Spencer

(2021)

Spencer

Poster Spencer Postere Spencer

Sinopsis Spencer

Spencer SUB

Decembrie 1991. Căsătoria Prințului și a Prințesei de Wales s-a răcit de mult. Deși zvonurile despre infidelități și despre un divorț continuă să apară, în aparență se păstrează liniștea pentru sărbătorile de Crăciun la Sandringham Estate. Se mănâncă, se bea, se trage cu arma, se vânează. Diana cunoaște rețeta. Anul acesta, lucrurile vor sta altfel.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
Vezi pe Hbo Max
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile
Kristen Stewart Kristen Stewart prințesa Diana Jack Farthing Jack Farthing prințul Charles Sally Hawkins Sally Hawkins Maggie
Timothy Spall Timothy Spall Alistar Gregory Amy Manson Amy Manson Anne Boleyn Sean Harris Sean Harris Darren
Elizabeth Berrington Elizabeth Berrington prințesa Anne Richard Sammel Richard Sammel prințul Philip Stella Gonet Stella Gonet regina
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Komplizen Film

Distribuitorul international

Neon

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Box office Spencer

Weekend premieră (13.12.2021)
  • Loc 4
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 129.847,00
Total
  • Spectatori 19
  • Încasări (RON) 461.914,00
  • Încasări (USD) 105.769,43

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 23 Decembrie 2021 12:04
Spencer: viața într-un acvariu regal
În ultimul film al lui Pablo Larrain, Kristen Stewart interpretează un portret ficționalizat al Dianei, Prințesa de Wales

Spencer spune povestea unei monarhii moderne care nu mai guvernează ca în trecut, ci a devenit pur simbolică, rezumându-se la figurile de pe bancnote și la o viață regizată, preambalată. Pare că de secole întregi, familia regală joacă aceeași piesă de teatru, iar palatul în care locuiesc cu toții e o scenă mediatică opulentă.

Pentru Diana, Prințesa de Wales, Crăciunul e un calvar. Se simte captivă și înstrăinată în această piesă eternă și în acest straniu schimb cu societatea pe care o reprezintă, în care trebuie să înveți să faci și ce nu îți place. Să păstrezi o căsnicie de fațadă, o fericire de fațadă, să urmezi mereu indicațiile regizorale ale familiei iar copiii tăi să participe la… citeşte

1 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
laur_bogdan pe 30 Noiembrie 2021 19:14
Un rahat de film..........................................
6 4
xerses pe 27 Noiembrie 2021 11:10
Este un film care te lasa cu un gust amar poate datorita si scenariului care , sincer cred, ca este pe alocuri, prea exagerat in ceea ce priveste manifestarile printesei Diana, dupa 10 ani de casnicie.
6 6
user-61d20209e2d3a pe 02 Ianuarie 2022 21:52
Cel puțin dubios. Dacă nu esti la curent cu povestea dinainte nu înțelegi nimic. Nu recomand
4 3
danutza_cs pe 06 Septembrie 2021 21:02
Abia astept s-o vad in rolul printesei Diana, sunt sigura ca va face un rol bun, am vazut-o la 14 ani jucand impecabil in drama Speak.
4 3
danutza_cs pe 27 noiembrie 2021 12:37
Astazi l-am vazut si nu mi-a inselat asteptarile... Nu este un film care sa va placa, nu este despre o poveste romantica, despre iubiri cu printi si printese, este despre o altfel de poveste. Despre un om frumos care vrea sa traiasca in adevar, in iubire, simplitate si mai ales libertate si care incearca sa faca fata traiului intr-o colivie aurita. Daca vreti sa vedeti o frantura din povestea tragica a acestui om frumos, dar atat de nepotrivit pentru rolul pe care ar fi trebuit sa-l joace, vi-l recomand... Kristen Steward a facut un rol magistal, asa cum ma asteptam.
user-61d0b39503955 pe 01 Ianuarie 2022 22:08
Un film plictisitor,o pierdere de vreme,nu degeaba in sala au fost 2 persoane.
3 3
Kul pe 22 Decembrie 2021 18:45
Spencer (2021)

– misto. film destul de artsy, nu-i de public larg
– pe nebunia Daianei, dar nu accelerat. ci asa mai de matze fine / sange albastru
– mi-a adus aminte de Bronson (2008) – desi-s registre separate
– destul de mult close-up-uri, dar am inteles – e nevoie de intimitate sa prindem drama persoanala
– foarte misto Kristen Stewart, ce atricta misto s-a facut. de remarcat si Sally Hawkins ca the maid ‘aia buna’
– are 3 highlighturi dupa mine: 1) cand papa in mintea ei perlele “sparte”-n farfurie 2) cand ii spune lui S.H. “Are you real?” (misto rau faza asta) 3) spre deznodamant, cand intra pe terenul de vanatoare sa-si “salveze” copchii
– regisorul Pablo Larraín e grec? ca are ceva din cinemaul grecesc d’arta (vezi Lobster, Dogtooth, Alpeis etc.) le: neah, chilian.
– poate lejer sa fie… citeşte

