Saptamana 14-20 Septembrie

de Alin Adrian Moise în 13 Sep 2007
Saptamana 14-20 Septembrie

Dupa ceva mai mult de trei luni de la primirea Palme D’Or-ului la ultima editie a festivalului de film de la Cannes si dupa ce a trebuit sa inghitem in sec la gandul ca italienii si francezii s-au putut bucura de el inaintea noastra, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile al lui Cristian Mungiu vine pe ecranele romanesti. De la primele vizionari la Cannes si de la TIFF-ul autohton a fost timp suficient cat sa se afle cam totul despre 432, de la numele tuturor actorilor pana la fiecare dintre problemele intampinate de Mungiu la filmari; temandu-ne insa ca, in ciuda trofeului bifat (repetam: e totusi cel mai important premiu primit de cinematograful romanesc in istoria sa), salile nu vor fi ticsite cu spectatori, reimprospatam putin memoria. Intai, cu faptul ca este vorba de prima parte dintr-un proiect de mai mare amploare al lui Cristi Mungiu, intitulat Amintiri din epoca de aur – o istorie subiectiva a comunismului in Romania, spusa prin intermediul legendelor urbane. Si doi, ca filmul povesteste despre doua colege la universitatea unui mic oras din Romania, Otilia (Anamaria Marinca) si Gabita (Laura Vasiliu), si despre incercarea Gabitei de a-si termina sarcina, in conditiile dificile din ultimii ani ai regimului comunist, cand avortul este ilegal.

Ca sa nu ducem prea mult lipsa trilogiilor, amatorii de Jackie Chan si Chris Tucker isi pot revedea favoritii in Rush Hour 3, sleita franciza care-i mentine pe amandoi pe linia de plutire. Si va puteti bucura de: noile dimensiuni ale lui Chris Tucker dupa sase ani de stat departe de filme si aproape de pungile cu chipsuri, o poveste care duce actiunea in Paris unde Carter (Tucker) si Lee (Chan) trebuie sa apere o femeie ce poseda informatii despre sefii secreti ai triadelor hong-kong-eze, aparitii de marca ale unor nume grele precum Max von Sydow sau Roman Polanski, plus deja obisnuitele batai, explozii si cascadorii ale lui Chan.

Daca va era dor de William Friedkin (cel cu French Connection si the Exorcist) sau (mult mai probabil) de Ashley Judd, puteti incerca Bug, in regia primului, poveste despre Agnes, abia scapata din ghearele abuzive ale fostului sot, care face cunostinta intr-un motel darapanat cu Peter (Michael Shannon), un ciudat si paranoic veteran de razboi, moment in care motelul incepe sa fie asaltat de gandaci. Asa ca thriller/horror. Iar daca nu asta, atunci drama, regizata de Garry Marshall, cu Jane Fonda, Felicity Huffman si Lindsay Lohan pe afis, adica Georgia Rule. Care suna cam asa: dupa ce rebela adolescenta Rachel (Lohan) reuseste sa-i scoata suficient din minti pe mama sa Lily (Huffman) si tatal cel vitreg Arnold (Cary Elwes), e urcata in masina si condusa de Lily pana in Idaho la ferma bunicii Georgia (Fonda) in speranta ca atentia acesteia la respectarea unui sir considerabil de reguli vor aduce putina disciplina in comportamentul tinerei.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 00:06
imi place Rush Hour 3, multa actiune nu te plictisesti

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells