Salvatori atotputernici, supereroi jucăuşi şi psihopaţi sexi, în filmele TV de luni

de Ştefan Dobroiu în 21 Iun 2020
Matrix - Revoluții, Shazam! şi American Psycho, în program

The Matrix Revolutions/Matrix - Revoluții (2003)
Filmcafe, 17:10

Cei mai mulţi fani ai primelor două filme The Matrix au strâmbat din nas la lansarea finalului trilogiei, în 2003, dar asta nu înseamnă că Revoluţii nu dezvoltă mitologia matricei şi nu oferă câteva surprize. Ceea ce pare mai degrabă o sforţare pentru a capitaliza popularitatea primelor două filme ar putea oferi un interesant punct de pornire pentru The Matrix 4, sequel-ul care a încetat producţia din cauza pandemiei. Iată aici o explicaţie a modului cum Keanu Reeves şi restul echipei îşi reiau rolurile fără să sfideze logica, deşi au îmbătrânit vizibil de la Revoluţii încoace.

Shazam! (2018)
HBO, 22:00
Studiourile Warner au înţeles în sfârşit că e cazul s-o lase mai moale cu megaproducţiile bombastice cu supereroi şi au recurs la acest erou mai puţin cunoscut din benzile desenate pentru a combina eficient umorul şi un emoţionant mesaj pro-familie. Îl vedem pe descurcăreţul Billy (Asher Angel), un puşti care tot fuge de la asistenţii parentali, primindu-şi extraordinarele puteri de la un vrăjitor matusalemic pentru a lupta împotriva celor şapte păcate capitale eliberate în lume de antagonistul filmului (Mark Strong). Un film simpatic, relaxat şi educativ.

American Psycho (2000)
Pro Cinema, 23:00
Controversatul American Psycho l-a transformat într-un star pe Christian Bale (deşi acesta nu se afla deloc la primul rol principal) şi a polarizat reacţiile din cauza violenţei sale explicite. Filmul a primit nenumărate etichete abracadabrante (una dintre ele este aceea de "comedie horror"), ceea ce nu poate sugera decât că fiecare spectator vede altceva în povestea aventurilor extreme ale unui bogat investitor de pe Wall Street care începe să-şi ucidă apropiaţii din cauza frustrărilor vieţii sale aparent perfecte. Filmul oferă întâlniri la început de carieră cu Reese Witherspoon, Jared Leto, Chloë Sevigny şi Justin Theroux.

Exploreaza subiecte similare:

American Psycho, Shazam!, The Matrix Revolutions, Christian Bale, Asher Angel

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells