Totul despre 2 Broke Girls!

de Ştefan Dobroiu în 28 Aug 2012
Totul despre 2 Broke Girls!

Unul dintre cele mai lăudate seriale apărute în cursul sezonului trecut, 2 Broke Girls se relansează la sfârşitul lunii septembrie, ceea ce ne îndeamnă să-i dedicăm un material. Difuzat de CBS lunea, după şi mai popularul How I Met Your Mother, 2 Broke Girls a avut în medie 11 milioane de telespectatori pe episod, după ce a debutat cu o audienţă extraordinară de aproape 20 de milioane de telespectatori, cifra datorată faptului că primul episod a fost difuzat imediat după hitul CBS Two and a Half Men.

E de ajuns să citeşti titlul ca să-ţi dai seama că serialul este despre două fete fără niciun şfanţ. Ele sunt Max (Kat Dennings) şi Caroline (Beth Behrs) care, chiar dacă se află în acelaşi impas financiar, nu ar putea fi mai diferite din punctul de vedere al istoriei personale. Max a avut o copilărie dificilă şi a trebuit să se descurce de una singura, iar acum e chelneriţă într-o restaurant nu foarte popular din Brooklyn. Aici o cunoaşte pe Caroline, o fată crescută în puf, dar care şi-a pierdut casele, maşinile şi blănurile după ce tatăl său este băgat la închisoare pentru fraudă, iar toată averea confiscată de autorităţi. Cum scandalul financiar i-a afectat toate prieteniile, Caroline preferă să se ascundă în Brooklyn şi visează, alături de Max, la o nouă afacere: amândouă eroinele vor să dea lovitura cu brioşe, la prepararea cărora Max este neîntrecută. Ca să-şi împlinească visul şi să-şi facă o cofetărie ca la carte, au nevoie de 250.000 de dolari, şi fiecare episod urmăreşte cum creşte şi cum scade totalul economiilor.

Cu unele dintre cele mai bune şi incorecte din punct de vedere politic replici, 2 Broke Girls a iscat câteva controverse, mai ales că nicio categorie nu iese cu fruntea sus de sub focurile scenariştilor. Bineînţeles, persoanele din înalta societate au partea lor din săgeţile otrăvite, dar nici homosexualii, afro-americanii, asiaticii şi imigranţii nu sunt trataţi cu mai multă înţelegere. Han, şeful lui Max şi Caroline, este ţinta batjocurilor pentru că e scund, dolofan şi nemasculin, în timp ce Oleg, bucătarul ucrainean, nu se opreşte nici măcar o clipă din a le face avansuri celor două eroine şi, practic, oricărei femei pe care pune privirea. Max are şi un doilea job, baby-sitter pentru copiii lui Peach, un fotomodel cu o inteligenţă mult sub medie, obsedată de celebritate şi de felul în care arată nou-născuţii Brad şi Angelina. De fapt, 2 Broke Girls a primit multe critici că glumele sunt mult prea sexuale şi rasiste, dar îţi putem garanta că te distrezi mai mult la un episod cu Max şi Caroline decât la unul din Anger Management, de exemplu.

Proiectul realizat de MPK Productions avea încă de pe hârtie un asemenea lipici, încât în toamna lui 2010 a iscat un război al licitaţiilor, fiind achiziţionat de către CBS. Este doar unul dintre cele două seriale cumpărate de postul TV în sezonul 2011-2012, iar din septembrie va fi mutat la o altă oră, pentru ca de popularitatea lui Max şi Caroline să beneficieze Partners, noul serial din programul postului TV.

Succesul la public a făcut ca serialul să-şi găsească rapid loc în programelor televiziunilor din 30 de ţări de pe glob, dar în România încă nu a apărut. Probabil dacă al doilea sezon se va dovedi la fel de popular...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bellacorina pe 28 august 2012 14:14
un serial foarte bun si comic:)
Calin.Geo pe 28 august 2012 19:43
Serialele noi americane ajung in Romania la TV foarte greu... deci nu ne plangem le vedem imediat dupa lansare pe Net, asadar TV pierde in favoarea internetului....
simona_love pe 1 septembrie 2012 20:28
Am vazut seruialul pe net si pot spune ca mi-a placut foarte mult , e foarte amuzant desi unele glume starnesc controverse este un serial foarte amuzant dar care te si invata lectii despre viata despre cum sa continui cea ce ti-ai propus si sa nu te dai batut si si despre prietenie.
alex_il_fenomeno pe 9 septembrie 2012 12:03
o sa imi arunc si eu o privire asupra lui .
dandi pe 30 septembrie 2012 20:25
deci cred ca am vazut si revazut sezonul 1 de vreo 4 ori si de fiecare data cand ma uit ma rad cu aceeasi pofta ca prima data,abia astept sezonul 2

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells