Regatul lui Ridley Scott

6 Mai 2005
Regatul lui Ridley Scott
Saptamana aceasta incepe cea de-a 9-a editie a Festivalului Filmului European. Filmele vor fi prezentate in perioada 7-19 mai la Bucuresti (cinema Studio), 13-17 mai la Timisoara, 20-24 mai la Sibiu si intre 27-31mai la Iasi. Programul filmelor din Festival pot fi gasite la noi pe site la sectiunea Filme la cinema.
Premierele de pe marile ecrane sunt 2. In primul rand in aceasta vineri are loc premiera mondialaa peliculei Kingdom of Heaven / Regatul Cerului
Cea mai noua productie a lui Ridley Scott (Alien, Gladiator) este una grandioasa, in stilul care l-a consacrat. De data aceasta, el aduce pe marele ecran o perioada extrem de agitata si tulbure din istoria omenirii - cruciadele - si povestea unui tanar cavaler francez, Balian, la origine un modest fierar, pe care circumstantele il transforma in conducator militar si aparator al Ierusalimului.
Punctul de pornire in destinul eroic al lui Balian (Orlando Bloom - foto) il constituie intalnirea cu un cruciat, cavalerul Godfrey of Ibelin (Liam Neeson). Dezvaluindu-i faptul ca este tatal sau, Godfrey ii arata lui Balian ce inseamna cu adevarat rangul de cavaler si il ia cu el in Regatul Cerului, in Sfanta Cetate a Ierusalimului.
A doua premiera a saptamanii este un film frumos, o drama cu Scarlett Johansson (nominalizata pentru acest film la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o drama) si John Travolta: A Love Song for Bobby Long / Cantec de iubire
Locuind intr-un cartier retras al New Orleans-ului, Purslane Hominy Will (Scarlett Johansson), o adolescenta retrasa si cam ciudata, se intoarce in orasul in care a copilarit, dupa ce afla de moartea mamei sale. Asteptandu-se sa gaseasca casa acesteia abandonata, Pursy este socata atunci cand descopera ca este locuita de doi barbati, ale caror vieti au luat o intorsatura ciudata cu ceva ani in urma.
Prieteni cu mama ei, Bobby Long (John Travolta), un fost profesor de literatura, si protejatul acestuia care in acelasi timp ii este si biograf), Lawson Pines (Gabriel Macht), s-au stabilit in vechea casa acum mult timp, si nici prin cap nu le trece sa plece.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells