Recomandări noiembrie: ce să urmărim la cinema și pe platformele de streaming de la noi

de Gloria Sauciuc în 1 Nov 2022
Cinemagia a căutat tot ce se lansează la cinema și pe platformele de streaming pentru a face o selecție a celor mai interesante titluri ce au premiera luna aceasta și merită atenția noastră

Sezonul 2 The White Lotus (31 octombrie, HBO și HBO Max)
The White Lotus, serialul câștigător al premiului Emmy, urmărește diverși oaspeți de la hotel pe parcursul unei săptămâni - dar cu fiecare zi ce trece, apare o latură mai întunecată a călătorilor perfecți, a angajaților hotelului și a locului idilic în care se află. În al doilea sezon, ce s-a lansat pe 31 octombrie pe HBO și HBO Max, întâmplările au loc în Sicilia.

Filmele Harry Potter (1 noiembrie, HBO Max)
Cele opt filme din seria Harry Potter revin la HBO Max pentru o lună noiembrie plină de elemente fantasy, atmosferă tenebroasă și nostalgia revizitării unui univers ce ne apropie de copilărie. Harry Potter și Prizonierul din Azkaban, regizat de Alfonso Cuarón, a fost preferatul nostru, pentru atmosfera tenebroasă și maturitatea regiei.

Filmul gen comedie/mystery See How They Run (2 noiembrie, HBO Max și unele cinematografe)
În Londra anilor 1950, planurile pentru o versiune cinematografică a unei piese de teatru de succes se opresc brusc după ce regizorul filmului este ucis. Cazul este preluat de circumspectul poliţist Stoppard (Sam Rockwell) și colega sa începătoare şi entuziastă Constable Stalker (Saoirse Ronan). Însă, încă de la primele indicii, cei doi se trezesc aruncați într-un adevărat whodunit enigmatic din lumea teatrului plină de farmec și sordidă. Filmul cu Adrien Brody, Sam Rockwell, Saoirse Ronan rulează încă în unele săli, dar poate fi văzut și online din 2 noiembrie.

SF Star Wars: Andor – episodul 9 (2 noiembrie, Disney+; în fiecare miercuri, un nou episod)
Subiectul episodului 9 nu a fost încă dat publicității, dar în episodul 8 Imperiul l-a ajuns din urmă pe Cassian, dar încă nu îi cunoaște identitatea și trecutul.

Filmul românesc Metronom (4 noiembrie, în cinematografe)
Eroina filmului este Ana, o adolescentă de 17 ani, care află că iubitul ei va fugi definitiv din țară în câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să-și petreacă ultimele zile împreună. Irina Margareta Nistor transmitea de la Cannes despre film, pentru cititorii Cinemagia, că „Jocul lui Vlad Ivanov este nuanțat și înfricoșător; a studiat cum să intimidezi o adolescentă (Mara Bugarin) să devină o delatoare, cu tot șantajul de rigoare! Te îngheață. Și ai vrea ca istoria să nu se mai repete niciodată”.

Documentar Marvel Studios Legends – King T’challa (4 noiembrie, Disney+)
De generații, Pantera neagră a fost un protector al Wakandei. De la războinic la războinic, conducătorii Wakandei și-au transmis mantalele de războinici. Legends evocă domnia lui T’Challa drept aceea a unui campion, și evocă lupta tragică împotriva lui Killmonger, care a încercat să uzurpeze tronul Wakandei și să lupte contra lumii întregi. Legends readuce în atenție rolul esențial al Panterei Negre din lupta pentru a-l detrona pe Thanos.

Comedia El buen patrón (4 noiembrie, în cinematografe)
Pe Javier Bardem l-am tot văzut în postura de brută, acum avem ocazia să îl vedem în postură bonomă. Așteptând vizita unei comisii care ar putea acorda companiei lui un premiu de excelență, proprietarul unei fabrici (Javier Bardem) încearcă să rezolve în timp util cât mai multe dintre problemele angajaților săi.

Filmul polițist My Policeman (4 noiembrie, Prime Video)
Harry Styles joacă rolul unui polițist britanic, vârful unui triunghi amoros din care fac parte viitoarea soție (Emma Corrin) și un muzeograf (David Dawson), iar iubirile lor se desfășoară de-a lungul a două fire narative, pe măsură ce încearcă să repare trecutul, târziu în viață (cu actori diferiți).

Comedia The Estate (4 noiembrie, în cinematografe)
Cu Toni Collette, Anna Faris, David Duchovny, comedia spune povestea a două surori care conspiră pentru a o cuceri pe mătușa Hilda, bolnavă în fază terminală - matriarha autoritară și morocănoasă a familiei - în speranța de a deveni beneficiarele vastei sale moșteniri.

Sezonul 5 The Crown (9 noiembrie, Netflix)
Sezonul debutează cu o distribuție nou-nouță, în funtea căreia se află Imelda Staunton în rolul Reginei Elisabeta a II-a și Elizabeth Debicki, actrița care a preluat rolul Prințesei Diana. Odată cu un nou deceniu, Familia Regală este prezentată în momentul în care trece probabil prin cea mai mare provocare de până acum; este momentul în care publicul pune în discuție deschisă rolul acesteia în Marea Britanie din anii '90.

Black Panther: Wakanda Forever (11 noiembrie, în cinematografe)
Blockbusterul ce va domina cinematografele în luna noiembrie și probabil pâna la premiera filmului Avatar 2 din decembrie. Acum vom afla cine îi ia locul lui Chadwick Boseman în rolul Panterei Negre. În Black Panther: Wakanda Forever, Regina Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) și Dora Milaje ( Florence Kasumba) luptă pentru a-și păstra națiunea secretă protejată de puterile lumii, după moartea regelui T'Challa. Pe măsură ce oamenii din Wakanda se luptă să ajungă la următorul capitol, eroii se unesc cu ajutorul Nakiei (Lupita Nyong'o) și a lui Everett Ross (Martin Freeman), făurind destinul regatului Wakanda. Făcând cunoștință cu Tenoch Huerta în rolul lui Namor, regele unei națiuni subacvatice, filmul îi mai are în alte roluri pe Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena și pe Alex Livanalli.

Westernul The English (11 noiembrie, Prime Video)
Emily Blunt participă la nebunia westernurilor în acest film descris de Prime Video drept „un western cu urmăriri”. Blunt joacă rolul unei femei-aristocrat din Anglia care face echipă cu un cercetaș indian Pawnee pe măsură ce misiunea lor de răzbunare se amestecă cu o poveste de dragoste.

Triangle of Sadness (11 noiembrie, în cinematografe)
În foarte amuzantul Triangle of Sadness, distribuit în România din 11 noiembrie de Independența Film, câștigător al trofeului suprem la Cannes anul acest, ierarhia socială este răsturnată, dezvăluind relația de prost gust dintre putere și frumusețe. Un cuplu celebru de fotomodele, Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), este invitat într-o croazieră de lux pentru cei foarte bogați, condusă de un căpitan de vas dezlănțuit (Woody Harrelson). Ceea ce părea la început instagramabil se termină catastrofal, lăsându-i pe supraviețuitori blocați pe o insulă pustie și luptând pentru supraviețuire. Această fabulă modernă despre drepturile și dinamica puterii este și o puternică opțiune pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Clasicul de acum film Ispita/Closer (15 noiembrie, Netflix)
Natalie Portman (Alice), Jude Law (Dan), Julia Roberts (Anna) și Clive Owen (Larry) sunt protagoniștii și jumătățile celor două cupluri din Closer (2004), o dramă romantică care demonstrează că dragostea nu este întotdeauna de ajuns ca o relație să funcționeze și să reziste în timp. O analiză a filmului puteți găsi aici. Filmul poate fi văzut și pe canalul TV Diva, vineri, 4 noiembrie și duminică, 6 noiembrie.

Reality show Limitless With Chris Hemsworth (16 noiembrie, Disney+)
Cum ar fi dacă ai putea lupta contra îmbătrânirii și ai descoperi tot potențialul corpului uman? Starul Chris Hemsworth explorează această idee revoluționară în noul serial original National Geographic „Limitless with Chris Hemsworth”, creat de către Darren Aronofsky.

Mystery-ul Don’t Worry Darling (17 noiembrie, HBO Max)
Un thriller psihologic îndrăzneț și impresionant din punct de vedere vizual, lansat la Festivalul de Film de la Veneția, care se mândrește cu jocul actoricesc de excepție al actriței cu un premiu Oscar, Florence Pugh, și al îndrăgitului artist Harry Styles.
Rulează în unele săli de cinema. Povestea e a lui Alice (Pugh) și Jack (Styles) care sunt norocoși că locuiesc în orașul companiei Victory, unde bărbații comunității lucrează la proiectul ultrasecret cu același nume, Victory. Viața este perfectă, nevoile fiecărui rezident fiind îndeplinite de companie în schimbul discreției și loialitatăţii față de proiectul Victory. Dar în scurt timp, apar crăpături în viața lor şi unele întâmplări o fac pe Alice (Pugh) să pună la îndoială proiectul Victory şi ce se întâmplă cu adevărat în acest paradis.

SF-ul 1899 (17 noiembrie, HBO Max)
Este anul 1899 și o navă plină cu emigranți părăsește vechiul continent. Având origini europene diverse, pasagerii sunt uniți de speranțele și visurile legate de viitorul care îi așteaptă în noul secol, într-o altă țară. Dar călătoria lor ia o turnură neașteptată atunci când descoperă o altă navă cu emigranți plutind în derivă, la bordul căreia vor găsi ceva care le va transforma călătoria spre pământul făgăduinței într-un adevărat coșmar.

Fantasy-ul Țara Viselor (17 noiembrie, Netflix)
Jason Momoa apare pe post de faun în acest fantasy ce pare, cel puțin din trailer, că se ia prea în serios cu scene a la Inception. Țara Viselor poartă publicul într-un nou loc de poveste, o lume de vis în care isteața Nemo (Marlow Barkley) și excentricul ei însoțitor, Flip (Jason Momoa), se îmbarcă în aventura vieții lor.

Comedia horror The Menu (18 noiembrie, în cinematografe)
Un cuplu doritor să încerce renumita gastronomie moleculară a maestrului bucătar Slowik (Ralph Fiennes) îşi va da seama curând că s-ar putea să i se aplece în The Menu/Meniul, un mix neaşteptat de comedie neagră şi horror. Pe lângă Fiennes în film apar Anya Taylor-Joy în rolul lui Margot, o tânără atrasă în lumea gastronomiei exclusiviste de iubitul gurmand, Tyler (Nicholas Hoult) și John Leguizamo. Horror-ul culinar se lansează în cinematografe în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Serialul fantasy filmat în România Wednesday (23 noiembrie, Netflix)
Un serial polițist cu elemente supranaturale, Wednesday prezintă anii petrecuți de Wednesday Addams la Academia Nevermore, unde tânăra încearcă să învețe să-și folosească abilitățile paranormale incipiente, să pună capăt unei serii de crime monstruoase, care au terorizat orașul și să rezolve misterul în care au fost implicați părinții ei în urmă cu 25 de ani, totul în timp ce se confruntă cu noile și foarte încurcatele ei relații de la Nevermore. Primul serial live-action al lui Burton și debutul său în regia de TV.

She Said (25 noiembrie, în cinematografe)
Acest biopic centrat pe victimele lui Harvey Weinstein, cândva unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood, ar putea fi unul din hiturile Oscarurilor de la anul. Filmul regizat de Maria Schrader are în vizor invetigaţia a două jurnaliste de la The New York Times, Jodi Cantor şi Megan Twohey (intepretate de Zoe Kazan şi Carey Mulligan) şi investigaţia lor ce a dus la prăbuşirea lui Weinstein, devenind un punct central al mişcării #MeToo.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (25 noiembrie, Disney+)
În cadrul acestei Prezentări speciale, Gardienii Galaxiei parcă ar dori să aducă un Crăciun de neuitat lui Quill: să se îndrepte către Pământ. Scurtmetrajul studiourilor Marvel îi are în rolurile principale pe Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, cu Vin Diesel în rolul lui Groot și cu Bradley Cooper în rolul lui Rocket, cu Sean Gunn , Michael Rooker și
Kevin Bacon.

Filmul românesc Oameni de treabă (25 noiembrie, în cinematografe)
Comedia neagră Oameni de treabă/Men of Deeds -  cel mai nou lungmetraj al regizorului Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară), îi are în distribuție pe actorii Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc și ne transpune într-o zonă rurală din Nordul României. Oameni de treabă spune povestea lui Ilie (Iulian Postelnicu), polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e cutumă, și care, în urma unor serii de evenimente violente la care asistă și a tensiunilor care se acumulează, e nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

Drama The Fabelmans (25 noiembrie, în cinematografe)
Scris și regizat de Steven Spielberg, The Fabelmans este un film semi-autobiografic care prezintă anii copilăriei petrecuți de Spielberg în Arizona în perioada de după război.

Serialul fantasy Willow (30 noiembrie, Disney+)
O poveste fantasy de epocă, dar având o sensibilitate contemporană, plasată într-un ținut fermecat de o frumusețe uimitoare, Willow are o distribuție internațională din care fac parte Jonathan Kasdan, Ron Howard, Wendy Mericle, cu producția semnată de către Kathleen Kennedy și de Michelle Rejwan. Povestea începe cu un viitor magician venit dintr-un sătuc și un bebeluș fetiță care au destinul de a uni țări întregi, care împreună vor învinge o regină malefică și vor izgoni forțele întunericului. Acum, într-o lume magică populată de vrăjitori, troli și alte creaturi fantastice, aventura va continua, pe măsură ce un grup de eroi pornesc într-o călătorie primejdioasă, departe de casă, acolo unde trebuie să se lupte cu proprii demoni și să se unească pentru a salva întreaga lume.

Exploreaza subiecte similare:

The White Lotus, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, See How They Run, Andor, Metronom, Black Panther, El buen patrón, Javier Bardem, My Policeman, Harry Styles, The Estate, Emma Corrin, Toni Collette, Anna Faris, David Duchovny, The Crown, Black Panther: Wakanda Forever, The English, Emily Blunt, Triangle of Sadness, Chris Hemsworth, Closer, Don't Worry Darling, 1899, Slumberland, Jason Momoa, The Menu, Wednesday, She Said, The Guardians of the Galaxy Holiday Special, Oameni de treabă, Willow, The Fabelmans, Chadwick Boseman

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Medeeah pe 3 noiembrie 2022 11:14
Nu e facut de Netflix Țara Viselor? Nu de alta, dar scrie mare pe poster...
dannnnn pe 3 noiembrie 2022 14:57
La fel și la 1899, tot de Netflix e făcut și l-au pus la HBO MAX :)))
dannnnn pe 3 noiembrie 2022 14:56
Vai ce rușinică, 1899 pe HBO MAX? =))) E făcut fix de Netflix naibii, ce puțină muncă și cercetare s-a depus pentru acest articol. Voi care aveți butonul special de Netflix ca la telecomandă, să încurcați Netflix cu HBO?=))) Off

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells