Şugubăţul Vince Vaughn

de Ştefan Dobroiu în 23 Aug 2012
Şugubăţul Vince Vaughn

Este unul dintre cei mai în vogă actori de comedie din ultima vreme, chiar dacă criticii au strâmbat din nas la ultimele sale încercări, precum The Dilemma, Couples Retreat sau Four Christmases. Deşi sunt multe voci care spun că Vince Vaughn nu prea ştie să joacă şi că practic interpretează acelaşi rol în ultimii ani, starul din The Watch (o cronică AICI) are parte de o mulţime de fani şi se află sus în topurile popularităţii publicate de diverse reviste de specialitate. După ce-i vezi ultima aventura cinematografică, proiectată de mâine în premieră pe marile noastre ecrane, află-i următoarele proiecte, dar şi principalele realizări ale carierei.

Sunt vreo două decenii de când actorul de 1,96 metri înălţime (anumite secvenţe din The Watch sunt amuzante şi datorită faptului că-i vezi pe vlăjganul Vaughn şi mititelul Ben Stiller umăr la umăr) şi-a încercat puterile cu cinematograful, dar cu adevărat cunoscut a devenit de-abia în 2005, când apare în The Wedding Crashers/Spărgătorii de nunţi, alături de colegul său de generaţie, Owen Wilson. Cu încasări excelente pentru o comedie (peste 200 de milioane de dolari doar în Statele Unite), filmul a devenit un mare succes al anului şi l-a recomandat pe Vaughn drept un pariu sigur pentru acest gen atât de popular.

În 2006 urmează The Break-Up, alături de Jennifer Aniston, apoi comedia de familie Fred Claus, pseudo-comedia romantică De Crăciun nu stăm acasă!, dar şi Vacanţă All Inclusiv/Couples Retreat, toate succese de casă în ciuda primirii nu foarte încântate din partea criticilor. Anul trecut l-ai văzut şi în Cum s-o dai să fie bine?/The Dilemma, comedia lui Ron Howard, iar anul acesta o să-l vezi în Lay the Favorite, un film cu acţiunea plasată în lumea jocurilor de noroc şi bazat pe chimia dintre Bruce Willis şi tot mai cunoscuta Rebecca Hall.

Ca mulţi dintre colegii săi de generaţie, Vince Vaughn e implicat şi în activitatea de producător, aşa că are de unde să-şi aleagă roluri interesante pentru următorii ani. Unul dintre cele mai ofertante este cel din Starbuck, un remake după comedia canadiană cu acelaşi nume prezentată anul acesta în închiderea festivalului Transilvania. Vaughn va fi un cvadragenar foarte pierde-vară ale cărui probleme încep că este tatăl a sute de copii (în tinereţe a fost un vajnic donator de spermă), mulţi dintre ei dorind acum să-i afle identitatea şi să-l cunoască.

Se pregăteşte să filmeze A Case of You, o comedie romantică despre un tânăr care, din dorinţa de o impresiona pe femeia viselor lui, îşi modifică biografia, împănând-o cu o mulţime de minciuni. Problemele încep când fata se îndrăgosteşte şi ea de el şi, ca s-o poată păstra, eroul trebuie să se ridice la înălţime CV-ului său modificat în punctele esenţiale. Din distribuţie mai fac parte Justin Long, Sam Rockwell, Bredan Fresar, Sienna Miller şi Peter Dinklage, devenit celebru în toată lumea după rolul său din serialul HBO Urzeala tronurilor.

Dacă ţi-a plăcut Spărgătorii de nunţi, ai toate motivele să te bucuri, căci Vince Vaughn face din nou echipă cu Owen Wilson în The Internship, proiect care nouă ni se pare cel mai interesant dintre viitoarele titluri ale actorului. El şi Wilson vor fi doi cvadragenari concediaţi, care încearcă să se reinventeze din punctul de vedere al carierei într-un mod neaşteptat: să chinuie să devină stagiari la o firmă de IT condusă de nişte copii-minune de nici 30 de ani. Ne aşteptăm la o mulţime de victime în acest conflict al generaţiilor!

Care e filmul tău preferat cu Vince Vaughn? Şi care proiect viitor ţi se pare cel mai interesant?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 23 august 2012 16:10
Asta nu e actor de comedie..ci papagal cu logoree...
darayawaus pe 24 august 2012 02:30
Care e filmul meu preferat cu Vince Vaughn? E foarte greu de spus, pentru ca are atat de multe filme "bune". Cred ca Psycho, tentativa aia penibila de remake dupa remarcabilul film al lui Hitchcock de prin anii '60. Filmul ala ar fi putut fi bunisor, daca n-ar fi fost atat de prost.
Acum, vorbind serios, eu il consider pe acest "actor" vinovat, alaturi de Stiller, Wilson si, mai ales, Sandler (si altii, bineinteles), pentru distrugerea sistematica a celei care-a fost, cu mult timp in urma, considerata cea de-a saptea arta, si pentru alienarea publicului mondial. Stiu, sunt un mic fascist, dar fiti ingaduitori cu mine, va rog!

Han_Solo pe 24 august 2012 09:45
Ai uitat de Dane Cook, Seth Green/Roger, Ashton Kutcher si evident mai sunt si altii. Ma bucur ca nu lai uitat pe Sandler, doamne numa cand il vad imi vine sa sparg monitoru.
alex_il_fenomeno pe 4 septembrie 2012 12:53
este o placere sa il urmaresti la treaba , mai ales in genul in care a facut istorie .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells