Un legendar luptător evreu, protagonist în noul proiect al lui Mel Gibson

de Cristina Grigore în 9 Sep 2011
Un legendar luptător evreu, protagonist în noul proiect al lui Mel Gibson

Odată cu lansarea lui The Passion of the Christ din 2004, actorul şi regizorul Mel Gibson a fost aspru criticat de evrei pentru presupusa sa perspectivă antisemită ce reieşea din film. Relaţiile cu comunitatea iudaică nu s-au îndulcit nici câţiva ani mai târziu, culminând cu o exclamaţie defăimătoare la adresa acestora, datorată în parte şi stării de ebrietate în care se afla Gibson atunci.

Conform informaţiilor obţinute de Deadline, proiectul referitor la lupta pentru păstrarea teritoriului şi a identităţii culturale şi religioase dusă de Iuda Macabeul (în traducere din limba iudaică, Iuda Ciocanul) în secolul II î.H. împotriva imperiului greco-sirian, se află de mai multă vreme printre proiectele lui Gibson, însă abia acum colaborarea la scrierea scenariului cu Joe Esztherhas (Flashdance, Basic Instinct, Showgirls) a dat startul realizării acestuia.

Momentan, nu se ştie dacă Gibson va prelua şi atribuţiile regizorale, însă va produce filmul prin intermediul companiei sale, Icon Productions.

Ultimul său film, The Beaver, lansat în luna mai a acestui an, a fost un eşec la box-office, nerecuperându-şi decât o treime din bugetul de producţie de 21 de milioane de dolari. Apocalypto, filmul regizat de acesta în 2006, a fost însă un succes, atât la critică, cât şi la public, cu 120 de milioane de dolari încasări în toată lumea.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 9 septembrie 2011 09:35
este bine caq inca mai poate juca in filme si sa faca niste filme reusite
xerses pe 9 septembrie 2011 10:28
Este bun ca regizor, dar grozav ca si actor.Imi pare rau sa aflu ca Beaver nu a fost considerat o reusita.
alex_il_fenomeno pe 9 septembrie 2011 11:37
sunt sigur ca din nou va veni cu un film minunat !
Bayard pe 9 septembrie 2011 12:06
Ca Mel Gibson este un picut antisemit se stie foarte clar.... insa tocmai din cauza asta am fost atent la Passion of the Christ si nu am observat nicio tenta negativa din partea lui. A prezentat ce este scris in Biblie (intr-un mod foarte dur, dar nu a inflorit)... daca asta e deranjat pe unii e treaba lor.

Povestea asta a lui Juda Macabeul seamana foarte mult cu cea din Braveheart (inclusiv finalul), poate asta l-a si atras.... insa probabil tocmai de-asta ar fi trebuit sa gaseasca altceva, poate un alt personaj din Biblie mai timpuriu, din timpul cuceririi Canaanului de exemplu, Joshu, Gideon...

Bayard pe 9 septembrie 2011 12:07
*Joshua. Oricum, Mel Gibson este un maestru al filmelor istorice.... sigur o sa iasa ceva frumos.
zeno.marin pe 9 septembrie 2011 12:16
Un motiv in plus sa imi placa Mel Gibson...
zeno.marin pe 9 septembrie 2011 12:18
Joe Esztherhas - In germana Osterhase = Iepuras de Paste (similaritatea cu numele sa zicem... maghiar fiind foarte evidenta)... Intelegeti voi.
SakuraBlack90 pe 9 septembrie 2011 21:16
Not another jew movie ! Eu as fi jucat rolul lui Hitler Reborn. Auzi si tu s-au suparat evreii !
cristi88 pe 9 septembrie 2011 13:18
te iei de evrei si platesti, simplu. ori te trimite la zidul plangerii ori te lichideaza pe plan profesional sau chiar..fizic
SakuraBlack90 pe 9 septembrie 2011 21:19
trist dar adevarat sunt rai jidanii
Crist11 pe 9 septembrie 2011 15:08
Un actor excelent de ager, i-am vazut celebra serie Arma mortala, altaturi de Danny Glover, doamne ce-am mai ras.
Va fi un film reusit din toate pct-ele de vedere.

Lalolica pe 9 septembrie 2011 19:24
aproape tot ce atinge Mel Gipson se transforma in magie!!!
pasiune pe 9 octombrie 2012 17:28
Este unul din actorii mei preferati. Felul lui de a juca este pasional si putin poate cam extremist insa asta e omul Mel Gibson. Regiile facute de el sunt vizionare si la fel, pline de pasiune. Pentru mine nu conteaza ca a avut succes de box-office sau nu, eu ii urmaresc filmele pur si simplu pt. felul lui de a juca. Mel Gibson este o portie buna si concentrata de viata cu toate picanteriile ei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells