Cinci scurtmetraje independente disponibile online pe CINEPUB

de Cinemagia în 15 Ian 2016
Descoperă șase regizori români, „6 tineri furioși”

Începând de joi, 14 ianuarie, ora 20:30, pe CINEPUB sunt disponibile pentru vizionare online, gratuit și legal, cinci scurtmetraje independente

Cele cinci scurtmetraje sunt create de șase regizori români, șase „tineri furioși”: Cristian Pascariu, Vlad Ghinea, Andrei Ștefan Răuțu, Bogdan Dobre, Ionuț Laurențiu Dușcă și Bogdan Mureșanu.  

Beţişoare rock'n'roll (r. Cristian Pascariu), Dușmanul (r. Vlad Ghinea), Ela, Panda și Madam (r. Andrei Ștefan Răuțu), Sisyphus (r. Bogdan Dobre, Ionuț Laurențiu Dușcă), Tuns, ras şi frezat (r. Bogdan Mureșanu) au premiera pe CINEPUB joi, 14 ianuarie, ora 20:30.

Filmele propun personaje inedite, cu personalități puternice: inadaptate sau prea ancorate în realitatea imediată, revoltate sau resemnate, înconjurate de familie sau în căutarea uneia.

Beţişoare rock'n'roll, regizat de Cristian Pascariu, spune povestea unei femei surde care încearcă să reia legătura cu fiul ei abandonat cu 35 de ani în urmă, acum star rock. Se duce la un concert al lui, dar va trebui să-şi înfrunte atât temerile, cât şi o lume pe care nu o înţelege.

Dușmanulsemnat deVlad Ghinea, îl prezintă pe Bogdan, un tânăr cu probleme de comunicare. Singurele discuții pe care le are sunt cu… o păpușă marionetă. Când fratele lui îl ia la o petrecere, Bogdan este obligat să iasă din zona lui de confort. 

Ela, Panda și Madam, scurtmetrajul luiAndrei Ștefan Răuțu, urmărește călătoria unei tinere corporatiste la mare, împreună cu bunica ei. Pentru a nu-și pierde job-ul, tânăra trebuie să se întorcă la București cât de repede. Dar simpatica bunică are alte planuri.

Sisyphus, regizat deBogdan Dobre și Ionuț Laurențiu Dușcă, pune o întrebare: „Ți-ai pus vreodatăproblema irelevanței sau repetiției vieții tale?”.În „Sisyphus” o tânără își găsește liniștea într-un mod cel putin bizar…

Acțiunea filmului Tuns, ras şi frezat,semnat deBogdan Mureșanu, se petrece după revoluţie, când unui frizer în vârstă i se aşază pe scaun, pentru un bărbierit, fostul torţionar. În doar câteva clipe, posturile sunt inversate….

 

Filmele sunt disponibile online, gratuit și legal pe CINEPUBInformații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Exploreaza subiecte similare:

dosar: cinepub

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 15 ianuarie 2016 23:38
Eu m-as uita, dar nu mi-e clar... doar joia pot fi vazute?
marius7x pe 16 ianuarie 2016 14:36
Pot fi vizionate oricand pe canalul YouTube al CinePub.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells