Tu decizi dacă vine Frankenweenie la cinema

de Gloria Sauciuc în 3 Sep 2012
Tu decizi dacă vine Frankenweenie la cinema

Un poll cu întrebarea "Vrei să vezi Frankenweenie la cinema?" este activ pe Cinemagia începând de luni, 3 septembrie, rezultatul acestuia putând influenţa decizia distribuitorului Forum Film România de a aduce sau nu aimaţia semnată de Tim Burton în cinematografele din România. Pollul este activ până la finalul lunii. Votează AICI.

Protagonistul filmului este Victor, un băiat în vârstă de 10 ani, pasionat de ştiinţă. Îşi petrece tot timpul liber făcând filmuleţe şi dedicându-se micilor sale invenţii. Şi-a construit chiar un laborator în mansarda casei. Când Sparky, animalul său de companie, moare într-un accident, îşi pune la bătaie toate cunoştinţele pentru a-l readuce la viaţă. Inspirat de o lecţie de la şcoală (despre impulsurile electrice din muşchi), Victor se foloseşte de puterea unui fulger şi reuşeşte să învie câinele, doar că noul Sparky începe să-i îngrozească pe vecini. Victor va avea mult de furcă pentru a-i convinge pe cei din jur, în primul rând familia şi prietenii, că Sparky, în ciuda aspectului său înspăimântător, este acelaşi prieten loial de dinaintea "operaţiei".

Multe dintre personajele Frankenweenie sunt modelate după aspectul şi trăsăturile personajelor din horror-ul clasic al anilor '30 şi numele mai multor personaje omagiază personajele celebre din acel film, printre care Victor Frankenstein, Elsa Van Helsing, Edgar "E" Gore şi Mr. Burgmeister.

Animaţia stop-motion este una dintre cele mai vechi tehnici de animaţie, fiind şi una care implică un consum mare de muncă. Există 24 de cadre pe secundă în stop-motion-ul pentru Frankenweenie. Ceea ce înseamnă că animatorul trebuie să se oprească şi să aşeze personajul de 24 de ori pentru a obţine o secundă de material filmat. În medie, un singur animator poate produce maxim 5 secunde de animaţie pe săptămână.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
HarryCineastul5 pe 3 septembrie 2012 19:00
Ciudata "chestie". adica eu, sau mai multi care nu sunt atrasi de acest tip de animatii, apasam "Nu" si suntem in majoritate, ii privam pe cei care asteapta acest film, sau sunt fanii Tim Burton, de bucuria de a vedea filmul pe ecran de cinema... Nu mi se pare corect. Ma abtin.
^Neo^ pe 3 septembrie 2012 19:22
Buna initiativa de a testa interesul romanilor pentru asa ceva.
In ceea ce ma priveste, doresc sa-l vizionez la cinema, insa eu sunt fan Burton.
In plus, apreciez stop motion-urile, pe care le gasesc delicioase: Chicken Run si Coraline mi-au placut la nebunie. Este bine ca ati subliniat volumul urias de munca al animatorilor, dar cati oare apreciaza asa ceva?
Masa larga a publicului este foarte probabil sa doreasca sa-l vada pe DVD mai degraba decat la cinema, sau la TV cand va apare peste un an sau doi...
Pe de-o parte pe CinemaSX, Frankenweenie este cotat undeva la jumatate fata de ParaNorman, pe de alta parte pe Cinemagia, este un pic mai sus, fata de principalul sau rival, dar cred ca acest lucru se datoreaza in mare masura (re)numelui lui Burton. Oricum ar fi, nu se va compara la succes cu recent lansat-ul Brave. Posibil, conform celor doua site-uri sus-numite, daca verific si compar interesul publicului cinefil, ca Frankenweenie sa nu stranga in total atatia spectatori cati a strans Brave in weekend-ul de debut. Ba chiar sa se compare la cifre cu Coraline-ul de acum 3 ani. Insa ar fi pacat ca dupa Hugo, sa fim privati de un nou film bun...

adinachitu pe 4 septembrie 2012 01:03
Da!! Normal ca vreau sa il aduca.. ar fi chiar nasol sa nu, eu unu vreau sa il vad:) si sunt nerabdator
Bogdann13 pe 4 septembrie 2012 01:05
Daa, vreau :D
deadlord pe 4 septembrie 2012 18:01
De ce sa nu fie Frankenweenie si la noi in cinema ? Chiar as vrea sa il vad la cinema.
Pavel.F pe 7 septembrie 2012 13:39
as vrea sa al vad la cinema
zeno.marin pe 11 septembrie 2012 14:50
Am decis. Frankenweenie o sa vina la cinema.
alex_il_fenomeno pe 15 septembrie 2012 10:06
interesant poll. sigur va veni la cum sta treaba.
Stefan2010 pe 21 septembrie 2012 20:17
da!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells