Recomandări TV. Personaje ce duc tot soiul de lupte, pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 5 Feb 2018
Sarah Jessica Parker într-un „război” casnic, Christian Bale - pe urmele personajului jucat de Russell Crowe, Clive Owen protejează ultimul copil născut al lumii, iar Charlize Theron - într-un rol letal

De la Western la SF, de la drame conjugale la Don Juani de început de secol XX. Iată o selecție de filme programate săptămâna aceasta pe micul ecran. Consultați rubrica „Filme la TV” pentru oferta completă.

Serial TV. Divorce
luni, 5 februarie, ora 21, HBO

Sezonul 2 al serialului rulează pe canalele HBO și HBO3, dar poate fi urmărit și online, pe platform HBO GO. Sezonul 2 din Divorce are un ton mai plin de speranță, a declart Thomas Haden Church. Serialul prezintă avatarurile uneia dintre cele mai dificile tipuri de relație interumană - căsătoria. Creat de Sharon Horgan, „Divorț" ne-o prezintă pe Frances (Sarah Jessica Parker), după zece ani de căsătorie. Mamă a doi copii, Frances începe să-și reevalueze viața și relația tensionată cu Robert (Thomas Haden Church).

Western. 3:10 to Yuma
marţi, 6 februarie, ora 19:35, FILMCAFE

Tagline-ul filmului “Time waits for one man” spune totul despre banditul Ben Wade (Russell Crowe): tâlhar de diligențe, șef al unei bande și urmărit general. Acum a fost prins, dar cu siguranță va încerca o cale de scăpare. Poate timpul îl va aștepta... Însă fermierul Dan Evans (Christian Bale), omul de escortă, fost luptător în războiul de secesiune, acum fermier și cap de familie, nu are același privilegiu – lupta sa este de a-și menține sursele de trai, amenințate de secetă și de interesele Căilor Ferate. 

SF. Children of Men
miercuri, 7 februarie, ora 23:35, TV1000

Ce-ar fi dacă toate femeile de pe Terra nu ar mai fi în stare să rămână însărcinate? Aceasta este premisa SF-ului imaginat de Alfonso Cuarón, cu Clive Owen, Julianne Moore şi Michael Caine protagonişti. Sunt aproape 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece, inexplicabil, fără o naștere pe întreg pământul, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului. În timp ce majoritatea oamenilor aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism, ilegalitate și nihilism, alții se luptă pentru o planetă unită și pentru drepturile populației, adlată acum pe cale de dispariție.

SF. Z for Zachariah
joi, 8 februarie, ora 20:10, TVR 2

Cea de-a treia producție a regizorului Craig Zobel este plasată într-un viitor postapocaliptic în care Ann (Margot Robbie) trăiește singură la o fermă, acolo unde pare ultima supraviețuitoare de pe Pământ. Lumea ei este zguduită atunci când un om de știință (Chiwetel Ejiofor) îi iese în cale, fugind de ororile cu care Ann nu se mai întâlnește de vreme ce trăiește într-un loc imun la pericolul radiațiilor. Cei doi încep să alcătuiască un cuplu straniu până când al treilea necunoscut (Chris Pine) își face apariția.

Acțiune. Quantum of Solace
vineri, 9 februarie, ora 20:30, PRO TV

Cel de-al 22-lea film de aventuri cu James Bond, din cea mai lungă serie din istoria cinematografiei. Apăsat de trădarea lui Vesper, femeia pe care o iubea, Bond este hotărât să-l găsească pe cel ce se află în spatele sinistrei organizații din care face parte White. Această hotărâre îl face să ajungă în Haiti, unde își găsește un așa zis aliat în Camille (Olga Kurylenko), o străină frumoasă, dar riscant de curajoasă. Indiciile conduc spre Dominic Greene (Mathieu Amalric), dar fiindcă guvernul britanic și CIA sunt împotriva lui, Bond trebuie să ucidă sau să fie ucis în misiunea în care trebuie să descopere adevărul și să distrugă 'Quantum'.

Dramă. Bel Ami
Sâmbătă, 10 februarie, ora 22:30, Pro Cinema

Într-o epocă în care decadența se ascunde sub maniere impecabile, un soldat falit își croiește drum către înalta societate prin păturile celor mai influente femei. Nu-l rata pe Robert Pattinson în rolul unui seducător în serie, în Bel Ami. Cu distribuție de excepție (Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Colm Meaney și Natalia Tena), Bel Ami este o nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, care ilustrează periplul lui Georges Duroy (Robert Pattinson) de la mansardele mizere în care trăise la opulența și luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900.

Thriller. Atomic Blonde
Duminică, 11 februarie, ora 20:00, Digi Film

Atomic Blonde: Agenta sub acoperire” o aduce pe Charlize Theron într-o misiune explozivă . Cea mai letală asasină MI6 este trimisă în Berlin să rezolve un caz de siguranţă naţională în timp ce revoluţia sufocă străzile germane, iar trădarea este la ordinea zilei.

Exploreaza subiecte similare:

Divorce, Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, 3:10 to Yuma, Russell Crowe, Christian Bale, Children of Men, Z for Zachariah, Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Alfonso Cuarón, Margot Robbie, Chiwetel Ejiofor, Chris Pine, Bel Ami, Atomic Blonde, Charlize Theron, Robert Pattinson, Olga Kurylenko

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells