„Wonderland" este, de fapt, „Underland" în viziunea lui Tim Burton

de Gloria Sauciuc în 25 Ian 2010
„Wonderland" este, de fapt, „Underland" în viziunea lui Tim Burton

Din 5 martie 2010, Alice - interpretată de Mia Wasikowska - te invită în „Underland" (3D şi IMAX - citeşte aici detalii), la ani distanţă de prima ei călătorie în tărâmul fantastic. Acum are 19 ani şi se întoarce pentru a scăpa de o cerere în căsătorie.

UNDERLAND, spune scenarista Linda Woolverton, este pe Pământ. „Dar se întinde undeva, departe, mult sub lumea noastră. Singura modalitate de a ajunge acolo este să cazi prin vizuina unui iepure”. Este acelaşi tărâm fantastic pe care Alice l-a vizitat în copilărie, dar atunci nu a auzit bine cuvântul “Underland” şi a crezut că este „Wonderland”.

Alice, acum în vârstă de 19 ani, se întoarce în vizuina iepurelui şi, deşi nu mai ţine minte nimic din vechile ei aventuri în Underland, se reîntâlneşte cu locuitorii tărâmului, între care un Şoarece curajos, un Pălărier cam dus cu pluta, o Pisică de Cheshire care zâmbeşte tot timpul, o omidă pe nume Absolem, o frumoasă Regină Albă şi sora ei mai mare şi plină de ciudă, Regina Roşie.

„Timpul a trecut”, spune Woolverton. „Regina Roşie cârmuieşte acum întregul ţinut. Toţi sunt la cheremul ei. Iar oamenii din Underland au nevoie de Alice.” Underland a trăit vremuri grele de când malefica Regină Roşie s-a urcat pe tron. Dar este un tărâm cu adevărat minunat, ceea ce ar putea explica de ce fetiţa care odinioară l-a confundat cu Ţara Minunilor a fost chemată acum să îl ajute să îşi recapete gloria. Dar, după cum spune Woolverton, “Underland a fost întotdeauna Underland, încă de la Începuturi, indiferent cine era pe tron. Şi va rămâne Underland până la Sfârşit.”

ALICE (Mia Wasikowska) este o tânără de 19 ani, care îşi scrutează viitorul. Suflet independent, ea se simte prinsă ca într-o capcană între principiile înguste ale doamnelor din aristocraţia victoriană a Londrei. Alice Kingsleigh nu ştie cum să găsească un echilibru între visurile proprii şi aşteptările celor din jur. După moartea iubitului său tată, ea merge la o petrecere în aer liber, împreună cu mama şi sora ei. Însă ce nu ştie ea este că întreaga festivitate ar trebui să fie chiar petrecerea ei de logodnă. Când Hamish Ascot - un tip arogant şi plictisitor - o cere de soţie, Alice vede un Iepure Alb îmbrăcat cu redingotă, care grăbeşte pasul, uitându-se la ceasul lui de buzunar. Ea fuge după personajul îmblănit, cade în vizuina iepurelui şi ajunge în Underland, locul pe care l-a vizitat pentru prima dată în copilărie (şi l-a numit Wonderland) - deşi nu mai ţine minte nimic, nici despre locul în sine, nici despre locuitorii săi. Alice se întâlneşte totuşi cu prietenii din copilărie - între care omida Absolem, Pisica de Cheshire, Tweedledee şi Tweedledum, şi bineînţeles Pălărierul cel Nebun - pentru a porni în căutarea adevăratului ei destin.

“La început, Alice este stângace, nu se simte deloc bine în pielea ei”, spune Wasikowska. “Deci experienţa ei în Underland este un mod de a restabili legătura cu sine însăşi, de a descoperi că are forţa să fie mai sigură pe sine şi să afle ce îşi doreşte”.

PĂLĂRIERUL CEL NEBUN (Johnny Depp) nu îşi afişează sentimentele doar pe faţă; stările lui în continuă schimbare se reflectă şi pe chipul, şi pe hainele lui. El a aşteptat cu nerăbdare întoarcerea lui Alice şi este poate singurul ei prieten adevărat, care încă mai crede în ea când toţi ceilalţi au renunţat. Nu se teme de nimic şi este gata de orice pentru a o proteja pe Alice, chiar punându-se pe sine în pericol. Cândva mândrul pălărier al Reginei Albe, el a fost afectat de o intoxicaţie cu mercur, un efect nefericit al procesului de fabricare a pălăriilor. Ca urmare, nu se simte prea bine.

“Întotdeauna am considerat că Pălărierul este un personaj întrucâtva tragic,” spune Depp. “E o victimă, în multe feluri. Categoric, mercurul l-a lovit, dar există un element tragic din trecutul lui, în această versiune, care atârnă destul de greu pe capul personajului”.

CHESSUR, PISICA DE CHESHIRE (vocea lui Stephen Fry) este un mârtan fercheş, care poate să apară şi să dispară când vrea el. E calm, cu o senzualitate lejeră şi un zâmbet larg, seducător, care îi maschează laşitatea. Primul element care apare în faţa lui Alice este capul fără corp al pisicii - în Pădurea Tulgey, după ce fata a fost atacată de ticălosul Bandersnatch. Pisica se oferă să îi cureţe rănile de pe braţ, lingându-i-le. Alice refuză, dar îi permite să o conducă la petrecerea cu ceai a Pălărierului, unde acesta dă vina pe Chessur, acuzându-l că i-a părăsit în ziua când Regina Roşie a preluat controlul în Underland. Folosindu-şi măiestria proprie şi multrâvnitul joben al Pălărierului, Chessur găseşte ulterior o cale de a se reabilita.

IEPURELE DE MARTIE (vocea lui Paul Whitehouse) este gazda petrecerii cu ceai pe care Pălărierul Nebun o dă la Casa Iepurelui. Paranoic, anxios şi uşor nebun, Iepurele îşi mişcă tot timpul labele şi urechile; în plus, are o înclinaţie către aruncat de colo-colo ceainice şi tot soiul de alte obiecte. Pasionat de gătit, este unul dintre puţinii locuitori din Underland care a reuşit să scape din ghearele Reginei Roşii.

 

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
just4johnny pe 25 ianuarie 2010 16:10
super tare...abia astept filmul....o sa fie ceva nemaipomenit..
Hollow pe 25 ianuarie 2010 16:30
ce fata simpatica are picia aia :)) haha
tibzone pe 25 ianuarie 2010 16:33
captivant
nobody pe 25 ianuarie 2010 18:07
uuu...a fost mereu story-ul meu preferat:X:X:X
n__n
iar varianta asta(gothica din perspectiva mea) va vi...yuuuuuyy....magnifica!
abia ashtept

movie4 pe 25 ianuarie 2010 18:16
superb! abia astept sa apara filmul!
Anonim pe 25 ianuarie 2010 20:49
nu e nici pe departe gotica
enacheadriana43 pe 25 ianuarie 2010 21:05
E bestial filmul...cred .. :-) abia astept sa l vad ! Hmm.... si Johnny Depp..no comment.
adriano.b pe 27 ianuarie 2010 12:09
cred ca o sa fie bestial filmul.si bineinteles, nelipsitul Jonny Deep....un actor minunat, care cred ca ne va depasi ateptarile ca intotdeauna.vom vedea.abia astept
marius93 pe 22 iulie 2010 22:22
Vreau sa vad filmul cat mai curand.
alex_il_fenomeno pe 26 noiembrie 2011 19:37
tim burton are un stiu unic in asemenea filme !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells