Trei scurtmetraje de gen pe Cinepub: horror, thriller & SF. De România

de Cinemagia în 9 Mar 2016
„Irreversible”, „Lumina firavă” și „Mitul Moroilor” se pot vedea pe Cinepub de joi, 3 martie.

Trei scurtmetraje de gen, „Irreversible” (regia Raymond Popa și Cornel Caldeș), „Lumina firavă” (regia Florina Dumitrache) și „Mitul Moroilor” (regia Bogdan Matei), pot fi vizionate, gratis și legal, începând cu joi, 3 martie, pe Cinepub.

Mituri românești, moroi, sfârșitul lumii și controlul propriului destin sunt explorate în „Irreversible”, „Lumina firavă” și „Mitul Moroilor” (http://cinepub.ro/site/mitul-moroilor/). Cei trei tineri regizori nu urmează calea realismului Noului Val Românesc și experimentează un altfel de cinema într-un horror, un thriller și un SF.

În urma unui accident de mașină un bărbat își confruntă întreaga existență în scurtmetrajul „Irreversible”, semnat de Raymond Popa și Cornel Caldeș. La scurt timp acesta realizează că nu își poate controla propriul destin.

Acțiunea filmului „Lumina firavă”, de Florina Dumitrache, se petrece într-un apartament de modă veche. Luminile se sting. Victor și Marta așteaptă sfârșitul lumii.

Conform mitologiei românești sufletele copiilor morți si nebotezați se transformă în moroi. „Doar mit sau o cruntă realitate?”, este întrebarea pe care o ridică scurtmetrajulMitul Moroilor”, un proiect realizat de CaskadeTeam.

Irreversible”, „Lumina firavă” și „Mitul Moroilor” se pot vedea pe Cinepub de  joi, 3 martie, ora 20:30.

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro  este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Exploreaza subiecte similare:

dosar: cinepub

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells