Trei zile cu filme spaniole si columbiene

3 Dec 2008
Trei zile cu filme spaniole si  columbiene

In perioada 5-7 decembrie, Eurocinema Tinerimea Romana ne propune sa petrecem o zi in compania regizorului catalan Cesc Gay si un week-end cu filme columbiene. Astfel, vineri, 5 decembrie, cu sprijinul Institutului Cervantes, se vor proiecta doua productii spaniole, in cadrul evenimentului Portret de regizor: Cesc Gay. Programul va fi format sambata si duminica din proiectiile a cinci productii columbiene. Toate filmele se difuzeaza in proiectie unica la Bucuresti. Iata programul celor trei zile: :

5 decembrie
Portret de regizor - Cesc Gay
18:00 - Fictiune/Ficcion, regia: Cesc Gay, Spania, 2006, 107'
Alex e un regizor de film si incearca sa termine scenariul urmatorului lui film. Foloseste acest pretext pentru a pleca singur, fara sotie si copii, pentru cateva zile, ca sa locuiasca in casa unui prieten, intr-un sat de munte, un loc linistit si solitar, ideal pentru terminarea scenariului. Acolo o va cunoaste pe Monica, o violonista, aflata in concediu...

20:00 - In oras/En la ciudad, regia: Cesc Gay, Spania, 2003, 110'
Un grup de prieteni intr-un mare oras, Barcelona. O trecere in revista a povestilor lor nepovestite, intime, a sentimentelor si dorintelor lor cele mai ascunse. O calatorie prin lumea sentimentelor, o lume care de cele mai multe ori ramane ascunsa. Singuratatea, la oras, intr-o poveste urbana si inchisa.

6 decembrie
18:00 - Diastole si sistole/Diastole y sistole, regia: Harold Trompetero, Columbia, 2000, 80'
Treizeci si cinci de povesti cu o durata de doua minute alcatuiesc acest lungmetraj intr-o incercare de a gasi o explicatie pentru esecul relatiilor de cuplu. Structura filmului pare asemanatoare cu cea a unui puzzle care incepe sa capete consistenta pe masura ce filmul se deruleaza.

20:00 - Bolivar sunt eu/Bolivar soy yo, regia: Jorge Ali Triana, Columbia, 2002, 93'
Bolivar soy yo prezinta povestea unui actor care se face o obsesie din a interpreta roluri in care sa-l intruchipeze pe marele Simon Bolivar si ajunge sa viseze ca poate duce la capat misiunea pe care Bolivar n-a incheiat-o. Filmul se inspira din viata reala a artsitului Pedro Montoya care dupa ce a jucat rolul lui Bolivar in mai multe filme a inceput sa fie privit ca insusi Bolivar.

7 decembrie
16:00 - Copiii invizibili/Los ninos invisibles, regia: Lisandro Duque, Columbia, 2001, 90'
Trei copii fac o obsesie din a deveni invizibili. Ca sa poata face acest lucru trebuie sa fure o gaina, sa sacrifice o pisica si sa fure scapularul unei fotografii a Fecioarei ca sa puna pe el viscerele animalelor sacrificate. La miezul unei noptii cu luna plina, cel ales pentru experiment  trebuie sa poarte scapularul si astfel, ajutat si de fortele intunericului, sa devina invizibil.

18:00 - Dumnezeu ii aduna si ei se despart/Dios los junta y ellos se separan, regia: Harold Trompetero, Jairo Castillo, Columbia, 2006
Povesteste istoria sotilor Benjamin si Rosalia Restrepo, un cuplu cu doi copii. Dupa o casnicie de 25 de ani cei doi soti se confrunta cu adulterul si cu existenta unui alt fiu al sotului. Cei doi copii ai sotilor Restrepo traverseaza momente dificile, fiica gasindu-si refugiul in relatiile amoroase, fiul in alcool si droguri.

20:00 - Umbra calatorului/La sombra del caminante, regia: Ciro Alfonso Guerra, Columbia 2003, 90'
Mane trece printr-o criza financiara. A pierdut un picior si din aceasta cauza nu-si mai poate gasi de lucru, nu poate plati chiria si a devenit tinta glumelor si umilintelor semenilor lui. In timp ce bate strazile cautand ceva care sa-l ajute sa supravietuiasca, intalneste un personaj neobisnuit, un barbat duce oameni in spinare contra sumei de 500 de pesos, prin centrul orasului Bogota. Dat fiind modul in care se pot ajuta reciproc, intrei ei se creeaza o prietenie care le va face viata mai usoara. Dar si unul si celelalt au un trecut violent in spate, care-i poate uni sau ii poate separa, dar poate face si ca oameni care au pierdut totul sa poate lua totul de la zero.

Organizatorul evenimentului este Institutul Cervantes, cu sprijinul Ambasadei Columbiei.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ioana.mandru@yahoo.com pe 2 decembrie 2009 23:35
As vre sa vad , chiar mi-ar place sa vad cel putin 2 filme , m-ar interesa pretul biletului, daca sunt reduceri pentru studenti sau pentru cursantii institutului Cervantes.Oricum vin as vrea sa stiu pretul
ioana pe 2 decembrie 2009 23:37
Imi place la nebunie limba spaniola si vrea sa descopar cultura , obiceiurile in general atmosfera. Vrea sa stiu pretul biletului la aceste filme.
titi pe 18 august 2010 20:24
am vazut acum multi ani un film spaniol sau columbian despre doua prietene care transportau droguri in stomac si din pacate am adormit.stie cineva cum se numeste sa il revad?ms
Mellyssa pe 19 iunie 2012 11:41
Maria Full of Grace asa se numeste filmul spoaniol cu prietenele si drogurile, a fost foarte bun. Vizionare placuta!
Mellyssa pe 19 iunie 2012 11:40
Maria Full of Grace asa se numeste filmul spoaniol cu prietenele si drogurile, a fost foarte bun. Vizionare placuta!
alex_il_fenomeno pe 31 iulie 2013 18:00
Productii inca nepromovate cum se cuvine, si este mare pacat...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells