Saptamana 27 februarie - 5 martie

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2009
Saptamana 27 februarie - 5 martie

Saptamana la cinema incepe cu o comedie simpatica, in care vi se vor perinda prin fata ochilor zeci de catei, de aproximativ toate marimile, rasele,... personalitatile, astfel incat va fi o delectare vizuala pentru toti iubitorii de animale de companie, pentru toti cei care au infiintat ONG-uri pro-canine, si pentru cei mici. Don Cheadle si Lisa Kudrow au de-aface in film cu cativa adolescenti, mari iubitori de animale si, totodata, copii plini de imaginatie, care transforma un hotel dezafectat intr-un paradis al cateilor fara stapan, mai exact intr-un Hotel pentru catei. Ne intrebam cati specialisti in dresarea animalelor au fost mobilizati pentru acest film... Pana sa cautam raspunsul mai spunem ca regizorul este un debutant, dar scenaristul filmului, Jeff Lowell, a mai scris si super-comedia Over Her Dead Body (cu Eva Longoria Parker). In concluzie, Hotel for Dogs e un film care va va putea deconecta la sfarsit de saptamana.

O alta comedie, care mizeaza mai mult pe schimbul de replici decat pe umorul de situatie, este Easy Virtue, cu Jessica Biel, Kristin Scott Thomas (protagonista din "Pacientul englez"), Colin Firth si Ben Barnes. Cel mai mult o sa va placa tango-ul din final dintre Jessica Biel si... o sa vedeti voi cine, intr-o comedie romantica in care umorul britanic se trage de la producator, iar buna structurare a povestii de la regizorul Stephan Elliott (Aventurile Priscilei, regina desertului). Fara sa fie comedia anului, Easy Virtue are cateva parti bune, dar si poante fumate deja. Biel este extrem de blonda si sexy, face cuplu cu mai tanarul Ben Barnes, Printul Caspian in Cronicile din Narnia. O sumedenie de sicane intre ea si soacra personajului lui Barnes (jucata de Kristin Scott Thomas), cand amuzante, cand previzibile, cand bine punctate. Biel incepe sa mai miste in front, astfel incat ne da voie sa o luam in serios si ca actrita.

O replica dupa The Prestige" si "The Illusionist" este al treilea film al saptamanii, Houdini: Ultimul magician /Death Defying Acts, cu Catherine Zeta-Jones si Guy Pearce in rolurile principale, secondati de Saoirse Ronan. Povestea se inspira din biografia celebrului Erich Weiss, adica Harry Houdini, faimosul iluzionist american de origine austriaca, inversunat demascator al mediumilor fraudulosi (ideal la care tinea atat de mult, incat s-a si compromis de cateva ori, trucand la randul lui expertizele, cand nu gasea nimic necurat la mijloc), fiind profund frustrat dupa ce initial incercase fara succes, prin intermediul mai multora, sa comunice cu raposata sa mama. In film, lucrurile stau invers: Houdini, in ultimul sau an de viata, inca mai e convins ca spiritismul e real, si ofera sincer zece mii de dolari cui va stabili mult ravnitul contact. In plus, personajul (cunoscut prin cinismul sau ce friza cruzimea), imbraca in film o aura romantica suava, calda, dulce si glumeata... Zeta-Jones da ce e mai bun, in calitate de "clarvazatoare", iar Saoirse, in film fiica sa, face - de asemenea - un rol bun. Vezi o cronica la pagina filmului.

Al patrulea film al saptamanii prezinta povestea romantata a pictorului Domenicos Theotokopoulos (El Greco) ce pleaca din Creta natala la Venetia si apoi Toledo. Acuzat de erezie de catre Inchizitie, din cauza tablourilor sale, viata lui El Greco a fost o continua lupta pentru libertate si dragoste, o lupta plina de tradari impotriva barbariei si-a ignorantei. Regizorul Yannis Smaragdis face un omagiu pictorului prin acest film, selectionat in mai multe festivaluri de profil. Vezi o cronica la pagina filmului.

La doua dintre cinematografele din Bucuresti veti putea vedea si un Concert U2, proiectat cu tehnologia 3D (transmis la Movieplex Plaza si Light Cinemas).

 

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells