Oameni de treabă, regizat de Paul Negoescu, este disponibil pe Netflix

de Cinemagia în 25 Apr 2023
Filmul a primit 10 nominalizări la Premiile Gopo 2023

Filmul Oameni de treabă, regizat de Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va putea fi urmărit pe Netflix din 25 aprilie.

Comedia neagră ce îl are ca protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, un polițist într-un sat de graniță din nordul României, s-a bucurat de aprecierea criticilor din străinătate și din țară, de un bogat circuit festivalier și a primit 10 nominalizări la Premiile Gopo 2023, eveniment care are loc tot pe 25 aprilie 2023, de la ora 19:00, la Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București.

Oameni de treabă, o comedie neagră ce spune povestea unui polițist din mediu rural prins într-o serie de întâmplări nefaste ce îl obligă să ia decizii importante, a avut premiera internațională în 2022 la Festivalul de Film de la Sarajevo și a fost selectat în peste 20 de festivaluri internaționale. Distins cu Marele Premiu „Golden Atlas" la Festivalul Internațional de Film de la Arras (Franța), Premiul pentru Cel mai bun regizor în cadrul Leskovački Internacionalni Festival Filmske Režije, Serbia (Wild Film selection) și Premiul special al Juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (Belgia), filmul este produs de Papillon Film și Tangaj Production (România) în coproducție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România).

Pentru interpretarea sa excepțională, protagonistul Iulian Postelnicu are în palmares două premii obținute la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus (Germania) și Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia). 

Alături de Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc, din distribuție mai fac parte actorii Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilaș, Cezar Amitroaei, Lenuș Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Crețescu, Petruț Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunză, Irina Mititelu, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Cătălin Mîndru și Delia Lupașcu. Filmul a avut premiera națională pe 25 noiembrie 2022.

Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este co-producător, iar Ana Voicu producător delegat.>

Distribuit în România de Bold Film Studio, Oameni de treabă a atras atenția presei de specialitate, fiind comparat de publicația britanică Screen International cu un western de frații Coen sau Tarantino, în timp ce Variety l-a descris pe Ilie „un om ridicol de înnodat într-o cultură a corupției încât este greu de spus unde încep și unde se termină propriile impulsuri și principii", iar Cineuropa a lăudat interpretarea remarcabilă a actorului principal, Iulian Postelnicu - „strălucește cu adevărat, construind de la zero (cu un nou accent, postură și o gamă impresionantă de grimase) un personaj pe care publicul nu va ști niciodată dacă ar trebui să-l compătimească sau să-l urască."

La Premiile Gopo, Oameni de treabă/Men of Deeds beneficiază de 10 nominalizări la categoriile: Cel mai bun film de lungmetraj, Cea mai bună regie - Paul Negoescu, Cel mai bun actor în rol principal - Iulian Postelnicu, Cel mai bun actor în rol secundar - Vasile Muraru, Cea mai bună actriță în rol secundar - Crina Semciuc, Cel mai bun scenariu - Oana Tudor și Radu Romaniuc, Cea mai bună imagine - Ana Drăghici, Cel mai bun montaj - Eugen Kelemen, Cea mai bună muzică originală - Marius Leftărache, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură - Bistra Ketchidjieva, Andreea Lupu.

Oameni de treabă/Men of Deeds va fi distribuit în cursul acestui an și în SUA, prin intermediul companiei Dekanalog.

Exploreaza subiecte similare:

Oameni de treabă, Paul Negoescu, Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian, Crina Semciuc

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells