Terminator is back!

de Gloria Sauciuc în 5 Iun 2009
Terminator is back!

Poţi savura spectacolul şi poţi să te bucuri de un blockbuster de vară pirotehnic, cu roboţi care îi pot concura pe Decepticonii lui Michael Bay şi cu un Christian Bale care se luptă corp la corp cu ei. Imaginea trademark a seriei, cea cu cyborg-ul care iese incandescent din flăcări nu putea să lipsească din acest Terminator 4, nici replica I'll be back - spusă de această dată de altcineva, veţi vedea voi de către cine; nu lipseşte nici măcar Arnold Schwarzenegger - sau, mai bine zis, imaginea acestuia suprapusă pe scheletul de metal al unui Terminator letal, aflat în urmărirea lui John Connor. Auzim până şi vocea Lindei Hamilton (Sarah Connor în film), într-o înregistrare pe care o păstrează Connor cu sfinţenie.

Făcut de un fost regizor de reclame şi de videoclipuri, McGTerminator Salvation e plasat într-un apocaliptic an 2018, în care  oamenii sunt vânaţi de roboţi. Christian Bale este John Connor, pe care îl ştim practic de pe vremea când era doar un fetus în pântecele mamei sale, vânate de primul Terminator venit din viitor.
Christian Bale este liderul Rezistenţei, cel care trebuie să înfrunte Skynet şi să împiedice distrugerea definitivă a rasei umane. Povestea câştigă puncte prin includerea lui Marcus Wright, un hibrid om-robot, jucat de Sam Worthington. Cândva, Marcus a fost un criminal - iar la începutul filmului vedem că este condamnat la moarte, iar trupul folosit pentru cercetare în cadrul Skynet. El are un rol capital în film şi prestaţia lui o pune în umbră pe cea a lui Bale.

Scenariul, sau mai bine zis, partea cu viitorul şi trecutul care se întâlnesc în prezent e destul de ambiguă, Christian Bale e solemn, rece, distant, schimbând tonusul pe care un Arnie îl dădea filmului, dar - per ansamblu - Terminator Salvation e o experienţă pe care nu trebuie să v-o refuzaţi în aceste zile, mai mult sau mai puţin fierbinţi, de vară.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Adi pe 5 iunie 2009 19:38
Imi pare rau ce o sa zic..... dar filmul asta e un esec! Da... l-am vazut.....oarecum putin cam chinuit....de pe net:P Pai celelalte 3 filme sunt niste capodopere(mai ales 2-ul care a fost regizat de James Cameron care a regizat si Titanic...e printre cei mai buni regizori ...d-aia si filmul e si va fi unul memorabil.) In chestia asta care se pretinde a fi un film terminator, arnold schwz n-apare nici 5 sec in cadru.....la ce mai aparea? l-au modelat asa prin intermediul unui calculator sa-l inghesuie acolo in film....(cu o tehnologie foarte foarte speciala....wow....ce sa zic..:P am ramas socat cand l-am vazut...sa fi jurat sa ca el e =))=)):)) doar pentru ca se gandeau producatorii ca sigur nu va avea niciun succes daca nu apare arnold) ...Nu pot sa zic decat ca mi-a placut sfarsitul putin.....sunt niste replici interesante....dar nu se compara cu celelalte filme dinaintea lui!!!
catalin pe 5 iunie 2009 23:57
@Adi
imi pare rau sa te anunt dar parerea oamenilor care vad filmele cam trasede pe net nu are nici o valoare.

Io unu am dat 18 lei si am fost la avampremiera. Nu e mai bun ca T2 dar e mult mult peste 3. Ca film de actiune e foarte ok, atmosfera post Judgment Day e foarte bine facuta, actorii principali (cei doi) sunt foarte credibili.

Tu urmareste in continuare filmele cam luate moca dar sa ai pretentii de la ei sa investeasca in actori si efecte...

MaX pe 6 iunie 2009 02:48
Parerea mea este k "Terminator" s-a terminat in partea a doua . T3 este cea mai mare prostie au stricat un film de succes iar T4 sincer din moment ce James Cameron a spus : "Voi ramane in continuare un critic al acestui film" ii clara situatia va fi o prostie . Din ideea de "Terminator" nu a ramas decat numele filmului si numele "John Connor" atat . restul ii o prostie parearea mea si cred k a tuturor care au iubit T1 & T2 . Christian Bale este un actor bun nu condamn asta dar dupa cum a spus celebrul si creatorul filmului de succes T1 & T2 James Cameron : voi ramane un critit a acestui film si eu . Pana cand nu o sa faca James Cameron un nou terminator filmul pt mine este terminat
Vlad pe 6 iunie 2009 02:51
Numai numele regizorului iti spune tot "McG" cine mai ii si asta "un fost regizor de reclame şi de videoclipuri" asta ii un regizor de "filme" :)) buna gluma T4 va fi vizionat doar pt Christian Bale
Rosanita pe 6 iunie 2009 07:58
Desi povestea in sine e un pic...trasa de par, filmul merita vazut pentru efectele speciale si prestatia actorilor.
kensu pe 6 iunie 2009 09:01
deci din comentariile care le am citit pana acum fiecare e cam subiectiv.unele filme merita vazute la cinema unele merg si luate de pe net fi e ca e r5 sau dvdrip sau bluray (oamenii de obicei iau dvdrip sau r5 pt ca apare mult mai repede ca bluray ul -acest format apare foarte tarziu)cred ca acest film merita vazut la cnm cum merita si star trek 11.christian bale a facut un rol formidabil in batman begins si the dark knight iar acest film nu cred ca face exceptie
AeroX pe 6 iunie 2009 13:01
@PraetorianX & catalin:
NU TOATA LUMEA ARE BAH TELEVIZOARE CU ECRANE MARI ACASA SAU CALCULATOARE CAPABILE DE REDARE VIDEO-URI HD, mai ales unitate optica Blu-Ray care e prea scumpa, deocamdata pentru romanul de rand. In Romania stam prost va asigur...la acest capitol....chiar daca din ce in ce mai multi isi achizitioneaza......Nu toata lumea are timp sa mearga la cinema.....si nu toti au chef de dat bani pe filme chiar daca merita sau nu. Pentru majoritatea e mai important doar sa vizioneze filmul nu cum e legal sa-l vizioneze .

E doar chestia ca sunt oameni nerabdatori(chiar si eu) si d-aia se chinuie si la prostiile de cam si alte formate slabe luate de pe net...care nu-i fac neaparat mai prosti, PraetorianX . La foarte multe filme nu apare DVD-ul(si alte formate) imediat de cum sunt lansate in cinematografe. Mai dureaza ceva la unele chiar luni bune.

Asa......si vedeti ca ati vorbit cam indecent....bine ca ati venit aici doar ca sa-i faceti pe unii sa se simta jigniti daca citesc parerile voastre despre filmele de calitate slaba luate de pe net moca...si sa va mandriti voi ca ati vazut filmul legal sau poate chiar il aveti cumparat la rezolutie de 40000000x260000050 miliarde pixeli :))=)) . Bravo! Ce-i drept orice film la inalta rezolutie te impresioneaza nu doar asta. Mai bine va dadeati pareri despre film nu despre ce au zis altii...si la fel ar fi trebuit sa fac si eu.... nu sa comentez ce ati comentat voi dar oricum am dat niste comentarii pe pagina filmului.

parpalete pe 6 iunie 2009 19:39
cel mai prost film pe care l am vazut, poate am asteptat prea mult de la el
alex pe 6 iunie 2009 19:47
am fost aseara la premiera si va spun sincer ca se merita. e un film reusit (incomparabil cu farsa aia de T3) care are de toate, daca tii cont ca mergi sa vezi un film de actiune, si nu o drama cu implicatii psihologice sau o comedie romantica. bale e constant ... simplu spus e un actor mare, iar surpriza o face sam worrington, foarte placuta de altminteri.
P.S. efectele si actiunea sunt la inaltime

b6l6b6n_cost3l pe 12 august 2009 11:00
eu cred ca astia au uitat povestea filmului,filmele sunt continuari ale "capodoperelor" 1 si 2,toata seria terminator este o capodopera va asigur,voi nu intelegeti filmul sa vedeti care este treaba cu el,voi asteptati numai roboti,lasere,distrugeri,explozii,filme cu eroi americani si blablabla...filmul asta este partea dintre bombele atomice si trimiterea in trecut a terminatorului de asta abia au aratat 5 minute cu Arnold pentru ca pe el abia atunci l`au fabricat,am fost impresionat de hibridul ala,impresionant pot zice pentru ca era ceva neasteptat,de regizorul cameron ce pot zice...este un regizor bun atat timp cat isi tine gura,el tot de jos a plecat,cand a intrat in bransa nu a stiut nimic,toate le`a invatat pe parcurs asa ca fuck off si priviti Transformers poate ala va place:))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells