron Man seria, The Break-Up) costume designerul SUSAN MATHESON (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, Blue Crush). De două ori distins cu Oscar, A R RAHMAN (Slumdog Millionaire, Elizabeth: The Golden Age) este compozitorul ce semnează muzica filmului, iar JOHN O’BRIEN (The Break-Up, Made)

Producătorii executivi sunt VICTORIA VAUGHN (Wild West Comedy Show: 30 Days & 30 Nights – Hollywood to the Heartland, The Break-Up) și GUY RIEDEL (Four Christmases, Wedding Crashers).

Se caută un Eden... și se găsește Bora Bora

Au fost luate în considerație câteva insule tropicale pentru filmări, în Hawaii, Caraibe, Mexic, Bahamas și Bali. „L-am întrebat pe scenograful nostru, Shepherd Frankel:
Dacă am putea alege un loc oriunde de pe lume, unde-ar fi acesta?” își amintește Billingsley. De îndată ce realiuatorii au văzut apa azurie ce scaldă țărmul cu nisip alb al insulei Bora Bora, și-au dat seama că au descoperit locația ideală pentru Eden Resort.

Couples Retreat (Vacanță All Inclusive) este primul film care se toarnă aici, în această insulă din sudul Pacificului de când Jan Troell a turnat aventura „Hurricane” în 1979. Realizatorii au căutat zeci de complexuri hoteliere pe această insulă polineziană, orientându-se spre hoteluri cu bungalouri pe apă.
După ce au cutreierat insula, realizatorii au bătut palma cu proprietarii St. Regis Bora Bora Resort, care avea să fie transformat în Eden. Acest resort este un hotel de cinci stele din Bora Bora, localizat pe Motu Piti Aau („două inimi” în tahitiană). Este o properietate întinsă pe 4 km2, înconjurată de lagune, cu trei pavilioane separate, având ca fundal Muntele Otemanu.

„St.Regis este extraordinară. O insulă fără drumuri și fără mașini” afirmă regizorul. „Singura modalitate de a ajunge la ea este cu barca, iar bungalourile pe apă sunt extraordinare.


În 1996, Vince Vaughn și Jon Favreau au intrat în radarul de la Hollywood cu comedia Swingers. Filmul, scris de Favreau, descrie viața a doi actori șomeri ce încearcă să dea lovitura în Los Angeles prin favorurile unor doamne. Filmul a devenit un succes fulgerător iar cei doi au devenit cineaști de carieră.
În 2007, filmul a câștigat Guy Movie Hall of Fame la Spike TV’s Guys Choice awards, iar Vaughn și Favreau au revizitat The Dresden Room pentru a-și sărbători succesul. Acolo, Favreau a avut ideea de la care pleacă Couples Retreat.

„Am avut ideea aceasta despre un grup de prieteni, oameni căsătoriți cu probleme tipice, frecușuri obișnuite, dar și cu situații extreme” spune Vaughn. „Unul dintre ei este catalizatorul. El le spune celorlalți: Am descoperit locul acesta care e un fel de Mecca a tuturor chestiunilor de cuplu. Are nevoie de prietenii lui pentru că e singura cale de a-și permite acest sejur de lux. Celelalte cupluri cred că va fi o vacanță grozavă, dar când ajung acolo realizează că trebuie să participe la toate exercițiile terapeutice. Distracția apare când relațiile lor sunt puse la microscop.

Am vrut să iau oameni obișnuiți cu probleme comune și să-i pun într-un loc extraordinar” continuă Vaughn. „Povestea trebuie să aibă rezonanță la public, care vede câte ceva personal într-unul din cele patru cupluri... și poate să râdă de situațiile și obstacolele cu care se confruntă. Am mai vrut și ca scenariul să aibă speranță și dorință de împlinire. Este mai bine să iubești și să încerci să-ți rezolvi problemele într-o relație decât să nu ai nicio relație.”

Favreau a fost de acord să scrie scenariul cu Vaughn și amica lor, scenarista de comedie Dana Fox. S-au concentrat asupra a patru cupluri din Midwest – în aparență „cuplul perfect” Dave & Ronie, superanaliștii Jason & Cynthia, gata-să-se-despartă Joey & Lucy, și proaspăt divorțatul Shane & iubita lui de 20 de ani, Trudy – ale căror relații sunt puse la încercare în acest resort.

Alchimia nudului

Gradul de lipsă de inhibiție al actorilor a fost pus la încercare imediat ce protagoniștii au pus piciorul pe insulă. Într-una din primele scene trase, găsim cuplurile făcând cunoștință cu faimosul guru al relațiilor din Eden, Monsieur Marcel. În această scenă, Marcel cere cuplurilor ca partenerii să se așeze față în față și să se dezbrace.
„Pentru Marcel, exercițiul este o metaforă despre cum să-ți cunoști corpul în fața altor oameni, și cum numai în acest mod poți pune bazele unei relații reușite... pentru că nu ascunzi nimic” explică Reno. „Nu ai haine scumpe, mașini sau case în spatele cărora să te ascunzi”

Sinopsis Despre distribuție și echipa de producție
jinglebells