Tinere regizoare și personajele lor feminine

de Cinemagia în 8 Apr 2016
Scurtmetraje online pe Cinepub

Trilogia de scurtmetraje „30-40-50” și scurtmetrajul „Duminică” sunt online pe Cinepub începând de joi, 7 aprilie, ora 20:30.

„30-40-50” și „Duminică” propun patru personaje feminine complexe create de patru regizoare care aduc o viziune nouă și proaspătă în cinemaul românesc.

În focus pe Cinepub, începând de joi, sunt patru dintre cele mai talentate tinere regizoare din România: Iulia Rugină, Eva Pervolovici, Stanca Radu și Sînziana Nicola. Trilogia „30-40-50” aduce în prim-plan trei povești despre trei femei de diferite vârste, iar „Duminică” prezintă legătura complicată dintre o tânără și fratele ei.

Filmul omnibus „30-40-50” este creat din trei scurtmetraje inovatoare, care prezintă câte un personaj feminin la 30, 40, respectiv 50 de ani. Primul scurtmetraj al trilogiei, „30”, semnat de Iulia Rugină, spune povestea unei tinere aflate în supermaket, care face pregătirile pentru o cină importantă, iar ultima sticluță de Tabasco din magazin se află in coșul lui de cumpărături. Rezolvarea? Există o singură posibilitate de a o avea…

În cel de-al doilea scurtmetraj din trilogie, „40”, semnat de Eva Pervolovici, angoasele şi fanteziile sexuale ale unei femei de 40 de ani se „exorcizează” prin dans.

„50”, capitolul 3 din filmul omnibus regizat de Stanca Radu, arată un moment din viața unei femei când viața redevine interesantă – pentru că se joacă de-a v-ați ascunselea cu monotonia.

„Duminică”, scurtmetrajul semnat de Sînziana Nicola, îi prezintă pe Alex şi sora lui care află că o rudă apropiată este pe patul de moarte. Chiar dacă nu se înţeleg deloc, trebuie să împartă spaţiul restrâns al maşinii ca să ajungă la spital. Drumul pare infinit şi îşi dau seama, în cele din urmă, că amândoi au aceeaşi problemă.

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial.

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

 

Exploreaza subiecte similare:

dosar: cinepub

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells