"Trafic" la Institutul Cultural Roman

de Razvan Boboc în 21 Nov 2006
"Trafic" la Institutul Cultural Roman

     In acesta seara de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman, vor fi proiectate patru scurmetraje in regia lui Catalin Mitulescu: "La amiaza", "Bucuresti - Wien 8:15", "17 minute intarziere" si "Trafic". 

    Filmele vor fi prezentate de criticul Mihai Fulger. Prezentat in premiera in afara Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, "La amiaza" (7 min), realizat in 1998, este primul film regizat de Catalin Mitulescu. "Bucuresti - Wien 8:15" (13 min; scenariul: Andreea Valean, Catalin Mitulescu; producator: UNATC I.L. Caragiale - Bucuresti) este un scurtmetraj realizat in 2000 si care a fost selectat oficial la Festivalul de film de la Cannes, sectiunea Cinéfondation, in 2001, precum si la festivalurile de la Munchen, Torino, Karlovy-Vary, Stuttgart, Angers si Cottbus. "17 minute intarziere" (10 min; scenariul: Andreea Valean, Catalin Mitulescu; producator: UNATC I.L. Caragiale – Bucuresti), realizat in 2002, a fost distins cu Premiul de excelenta al Ministerului Culturii si cu Marele Premiu al Juriului la festivalul CINEMAIUBIT.

De semenea, a fost selectat oficial la Festivalul de Film de la Cannes, sectiunea Cinéfondation, precum si la festivalurile de la Clermont-Ferrand, Munchen, Torino, Karlovy-Vary, Rotterdam si Viena. "Trafic" (15 min; scenariul: Andreea Valean, Catalin Mitulescu producator: Strada Film Bucuresti) este un scurtmetraj din 2004 cu un palmares remarcabil: Palme d’Or pentru scurtmetraj la Festivalul International de Film de la Cannes, Premiul Arte, Premiul Special al Juriului la Festivalul Premiers Plans, Angers si Premiul de excelenta al Ministerului Culturii. Selectii oficiale: Rotterdam, Motovun, Sarajevo, Atena, Fundao-Portugalia, Chicago, Rio de Janeiro, Oslo, Viena, Florenta, Paris, Bruxelles, Jerusalem, Trevignano, Imola, Milano, Berlin.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells