Săptămâna 26 februarie - 4 martie

de Ştefan Dobroiu în 25 Feb 2010
Săptămâna 26 februarie - 4 martie

Evenimentul săptămânii e fără îndoială noua colaborare a lui Martin Scorsese cu Leonardo DiCaprio, extrem de intensul şi înşelătorul Shutter Island, în care îl urmărim pe Teddy Daniels (DiCaprio), un US Marshall, încercând să desluşească mistere într-un sanatoriu pentru ucigaşi cu boli mintale. Aflat pe insula Shutter, izolată de continentul american de o furtună, Daniels are un timp limitat pentru a descoperi misterele din acest periculos loc în care nimic nu e ceea ce pare. Împreună cu o echipă pe cinste, Martin Scorsese a pus la cale un thriller în stare să te ţină în priză până la finalul imprevizibil...

Poţi citi o cronică aici.

Mult mai calm, Jean-Pierre Jeunet, celebru pentru spectaculoasele sale Amélie şi O logodnă foarte lungă (ca să-i amintim doar ultimele două filme), ni-l arată în Micmacs pe Bazil (Dany Boon). O mină explodează în inima deşertului marocan şi, decenii mai târziu, un glonte rătăcit i se înfige în creier... E clar, Bazil nu prea are noroc cu armele. Primul incident l-a lăsat orfan, al doilea l-ar putea lăsa mort în orice clipă. La ieşirea din spital, Bazil se trezeşte adoptat de un grup de pierde-vară, fiecare cu talentul lui. Când Bazil trece pe lângă două impozante clădiri, chiar sediile celor doi producători de arme care i-au provocat atâta nefericire, se declară un război total. Jeunet reuşeşte o combinaţie extraordinară de umor şi emoţie în acest nou film al său, mult mai uşor decât cele două anterioare.

Poţi citi o cronică aici.

În sfârşit, Jackie Chan revine la rolurile de acţiune care l-au făcut celebru. În Spionul din vecini, Chan este Bob Ho, un super-spion CIA sub acoperire care decide să renunţe la cariera sa pentru a se căsători cu vecina (şi iubita) lui, Gillian. Dar Bob mai are o misiune de îndeplinit înainte ca Gillian să zică "DA": să-i câştige de partea lui pe cei trei copii şturlubatici ai acesteia. Când Gillian trebuie să plece din oraş, Bob se oferă să aibă grijă de copii, iar aceştia îi vor pregăti o surpriză care-i va aduce pe cap principalul inamic, un terorist rus!

Care dintre premierele săptămânii îţi face cel mai mult cu ochiul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius pe 6 aprilie 2010 19:00
e foarte tare cand aluneca de pe bloc vreau sa vad dinou
Radu1711 pe 2 mai 2010 09:29
The Spy Next Door o comedie foarte buna

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells