Oameni de treabă

(2022)

Oameni de treabă

Poster Oameni de treabă Postere Oameni de treabă

Sinopsis Oameni de treabă

Mai mult
Oameni de treabă

Ilie (Iulian Postelnicu) este polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e un mod de viață. În urma unei serii de evenimente violente la care asistă, dar și a tensiunilor care se acumulează, bărbatul se vede nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

„Oameni de treabă este un film despre un om deconectat de realitate, care trăiește într-o lume ideală, construită de el. „Cred că fiecare dintre noi ne-am regăsit la un moment dat într-o situație similară,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Netflix
10 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Men of Deeds

Produs de

Papillon Film, Tangaj Production

Distribuitorul international

Patra Spanou Film

Distribuit in Romania de

Bold Film Studio

Țara

Romania, Bulgaria

Box office Oameni de treabă

Weekend premieră (21.11.2022)
  • Loc 7
  • Spectatori 4.590
  • Încasări (RON) 97.727,50
Total
  • Spectatori 13.810
  • Încasări (RON) 269.455,17
  • Încasări (USD) 57.443,38

Părerea criticului

StefanDo pe 24 Noiembrie 2022 16:30
Poate că nu există moment mai bun să lansezi acest film decât acum, când întreaga Românie pare cuprinsă de isteria Schengen: filmul lui Paul Negoescu combină elemente comice pentru a explora una din marile probleme ale ţării, corupţia de graniţă. Cu o interpretare excelentă a lui Iulian Postelnicu în rolul unui poliţist de provincie expert într-un singur domeniu, anume închiderea ochilor atunci când trebuie, Oameni de treabă este în acelaşi timp şi unul dintre cele mai imprevizibile filme româneşti ale ultimilor ani.

Ilie (Iulian Postelnicu) este şef de post într-un sat din nordul României. Încă din primele minute ale filmului descoperim că Ilie s-ar putea să nu fie apărătorul ordinii publice pe care ţi l-ai putea dori alături: ocupat să ţină isonul primarului Constantin (Vasile Muraru), poliţistul ignoră cu graţie o păruială… citeşte

5 1
verafol pe 13 decembrie 2022 17:47
Unde or fi aspectele comice?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
radu_mun pe 28 Noiembrie 2022 07:13
Scene, personaje credibile, după părerea mea, foarte bine jucate, iar Iulian Postelnicu nu face decât să țină sus nivelul artistic cu care ne-a obișnuit. Mi-a plăcut foarte mult filmul!
6 0
user-6339f89ba465e pe 27 Noiembrie 2022 12:01
Un film cu caractere bine construite. Iulian Postelnicu a jucat memorabil. Un film care merită văzut
6 0
boris.vultur pe 27 Noiembrie 2022 10:42
Soluție de tip Tarantino
Un film extrem de bine calibrat, atent la cadrele scurte, sugestive, la mici metafore vizuale. Un râsu-plânsu neaoș, un carusel gradat , dar, mai ales formidabilul/excelentul actor Iulian Postelnicu (a se vedea și filmul „Arest”)..Soluția contra venalității? Una extremă: a se vedea finalul de tip Tarantino!
6 0
DanChePN pe 1 decembrie 2022 13:41
După DOUĂ LOZURI sau POVESTEA UNUI PIERDE VARĂ, regizorul Paul Negoiescu realizează un nou film cu greutate, demonstrând încă odată multă perseverenţă şi maximă capabilitate, prin curajul de a ne arăta numeroasele faţete ale corupţiei din România în cele mai mici detalii şi prin descrierea cu lux de amănunte a meseriei de poliţist de la ţară, mereu la cheremul autorităţilor locale. Cu un umor negru foarte bine conturat, OAMENI DE TREABĂ se detaşează complet prin originalitate şi retorică cinematografică. Filmul are acea frumuseţe neaoşă care atrage ochiul cinefilului român de toate vârstele, cu un scenariu plin de substanţă şi cu o interpretare de zile mari a lui Iulian Postelnicu alias Ilie, şef de post într-un sătuc din nordul ţării. O notă mare pentru imaginea filmului realizată de Ana Drăghici, o perfecţionistă prin definiţie. Un film care merită văzut.
patrulescumihai pe 28 Aprilie 2023 20:18
Pentru un film romanesc este foarte, foarte bun. Poate printe cele mai bune filme din ultimii 30 ani. Cadrele sunt sugestive, imaginea foarte bună, povestea reală. De asemenea titlul chiar este sugestiv și se potrivește perfect spre deosebire de alte titluri ale filmelor românești.
Totuși finalul mi s-a părut ușor nerealist și parcă aș fi vrut să fie cu happy end, iar binele să fi ieșit câștigător. Nu că așa ar fi in realitate (din păcate in realitate răul iese câștigător de cele mai multe ori) ci pentru a nu crea în subconștientul privitorului impresia că mai bine stai cuminte în banca ta decât să ajungi erou.
In final ca o concluzie aș spune să aveți grijă la oamenii cumsecade deoarece de cele mai multe ori sub această mască se ascund oameni total invers!

3 0
verafol pe 13 Decembrie 2022 17:57
Un film bine facut dar nu are nimic de a face cu o comedie. Lucrurile se intampla aievea in nordul Maramuresului la granita cu Ucraina sau in afacerile cu lemne. Drama 100%. Nici in gluma nu poti sa il clasifici comedie.
3 0
user-6389cb0bea58d pe 02 Decembrie 2022 11:57
M-am dus la cinema cu așteptări mari pt o comedie dar filmul este mai mult o dramă,merita văzut în lipsa de altceva...
3 3
user-5e05f042780aa pe 19 Iunie 2023 11:32
Filmul este o oglindă fidelă a românului de azi. Regăsești majoritatea tipologiilor prezente în societatea românească. De exemplu: femeia cu cearceafurile. E genul românului de rând, omul simplu care își vede de treaba lui, dar frustrat și furios că își vede munca batjocorită de ”bandiți” care roiesc în jurul lui. Se încrede în instituțiile statului doar pentru că e complet aerian. La fel de aerian și celălalt român, Vali, tânărul polițist, care chiar crede că se poate face dreptate. Evident, o pățește! Un alt român de rând, Cristina, trezită la realitate de adevărații bandiți, abandonată de autoritățile statului care ar trebui să o protejeze, își ia lumea în cap și pleacă cât mai departe de locurile natale. Primarul? E chair politicianul nostru tipic: parvenit, ipocrit, corupt, fără scrupule, aliat cu forțele mai obscure (vezi… citeşte
2 0
TI pe 08 Decembrie 2022 19:03
comedie?
Cine a zis ca e comedie? Nu e nimic comic. E mizeria cunoscuta pe care o vezi peste tot. In afara de recitalul actoricesc al lui Iulian Postelnicu, (care e singurul lucru meritoriu), ce altceva sa te tina in fata ecranului? Crina Semciuc are un rol prea scurt si prea marginal ca sa-ti poti face o parere despre jocul ei.
2 5
verafol pe 13 decembrie 2022 17:54
Perfect de acord. O drama 100%. O fi bine facut dar clasificare comedie este de...ras. Am fost sa ma destind cu o comedie spumoasa si am plecat deprimat.
sabinalin pe 15 Mai 2023 19:26
Lasitatile noastre cele de toate zilele. Sau compromisurile pe care le facem, pe care suntem nevoiti sa le facem mai ales atunci cand avem ce pierde. E simplu sa spui ca te-ai decis sa mergi intotdeauna pana la capat, ca esti un om dintr-o bucata care nu va face niciodata nici un compromis. Da, dar asta inseamna ca n-ai cum sa fii o fiinta sociala. Nu-i mai putin adevarat ca totul are o limita, totul trebuie sa aiba o limita. Pentru ca drumul spre Rai e foarte complicat in vreme ce acela opus se deschide mult mai usor, e mult mai imbietor si la inceput pare ca iti ofera satisfactii. Raul se ascunde de cele mai multe ori in detalii si trebuie mare atentie ca el sa nu devina ireparabil.

Mai are un pic pana la patruzeci, e inca foarte tanar pentru un regizor de film insa e deja consacrat. Si ne-a demonstrat pana acum ca stie sa faca filme care nu… citeşte

1 0
serban83 pe 13 Mai 2023 23:12
Bun filmul, dar nu e comedie nici pe departe, e drama cu foarte multe elemente dureros de realiste.
1 0
AdriAdrianna98 pe 13 Decembrie 2023 13:40
extrem de plictisitor si cu glume rasuflate, de 2 ori am incercat si n-am putut sa rezist
0 0
Mihai_Moise pe 03 Septembrie 2023 09:47
Bunicel!
Iar pe alocuri, chiar foarte bun! Însă senzația per total este ca se putea cu mult mai bine.

Nu reușesc sa evit comparația cu filmul "Câini" regizat de Bogdan Mirica, unde, deși sincopele din firul narativ sunt cu mult mai evidente, mi-a plăcut mai mult, în special finalul.

Punctul forte din creația lui Paul Negoescu este chiar personajul principal: începând de la aspectul fizic (cocoșat, cu un mers greoi, în ciuda vârstei, privirea căzută) si terminând cu modul de verbalizare ori principiile afișate în relațiile cu cei cu care interacționează.
Lipsește (din nou) o coloană sonoră inspirat aleasa (cu o mica exceptie) si o dezvoltare mai profunda a modului în care polițistul Ilie se trezește din letargia în care se complace.

Însă mi-a plăcut mult finalul și ultima replica a personajului… citeşte

0 0
cosmin21buc pe 16 Iulie 2023 01:12
Filmul e bunicel și cam atât.
Cumva, este o copie firavă a filmului (mult mai bun) "Câini".
Iulian Postelnicu este un actor foarte bun, dar rolul magistral îl face în filmul "Arest", nu aici.
Notele de aici și de pe imdb sunt ușor inexplicabile.

0 0
777L pe 11 Iunie 2023 19:20
În sfârșit un film romnânesc vizionabil, mai greu audibil pentru nevorbitorii de moldovenească :)

Un film bun, fără ciorbe sau 15 minute uitate pe același cadru.

0 0
liana10 pe 23 Mai 2023 23:28
Afişul induce în eroare. Nu e nicio comedie, iar Vasile Murariu nu mai e jucăuş, ci diabolic. Iar Anghel Damian e superb! Frumos de pică! Nici nu a apărut în film cu acel hanorac de pe afiş. Anghel nu e poliţist, e dulce şi candid. Are un rol aici cam cum a avut Brad Pitt în Thelma and Louise. Un chip frumos şi atât. Desigur, atât i-a permis rolul. Cât despre Iulian Postelnicu, el face rolul vieţii lui. Finalul e mai mult american, în cel românesc de obicei se împarte prada. Sunetul jalnic, din păcate, ca de obicei.
0 0

Spune-ţi părerea despre Oameni de treabă

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu Oameni de treabă
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells