Rise of the Guardians, un The Avengers animat

de Gloria Sauciuc în 17 Mai 2012
Rise of the Guardians, un The Avengers animat

Miercuri la Cannes a fost lansat un fragment din animaţia DreamWorks Rise of the Guardians despre cinci personaje inspirate de folclor, nevoite să facă echipă pentru a înfrânge un spirit foarte bătrân, hotărât să arunce lumea în beznă. Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Jackman, Jude Law, Isla Fisher şi-au înprumutat vocile, Guillermo del Toro fiind unul dintre producătorii executivi ai animaţiei. Cinci eroi de legendă/Rise of the Guardians are premiera în România pe 30 noiembrie.

Rise of the Guardians excelează la capitolul vizual, dispunând de ceea ce este probabil cea mai avansată tehnologie disponibilă la ora actuală pentru filmele de animaţie. Povestea s-ar putea numi un The Avengers animat - prin miză, anvergura forţei desfăşurate, tipologia personajelor şi plot.

"Ceea ce a inspirat filmul este ideea că Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşte, Zâna Măseluţă, aceste toate personaje în toate culturile din lume îşi trag cu toate puterea dintr-un lucru: credinţa copiilor în ele. Şi datorită ei, aceste personaje supravieţuiesc", a spus la Cannes regizorul filmului, Peter Ramsey, de 10 ani în echipa DreamWorks.

Alec Baldwin, prezent la întâlnirea cu presa, a dat viaţă lui Moş Crăciun. Adevăratul său nume este Nord: el este ca un războinic, ca un uragan, ca o forţă a naturii. Pentru Nord nimic nu e imposibil, dacă cei mici cred în el.

Iepuraşul de Paşte, sau omul-iepure, aşa cum e cunoscut în antropologie, e şi el războinic, e un protector al naturii, e cel care aduce primăvara şi care reînnoieşte viaţa. Reprezintă Paştele şi speranţa. E jucat de Hugh Jackman, care aduce şi aerul de june prim şi calităţile de actor.

Filmul are o poveste simplă, e lumea neatinsă a unui copil, cu bucuriile şi fricile lui.

Urmează Zâna măseluţă, e frumoasă şi strălucitoare, ştiţi cum e povestea cu ea: îţi laşi dinţii de lapte sub pernă, cineva vine şi îi ia noaptea şi îţi lasă un mic dar în schimb. Adevărata poveste e aşa: dinţişorii strâng câte o amintire din copilărie, şi când vei avea nevoie de ele îi vei găsi la ea. Măseluţă e jucată de Isla Fisher.

Urmează Sandman, cel care aduce visele, cel care construieşte visele frumoase. Nimeni nu joacă rolul lui de voce deoarece nu are, de fapt, o voce, explică regizorul. Sandman e un fel de încrucişare între Barbara Marx şi Buddha. E cel mai şarmant dintre "Gardieni", el controlează puterea viselor. El comunică prin praful auriu al viselor, care e noapte de noapte împrăştiat pe Pământ pentru a aduce vise frumoase copiilor din întreaga lume. Cei patru sunt personajele arhetipale, ei sunt păzitorii copiilor, cei care le aduc lucruri precum speranţa, bucuria, veselia, surprizele plăcute. Asta le e misiunea, asta le e scopul comun.

În film, mai apare un personaj: şi el este pe cale de a deveni "păzitor", dar mai are până acolo: Jack Frost (vocea lui Chris Pine). Ca şi ceilalţi, e o fiinţă fantastică, şi are control asupra frigului şi asupra vremii - ba chiar zboară pe aripile vântului. Si ca în orice poveste pentru copii, e nevoie de un erou negativ: iată, avem unul perfect: este Bau-bau. Trăieşte în toate culturile de pe Pământ, se ascunde pe sub pat, aduce vise urâte, este cel care sperie copiii, se ascunde prin locuri întunecate. Şi el e într-un fel un Păzitor: după cum părinţii îşi învaţă copii să creadă în ei, cu Pitch este exact opusul: "nu e decât un vis urât, nu-i nimeni în întuneric, nu e nimic sub pat...Nu există Bau Bau!". Pitch e adus la viaţă de Jude Law.

Despre Zâna aflăm că e "o bâtă în mâna omului de bine", jumătate om jumătate colibri, o personalitate foarte energică, un personaj şi un model uman puternic, iar fetele se vor simţi încurajate de personalitatea Zânei măseluţă. Chris Pine, aflat la conferinţă, a spus despre Jack Frost, un băiat de 14 ani: "pe lângă toate personajele acestea fantastice, Jack este outsider. Dar are în acelaşi timp o sensibilitate şi calitatea de a nu se lăsa uşor".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 17 mai 2012 11:57
Este o idee nostima sa reunesti aceste personaje (Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşte, Zâna Măseluţă) si sa crezi o poveste.Abia astept sa vad....
xerses pe 17 mai 2012 11:57
creezi
adybest pe 17 mai 2012 12:07
un review interesant al trailerului pentru filmul asta, de la minutul 6:50: http://creativemonkeyz.com/shows/3lar/3lar-27/
YepurasAlexandra pe 17 mai 2012 14:08
e chiar foarte frumoasa ideea
Bayard pe 17 mai 2012 15:12
Sigur o sa ma uit, doar joaca Isla Fischer si Hugh Jackman :)
alesszia pe 17 mai 2012 19:31
Astept cu nerabdare, suna chiar foarte bine!
alex_il_fenomeno pe 6 iunie 2012 15:27
suna foarte bine , poate asa se va si dovedi .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells