Producții Netflix la Festivalul de Film de la Veneția

de Cinemagia în 30 Aug 2023
Filmele așteptate ale lui Pablo Larraín, Wes Anderson, Bradley Cooper, David Fincher și J.A. Bayona au premiera mondială anul acesta la Veneția și vor veni în curând pe Netflix

A început cea de-a 80-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, cel mai longeviv festival de film din lume și unul dintre cele mai prestigioase evenimente dedicate cinemaului.

De pe 30 august până pe 9 septembrie, vor fi proiectate așteptatele reveniri ale unor autori consacrați ca Michael Mann (Ferrari), Pablo Larraín (El Conde), Matteo Garrone (Io Capitano), Michel Franco (Memory), Luc Besson (DogMan), Ryûsuke Hamaguchi (Evil Does Not Exist), Yorgos Lanthimos (Poor Things) sau David Fincher (The Killer).

Iar dacă nu toate filmele din programul festivalului vor avea parte de distribuție în cinemauri sau pe platformele de streaming, iată titlurile despre care știm că vor fi în curând pe Netflix:

The Killer 

premieră mondială, în competiție

Regizor: David Fincher 

Distribuție: Michael Fassbender, Arliss Howard, Charles Parnell, Gabriel Polanco, Kerry O’Malley, Emiliano Pernía, Sala Baker, Sophie Charlotte, Tilda Swinton

David Fincher (Fight Club, Se7en) revine cu ceea ce se anunță a fi un thriller de acțiune spectaculos, cu Michael Fassbender în rolul unui asasin imaculat, acompaniat de dronele pulsante și bântuitoare ale vechilor săi colaboratori, Trent Reznor și Atticus Ross

Denumit simplu The Killer, acest ucigaș interpretat de Fassbender n-are emoții, n-are scrupule și nu îi place improvizația. Însă killer-ul pare să pice în prada propriului crez. Ca pentru orice perfecționist convins, oricât de mică ar fi eroarea, ea nu poate însemna decât dezastru. Sau un efect amețitor de domino, marca Fincher, aşa cum se poate vedea şi în acest teaser:

Disponibil pe Netflix de pe 10 noiembrie 2023. 

El Conde 

premieră mondială, în competiție

Regizor: Pablo Larraín

Distrubuție: Jaime Vadell, Gloria Münchmeyer, Alfredo Castro, Paula Luchsinger

Cunoscut pentru biopic-urile sale, precum Jackie (2016), despre Jackie Kennedy, sau Spencer (2021), despre Prințesa Diana de Wales, regizorul de origine chiliană Pablo Larraín a revenit la efectele dicaturii lui Pinochet, explorate și în No (2012), doar că în El Conde s-a desprins de realism și a trecut la vampirism. 

Notoriul dictator Augusto Pinochet este deci... un vampir. Iar după 250 de ani petrecuți pe acest pământ, Pinochet decide să moară. De bunăvoie, dar silit de circumstanțe. Conform trailerului filmului, această abordare neo-gotică, filmată într-un alb-negru stilizat, trădează un ton insolit și ironic, promițându-ne o reinterpretare istorică greu de ignorat.  

The Wonderful Story of Henry Sugar (scurtmetraj) 

premieră mondială, în afara competiției

Regizor: Wes Anderson

Distrubuție: Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Sir Ben Kingsley, Richard Ayoade

Wes Anderson revine cu un scurtmetraj, o ecranizare a povestirii scurte a lui Robert Dahl, din volumul The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More (volum adresat mai degrabă adulților, spre deosebire de majoritatea scrierilor sale). 

În acest scurtmetraj, Benedict Cumberbatch joacă rolul unui bogătaș care își propune să învețe tehnica specială a unui guru de a vedea cu ochii închiși, o superputere ce i-ar permite, desigur, să trișeze la jocurile de noroc.

Maestro 

premieră mondială, în competiție

Regizor:  Bradley Cooper

Distribuție: Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Josh Hamilton, Scott Ellis, Sam Nivola, Alexa Swinton, Miriam Shor

După succesul debutului său regizoral, remake-ul A Star Is Born, Bradley Cooper explorează un alt love story plasat în lumea muzicală. Filmul urmărește evoluția celebrului dirijor Leonard Bernstein (jucat chiar de Cooper) în paralel cu relația lui complexă cu actrița și activista Felicia Montealegre Cohn Bernstein (interpretată de Carey Mulligan). De când s-au cunoscut la o petrecere, în 1946, și de la prima lor logodnă întreruptă, cei doi au avut trei logodne, au făcut trei copii, trecând de-a lungul anilor prin numeroase obstacole și infidelități, rămânând împreună cu prețul unor mari sacrificii. 

Society of the Snow 

filmul de închidere: Premieră mondială, în afara competiției 

Regizor: J.A. Bayona

Distribuție: Enzo Vogrincic, Matías Recalt, Agustín Pardella, Esteban Kukuriczka, Tomas Wolf

În filmele regizorului spaniol J.A. Bayona, oamenii se confruntă cu cele mai teribile forțe, fie ale imaginației (El orfanato, A Monster Calls),  fie ale naturii (The Impossible). Ultimul său film, ce va fi proiectat în Lido di Venezia în ultima seară de festival, este un thriller de supraviețuire contemplativ, spus sub forma unor amintiri dureroase.

În 1972, zborul 571 al forțelor aeriene uruguayene, ce transporta o echipă de rugby în Chile, se prăbușește în inima Anzilor. Prinși într-unul dintre cele mai ostile și inaccesibile locuri de pe planetă, ei trebuie să recurgă la măsuri extreme pentru a rămâne în viață. 


Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells