Saptamana 6-12 Iulie

de Alin-Adrian Moise în 6 Iul 2007
Saptamana 6-12 Iulie

De la filmele lui Michael Bay studiourile americane (obisnuite cu rezultatele unor titluri precum Independence Day sau Armaggedon) asteapta incasari atat de mari incat atunci cand unul scoate "doar" 160 milioane de dolari pe mapamond, cazul lui The Island, e catalogat drept esec. Bay insa nici n-a vrut sa auda de o scadere a ritmului si, trecand peste cronicile proaste care de cand a intrat in activitate ii tot bombardeaza productiile, si-a continuat linistit lucrul la poate cel mai ambitios proiect al sau de pana acum: transpunerea pe ecran a universului Transformers (live action, caci in 1986 Nelson Shin dadea lumii un lung-metraj de animatie cu celebrii roboti). Scop subliniat si de textul de pe postere: ‘Michael Bay (Armageddon) si Steven Spielberg (War of the Worlds) schimba istoria cinematografului cu viziunea lor uimitoare si revolutionara’.

Deci Bay la regie, Spielberg producator, 150 milioane buget si un subiect venerat de o sumedenie de fani care vorbeste despre planeta Cybertron, despre Allspark/Scanteia, un talisman care ar conferi puteri nelimitate celui care l-ar poseda si despre Megatron, liderul factiuni Decepticonii care doreste talismanul. Singurii ce i se opun sunt Autobotii, condusi de inteleptul Optimus Prime, care au reusit sa trimita Scanteia departe de planeta lor, aceasta ajungand pe Pamant. Robotii isi vor continua razboiul asadar pe planeta noastra, Autobotii, baietii buni, fiind ajutati de Sam Witwicky (Shia LaBeouf) si Mikaela Banes (Megan Fox), doi liceeni. Si atat cu detaliile. Vedeti filmul.

A doua premiera de saptamana aceasta, si ultima, este Akeelah and the Bee, film scris si regizat de Doug Atchison. Si care o are ca protagonista pe Akeelah Anderson (Keke Palmer), o fetita de unsprezece ani care duce o viata destul de grea dupa ce tatal i-a murit, mama are de facut o sumedenie de alte lucruri mai bune – crede ea – decat s-o bage in seama pe micuta, iar fratele face parte dintr-o banda de cartier. Lucruri care se vor imbunatati dupa ce Akeelah, pentru a-si rascumpara o parte din absentele de la scoala, accepta sa participe intr-un concurs de ‘spelling’ local, in care castiga, trecand in fazele superioare. Unde va avea nevoie de tot ajutorul pe care un profesor universitar (Laurence Fishburne) i-l poate acorda.

Iar pentru final, ca un reminder, Festivalul asiatic se apropie de sfarsit asa ca vedetele selectiei ies la iveala. Deci luati-va o sticla de apa, infruntati caldura si mergeti la trilogia Infernal Affairs vineri seara, la Still Life (ultimul Leu de Aur la Venetia) duminica, si, daca mai exista cineva care nu l-a vazut pana acum, la Princess Mononoke, excelentul anime al lui Hayao Miyazaki.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells