Articole Bedtime Stories

(2008)

Povești de adormit copiii

Despre distribuția filmului

ADAM SANDLER (Skeeter Bronson/Producator) se bucura de un urias succes in industria de divertisment, ca actor, scenarist, producator si muzician.
Sandler a fost vazut recent alaturi de John Turturro, Emmanuelle Chriqui si Rob Schneider, in comedia Sony “You Don’t Mess with the Zohan”. inainte de acest film, a jucat alaturi de Kevin James si Jessica Biel in comedia “I Now Pronounce You Chuck & Larry” si in “Reign Over Me”, alaturi de Don Cheadle, pentru regizorul Mike Binder. Lista sa de succese de box-office mai include “Click”, in care joaca alaturi de Kate Beckinsale, si “The Longest Yard”, alaturi de Chris Rock si Burt Reynolds. A mai jucat in filmul lui James L. Brooks “Spanglish”, cu Tea Leoni, si in filmul lui Paul Thomas Anderson “Punch-Drunk Love” – un rol pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur®.
Lista filmelor recente ale lui Sandler care au depasit 100 milioane de dolari ca incasari include “Big Daddy”, “Mr. Deeds”, “Anger Management” si “50 First Dates”.
Sandler a colaborat cu scenaristul Tim Herlihy la scenariile pentru “Happy Gilmore”, “Little Nicky”, “Billy Madison”, “Big Daddy” si “The Waterboy”. “Billy Madison” a devenit un film cult clasic pentru studentii de colegiu din SUA, cu seri “Billy” si festivaluri “Sandler”.
Sandler a fost producator, prin compania sa Happy Madison Productions, pentru “Click”, “The Benchwarmers”, “Deuce Bigalow: European Gigolo”, “Dickie Roberts: Former Child Star” si “Strange Wilderness”. A fost producator executiv pentru “Grandma’s Boy”, “The Animal”, “Joe Dirt”, “The Master of Disguise”, “The Hot Chick” si “Deuce Bigalow: Male Gigolo”.
Compania de productie a lui Sandler, Happy Madison Productions, are un contract cu Sony Pictures Television, prin care realizeaza programe in studio, intre care serialul de comedie CBS de mare succes, “Rules of Engagement”, cu David Spade si Oliver Hudson in rolurile principale.
Cand programul sau de filmari, atat de incarcat, ii permite, Sandler lucreaza in studioul de inregistrari. Mai multe dintre albumele sale de comedie Warner Bros. Records au devenit albume multi-platina. Pana la ora actuala, a vandut peste sase milioane de asemenea albume. Cu cativa ani in urma, Sandler a lansat AdamSandler.com, un site reactualizat saptamanal cu filmulete in care apar Sandler si personalul de la Happy Madison, in programul lor zilnic.

KERI RUSSELL (Jill) este o fata cunoscuta publicului din intreaga lume, dupa ce a aparut in mai multe filme importante, independente sau programe TV.
De curand, Russell a castigat cronici excelente pentru rolul sau din comedia romantica “Waitress”. Va juca intr-un film independent care urmeaza sa fie lansat curand, “Leaves of Grass”, alaturi de Edward Norton si Susan Sarandon.
Russell a jucat in multe filme cunoscute, printre care “The Girl in the Park”, “August Rush”, “Mission: Impossible III”, “The Upside of Anger”, “We Were Soldiers”, “Mad About Mambo”, “The Curve” si “Eight Days a Week”.
Russell a castigat pentru prima data atentia publicului cu rolul titular din serialul de televiziune “Felicity”. La numai patru luni dupa ce premiera de mare succes a serialului a fost difuzata pe WB, Keri a primit un Glob de Aur pentru “Cel mai bun rol feminin intr-un serial dramatic”.

GUY PEARCE (Kendall) a inceput sa fie interesat de actorie inca de la o varsta frageda si a intrat in diverse grupuri teatrale din orasul sau natal, Geelong, Victoria, din Australia. A aparut in spectacolele “The King and I,” “Alice in Wonderland” si “The Wizard of Oz”. La numai cateva zile dupa ce a absolvit liceul, in 1985, Pearce a primit primul sau rol ca profesionist, in indragitul serial de televiziune australian “Neighbours” – si a devenit un idol al adolescentilor. S-a bucurat de succes si in alte seriale de televiziune din Australia, intre care “Home and Away” si “Snowy River: The McGregor Saga”.
Pearce a aparut in mai multe filme, cum ar fi “The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert”, productia premiata cu Oscar® “L.A. Confidential”, dar si “Rules of Engagement”, “Memento”, “Two Brothers” si “Factory Girl”. Recent, a aparut in “Traitor”, alaturi de Don Cheadle, si va fi vazut in filmul “The Hurt Locker”, care va fi lansat in curand, cu Ralph Fiennes. A terminat recent filmarile la adaptarea pentru marele ecran a romanului lui Cormac McCarthy, “The Road”, cu Viggo Mortensen, Charlize Theron si Robert Duvall, dar si in “In Her Skin”, cu Sam Neill si Mirando Otto.


RUSSELL BRAND (Mickey) si-a facut debutul actoricesc in SUA in comedia lui Judd Apatow “Forgetting Sarah Marshall”. Rolul sau de rocker, cu tot magnetismul sexual si farmecul unui “baiat rau”, a castigat publicul si criticii deopotriva.
Brand si-a facut debutul teatral la Londra, la varsta de 15 ani, in productia “Bugsy Malone”, cu rolul lui Fat Sam. si-a facut studiile la Italia Conti Stage School, apoi a obtinut o bursa de trei ani la centrul de arta dramatica din Camden, timp in care a inceput sa apara cu numere de stand-up comedy prin barurile din Londra, in timpul liber. A ajuns in finala prestigioasei competitii pentru tineri actori Hackney Empire, iar discursurile sale pe teme politice au atras atentia lui Malcolm Hay de la Time Out, care l-a poreclit “Bill Hicks din Essex”.
A urmat o aparitie de succes la Festivalul de la Edinburgh, apoi un rol in episodul final din “So You Think You’re Funny?”. MTV a urmarit numarul lui Russell din festival si i-a oferit propriul serial, “Dance Floor Chart”, invitandu-l in plus si sa prezinte programul lor de dupa-amiaza cel mai important, “Select”. Cand “Jackass” a sosit in Blighty, comicul a avut indoielnicul privilegiu de a-l promova pentru MTV Marea Britanie.


COURTENEY COX (Wendy) si-a castigat rapid faima cu rolul nevroticei, dar adorabilei Monica Gellar din serialul NBC premiat cu Emmy, “Friends”. De curand a creat si produs comedia FX “Dirt”, in care joaca rolul necrutatorului redactor-sef al unei reviste mondene.
Anul acesta si-a facut debutul regizoral cu Proiectul Glamour Reel Moments, o serie de trei filme de scurt-metraj inspirate din povesti adevarate trimise de diverse cititoare ale revistei – un proiect care sustine un program dedicat femeilor, pentru FilmAid International. “Monday Before Thanksgiving” este o drama induiosatoare, care prezinta personajul Laurei Dern: o intalnire intamplatoare, in autobuz, chiar in ziua cand se implineste un an de cand si-a pierdut mama, ii restabileste increderea in ea insasi si in alegerile pe care le face.
in 2004, Cox si sotul ei, David Arquette, si-au infiintat propria companie de productie, Coquette. Printre proiectele lor se numara “Dirt”, programul de decoratiuni interioare “Mix It Up” pentru reteaua prin cablu WE Network, comedia TBS “Daisy Does America” si, de curand, “The Tripper”, un film horror pentru care David Arquette semneaza scenariul si regia.
Cox a devenit un nume cunoscut o data cu lansarea serialului de televiziune “Friends”, care s-a bucurat de un urias succes, fiind nominalizat la Premiile Screen Actors Guild® pentru “Interpretarea actoriceasca de exceptie a intregii distributii dintr-un serial de comedie” intre 1999 si 2004. in 1996, Cox a jucat in comedia horror a lui Wes Craven, “Scream”. Filmul a depasit 100 milioane de dolari ca incasari si i-a adus lui Cox cronici laudative pentru rolul sau, Gale Weathers, o reporterita TV afurisita si infumurata. Ea a reluat acest rol si in celelalte parti ale trilogiei. Din palmaresul ei de film mai fac parte: “3000 Miles to Graceland”, “Mr. Destiny”, “Cocoon: The Return”, “Zoom”, “November”, “The Longest Yard” si “Barnyard.”


LUCY LAWLESS (Aspen), originara din Noua Zeelanda, este al cincilea copil al unei familii care in total a avut sapte. La varsta de opt ani, adapta deja, impreuna cu cea mai buna prietena, povesti pe care le transforma in spectacole si le prezenta in fata oricarui spectator disponibil. Lawless a dat marea lovitura cand o actrita americana s-a retras din rolul Xena, o aparitie episodica in “Hercules: The Legendary Journeys”, care se filma in orasul ei natal. Personajul a atras atentia publicului si a dus in final la productia propriului ei serial, “Xena: Warrior Princess”. De atunci, Lawless a mai jucat Rizzo in productia Broadway pentru “Grease”, a prezentat “Saturday Night Live”, a pulverizat-o pe Calista Flockhart in Claymation “Celebrity Deathmatch” si i-a salvat pe Bart si Lisa in “The Simpsons”. Rolurile ei din “The X Files” si “Battlestar Galactica” i-au consolidat statutul de vedeta de televiziune.

Despre echipa de producție Despre producție
jinglebells