The Scarlet Pimpernel revine pe marile ecrane

de Cristina Grigore în 13 Oct 2010
The Scarlet Pimpernel revine pe marile ecrane

Piesa de teatru The Scarlet Pimpernel a baronesei Orczy a avut deja numeroase ecranizări, cea mai cunoscută datând din 1982, cu Anthony Andrews şi Jane Seymour în rolurile principale. O companie de producţie din Marea Britanie, Fairbanks Productions, şi-a propus să transpună din nou pe ecran această  poveste, anunţă Movieweb, şi să o transforme într-un succes asemănător celui obţinut de filmul lui Guy Ritchie, Sherlock Holmes.
 
Neil Jackson, actorul care va putea fi văzut şi în filmul lui Woody Allen You Will Meet A Tall Dark Stranger, a fost desemnat să joace rolul lui The Scarlet Pimpernel, un erou mascat, precursor al lui Zorro, singurul în stare să salveze oamenii nevinovaţi condamnaţi la moarte în timpul regimului de teroare impus de Robespierre în timpul Revoluţiei Franceze. Ca şi legendarul erou mânuitor de sabie, Pimpernel este, pe timpul zilei, un om obişnuit, un nobil pe nume Percy Blakeney, noaptea asumându-şi rolul de justiţiar.

Ca fapt divers, numele eroului este cel al unei plante cunoscute în limba română şi sub denumirea de brumărea sau scânteiuţă.

Michael Armstrong, scenarist şi regizor a numeroase filme, va fi responsabil pe partea de creaţie. Având un buget generos de 75 de milioane de dolari, noua producţie va începe filmările în a doua jumătate a anului viitor, în Europa de Est.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells