Articole 21 Jump Street

(2012)

21 Jump Street - O adresă de pomină

Despre distribuție și echipa de producție

JONAH HILL (Schmidt/povestirea/producător executiv) a devenit în scurt timp unul dintre talentele foarte căutate la Hollywood, în mare parte datorită evoluției sale dinamice, de la comedia cu râsete în hohote, la rolul din Moneyball, pentru care a fost nominalizat la premiile Golden Globe, SAG, și Oscar, la categoria cel mai bun rol secundar masculin din 2011. Filmul Moneyball , în care au jucat Brad Pitt și Philip Seymour Hoffman, a fost nominalizat la Golden Globe, la categoria Best Motion Picture – Drama și la Oscar®, pentru Best Picture.

2010 a fost un an de tranziție în cariera lui Hill, care s-a desprins de comediile în care juca roluri unde sursa comicului era chiar fizicul său, trecând la roluri mai serioase, cum a fost rolul titular din comedia independentă Cyrus, regizată și scrisă de Jay și Mark Duplass. Rolul principal, alături de Michael Cera din hit-ul Superbad, a fost primul film care realmente l-a pus pe actor pe lista marilor comici. De atunci, Hill a devenit o constantă în comediile lui Apatow, jucând în filmele produse de acesta: Get Him to the Greek, în 2010, Funny People, în 2009, sau Forgetting Sarah Marshall, în 2008. Prima apariție a lui Hill în producțiile Apatow Productions s-a petrecut odată cu The 40-Year-Old Virgin, în 2005.

De curând, Hill a terminat filmările pentru filmul Neighborhood Watch, alături de Ben Stiller și Vince Vaughn.

CHANNING TATUM (Jenko/producător executiv) este unul dintre actorii căutați la Hollywood, care va face cu siguranță parte din pleiada de leading men ai cetății filmului.
Recent, Tatum a jucat în thrillerul de spionaj al lui Steven Soderbergh, Haywire alături de Gina Carano, Ewan McGregor, Michael Fassbender și Michael Douglas, și în drama romantică The Vow, alături de Rachel McAdams. Ambele filme se află acum pe ecrane.

Tatum va juca în curând în producția Warner Bros., Magic Mike, în regia lui Steven Soderbergh. În film mai apar și alți actori renumiți, cum ar fi Matthew McConaughey, Alex Pettyfer, Matt Bomer și Joe Manganiello. Filmul este produs de Tatum și de casa de producție Iron Horse, unde îl are ca partener pe Reid Carolin, care este totodată și scenaristul filmului.
Tatum va mai putea fi urmărit și în Ten Year, un alt film produs de el, de partenerul său Reid Carolin și de casa lor de producție, Iron Horse. Filmul ni-l arată pe Tatum la un bal de absolvire a școlii, unde trebuie să se decidă dacă s-o ceară în căsătorie, sau nu, pe iubita lui.
Printre alte filme în care a jucat Tatum se numără crime thriller-ul The Son of No One, în care a jucat alături de Al Pacino și Katie Holmes. În 2011, Tatum a interpretat unul din rolurile titulare ale filmului de aventuri din epoca romană, The Eagle.

În 2010, Tatum a jucat alături de Amanda Seyfried în hitul Sony Screen Gems, Dear John, o adaptare a bestseller-ului lui Nicolas Sparks (The Notebook).
În august 2009, Tatum a putut fi urmărit în G.I. Joe, regizat de Stephen Sommers. Tatum va relua același rol și în G.I. Joe 2, care va apărea pe ecrane în 29 iunie 2012.

În aprilie 2009, Tatum a jucat, alături de Terrance Howard în filmul Fighting, în regia lui Dito Montiel. În martie 2008, Tatum a apărut în drama Stop/Loss, realizată de premiatul regizor Kimberly Peirce (Boys Don’t Cry) și produsă de Scott Rudin.

În 2006, Tatum a obținut nominalizări la Independent Spirit și la Gotham Award pentru rolul său bine conturat, din filmul independent A Guide to Recognizing Your Saints, care a primit Premiul special al juriului pentru cea mai bună distribuție în ansamblu, ca și premiul pentru regie acordat lui Dito Montiel, la Festivalul de film Sundance, în 2006.

În august 2006, Tatum a jucat în hitul de box office, Step Up, în regia lui Anne Fletcher și produs de Adam Shankman. Filmul se concentrează pe experiența lui Tyler Gage, interpretat de Tatum, un delincvent minor care este condamnat la muncă în folosul societății, chiar la o școală de artă teatrală.

BRIE LARSON (Molly) a interpretat rolul lui Kate, fiica rebelă a lui Toni Collett din serialul de succes “United States of Tara,” creat de scenaristul premiat cu Oascar, Diablo Cody și bazat pe o idee originală a lui Steven Spielberg.

Printre filmele artistice în care a apărut Larson mai recent se numără Rampart, de Oren Moverman, cu Woody Harrelson și Robin Wright. Ea a mai apărut și în filmul lui Edgar Wright, Scott Pilgrim vs. the World sau în Greenberg, în regia lui Noah Baumbach.

ROB RIGGLE (Mr. Walters) este un reper al filmelor de comedie de peste 15 ani. În afară de rolul interpretat în 21 Jump Street/ O adresă de pomină, mai puteți să-l audiați pe Riggle, a cărui voce dublează personajul negativ, dar charismatic, al lui O’Hare din filmul de animație Dr. Seuss’s The Lorax, o adaptare a cărților cu Dr, Seuss,care se află acum pe ecrane.

Riggle este renumit pentru rolurile memorabile din comedii cum ar fi The Hangover. El a apărut și în comedii clasice ca Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, Step Brothers, sau The Other Guys, și în Larry Crowne, unde a jucat alături de Tom Hanks și Julia Roberts.

ICE CUBE (Cpt. Dickson) este fără îndoială una dintre prezențele cele mai dinamice din muzică și film. El și-a început cariera cântând cu NWA, formația revoluționară, dar controversată de rap, alături de care a obținut primul disc de platină ca solist. Ice Cube a trecut ușor la statutul de „movie star” odată cu debutul său în filmul Boyz n the Hood, din 1991. Până în prezent, filmele sale au avut încasări de peste un miliard de dolari la box office, iar albumele sale de muzică s-au vândut în peste 10 milioane de copii.

Recent, el a jucat alături de Woody Harrelson în Rampart, sub bagheta regizorului Oren Moverman (The Messenger). De asemenea, el a jucat alături de Keke Palmer în The Longshots, bazat pe povestea adevărată a fetiței de 11 ani, Jasmine Plummer, elevă eminentă, campioană la lupte, care a fost prima fată care a jucat ca fundaș în campionatul de fotbal Pop Warner, din 2003.

Mult apreciat ca actor, Cube și-a început și cariera de realizator cinematografic odată cu scenariul și producția filmului de succes Friday, în care a și jucat. Această comedie clasică s-a bucurat de un asemenea succes încât a determinat dezvoltarea unei francize, odată cu Next Friday, în 2000 și apoi cu Friday After Next, în 2002.

Un alt mare succes al lui Cube a fost filmul Three Kings, în care a jucat alături de George Clooney și Mark Wahlberg. Printre alte filme în care a mai apărut se numără și xXx: State of the Union, Joseph Kahn's Torque, Anaconda, Trespass, The Glass Shield, Higher Learning, sau Dangerous Ground.

Phil Lord (regia) CHRISTOPHER MILLER(regia) sunt cunoscuți pentru scenariul și regia filmului realizat de Sony Pictures Animation, Cloudy With A Chance of Meatballs. Filmul este inspirat după o îndrăgită poveste pentru copii, care poartă același nume. Umorul unic al celor doi regizori, Lord și Miller, a făcut ca filmul să primească nominalizări la premiile Golden Globe și Critics Choice pentru cel mai bun film de animație, ca și patru nominalizări la premiul Annie pentru excelență în domeniul animației, inclusiv pentru cea mai bună regie și cel mai bun scenariu.
În cadrul activității lor în televiziune, Lord și Miller au fost co-producători executivi ai emisiunii How I Met Your Mother, sitcom-ul premiat cu Emmy care a fost lansat la CBS în septembrie 2005.

Colaborarea lui Miller cu Lord a început la Dartmouth College. Cei doi pretind că au primit „din greșeală” o slujbă din partea Walt Disney Company. Faptul că s-au ocupat pentru Disney de dezvoltarea emisiunilor de desene animate de sâmbătă dimineața, le-a înlesnit celor doi următorul job, legat de showurile animate din prime time, de la Touchstone Television. În 2002, ei au asigurat producția executivă , au scris scenariul și au regizat renumitul serial de animație Clone High on MTV.

MICHAEL BACALL (povestirea / Scenariul) este un scenarist foarte talentat, care a creat scenarii originale sau adaptări pentru mai multe genuri de film. Bacall a scris scenariul pentru cunoscutul Scott Pilgrim vs. The World (inspirat după cartea de desene a lui Bryan Lee O’Malley), unde și-a dovedit talentul, inteligența și umorul, dar și înclinația pentru explorarea părții întunecate a caracterului uman. Recent el a scris și scenariul filmului Project X, care se află acum pe ecrane.

În perioada actuală, Bacall se ocupă de adaptarea scrierii lui Neal Bascomb, The New Cool, pentru Scott Rudin iar, mai recent de adaptarea lucrării lui Richard Aleas, Little Girl Lost, o reluare a filmului polițist american, pentru Marc Platt Productions de la Universal. Bacall lucrează pentru Paramount, împreună cu Red Hour Productions, la un scenariu pentru The Untitled Les Grossman Project, inspirat de personajul lui Tom Cruise din filmul de succes Tropic Thunder.

Scriitorul – producătorul - regizorul Patrick Hasburgh și-a început cariera ca scenarist și redactor, angajat de ABC pentru serialul de televiziune “The Greatest American Hero” care i-a avut pe generic pe Bill Katt și Robert Culp.

“21 Jump Street,” serialul de succes al FOX Network și cei cinci ani de succes ai acestuia reprezintă tot creația lui Hasburgh. Hasburgh a fost singurul autor al episodului pilot, iar pentru întregul serial a îndeplinit rolul de producător executiv și scenarist șef. Serialul este valoros și prin faptul că a lansat cariera talentatului actor Johnny Depp. După Jump Street, Hasburgh a creat, scris și asigurat producția executivă a mini-serialului FOX, “Glory Days,” în care a jucat Brad Pitt, ca și a altui serial ABC, “Sunset Beat,” cu George Clooney; ambele seriale au fost create și produse de Patrick Hasburgh Productions.

MARK MOTHERSBAUGH (Muzica), compozitor premiat cu premiul Emmy, a compus muzica pentru mai mult de 70 de filme și proiecte de televiziune. El s-a lansat pe scena muzicală în anii 1970 ca solist și instrumentist (organist) al formației progressive new wave/rock band DEVO, care a scos o serie de albume muzicale extrem de eclectice și satirice, printre care se numără “Are We Not Men?” și “Freedom of Choice.”

În 1996, Mothersbaugh s-a întâlnit cu Wes Anderson și a compus muzica pentru filmul Bottle Rocket, un mare succes al regizorului. El a scris și muzica pentru alte filme ale lui Anderson, cum ar fi Rushmore, cu Bill Murray sau The Royal Tenenbaums, cu Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston și Owen Wilson. The Life Aquatic With Steve Zissou a marcat cea de-a patra colaborare a lui Mothersbaugh' cu Anderson.

Printre alte creații ale lui Mothersbaugh se numără și muzica pentru filme cum ar fi creațiile lui Catherine Hardwicke: Lords of Dogtown și Thirteen, Welcome to Collinwood, de Joe și Anthony Russo, cu George Clooney, Happy Gilmore, cu Adam Sandler, 200 Cigarettes, sau The New Age, film regizat de Michael Tolkin și produs de Oliver Stone, sau Ramona and Beezus. Cele mai recente creații componistice ale sale pot fi audiate odată cu filmele Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked sau thriller-ul Safe House, în care joacă Denzel Washington. .

Despre film
jinglebells