3 5
elianna pe 29 Noiembrie 2021 11:04
Filmul ilustreaza trei zile din viata Dianei, petrecute la castelul Sandringham de Craciun. Viata ei este ingradita si nefericita ca membru al familiei regale, are probleme emotionale si nu gaseste sustinere nicaieri. Acesta este momentul in care se elibereaza si decide sa-l paraseasca pe Charles.
2 1
dolce_angelo pe 13 Decembrie 2021 16:12
deci in afara de Kristen Stewart o actrita exceptionala care joaca rolul Printesei Diana foarte bine nimic sincer deci pierdere de timp putin spus!!!
2 3
Alxv2022 pe 08 Ianuarie 2022 12:43
o pierdere de vreme
Greu de vazut/urmarit. O poveste inventata si exagerata. Un film despre un singur personaj 95% din timp. O pierdere inutila de vreme ca sa vezi ca o printesa nu isi intelege rolul de viitoare regina. Probabil exprima corect frustrarile scenaristului si ale regizorului despre obiceiurile si traditiile unei case regale. Nu rezonez cu acest film in niciun fel. Interpretarea e de un 5-6; nu va faceti iluzii mari si este un singur personaj. Un monolog de film in care scena care se tot repeta este despre greata, voma si WCuri. E o voma de film.
1 3
hitman78 pe 01 Decembrie 2021 16:11
Kristen Stewart s-a perfectionat in a interpreta roluri de femei nefericite si distruse de insasi celebritatea lor.Dupa Seberg unde mi-a placut foarte mult vine acest rol al Dianei Spencer in care face cel mai dificil si muncit rol din cariera ei.Filmul nu este melodramatic, un storcator de lacrimi mai degraba apasator si de mai multe ori m-am simtit incomfortabil la unele scene,nu e atat de captivant ca Seberg dar merita vazut pentru rolul exceptional al lui Kristen.
1 4
andrei_oarga pe 29 Noiembrie 2021 20:18
Un film foarte bun,cel mai mare plus fiind interpretarea de mare clasa a lui Kristen Stewart,o actrița buna care își arată fiecare părticică din talentul sau aici,cel puțin o nominalizare la Oscar pentru interpretarea ei ar trebui sa vedem!
1 4
dmsteaua pe 04 Martie 2022 01:37
E un film mai aparte,mie mi-a plăcut. Am simțit atmosfera apăsătoare,foarte bine redată. O mare surpriză a fost Kristen Stewart,care m-a impresionat în acest rol. Am rezonat cu trăirile ei,cu anxietatea ei,cu toate nemulțumirile ei. Am revăzut cu plăcere și un actor din Poldark,care aici este sotul Dianei.
0 0
raluk_ral pe 01 Martie 2023 12:54
Film prost
Ma felicit ca nu am dat bani sa-l vad la cinema.
Un film prost, fara sens, fara intriga, fara dialog, cu grimasele si mutrele specifice lui Kristen Steward, pe aceeasi tema muzicala si cu reactii exagerate de psihopata, cu probleme grave la mansarda.
Cele 3 zile cat a durat Craciunul, parca a suferit de diaree cronica (chipurile din cauza relatiei lui Charles cu Camilla), suferinta care se curma brusc, in momentul in care pleaca de pe domeniu si mananca la KFC.
O lipsa totala de respect fata de Regina, de institutia monarhiei, fata de intregul personal, care s-a pregatit cu n feluri de mancare pe care ea le bora.
Mesajul "ma fac pe luxul vostru, eu vreau sa plec de aici, sa mananc junk food, sa ma bucur de lucrurile simple si sa ma joc ca un copil tampitel".

0 1
777L pe 01 Ianuarie 2022 19:08
O notă bună pentru interpretare - deși cam majoritatea replicilor au fost șoptite.

Partea de ficțiune cam exagerată, obsesia pentru Anne Boleyn, manifestările Dianei portretizată cam dusă cu pluta și înspre final aproape bisexuală - datorită personajul fictiv Maggie.

0 1
Juels pe 14 Ianuarie 2022 18:17
Pierdere de timp
Povestea este de-a dreptul exagerata si de-a dreptul inutila si plictisitoare. Coloana sonora zici ca a fost facuta de copii de 3 ani care ciupeau vioarele in nestiinta de cauza si iti zgarie timpanul. Iar scenariul este de-a dreptul penibil!
Cum sa filmezi un film de asa calibru si sa nu fii atent la detalii evidente? Enumar doar unul.. ajun de Craciun, adica IARNA! Iar dupa ei in filmare la ora 17:00 iarna in Anglia este lumina afara!!?? La ora 19:30 era usor pe inserat, dar inca lumina! Cum este posibil sa faci asemenea gafe? Oricine stie ca iarna este intuneric bezna la ora 19:30.
Mai mult decat vizite la wc pt voma si noaptea prin frigider dupa mancare, filmul acesta nu a evidentiat cu adevarat trairile si povestea reala a printesei Diana!

0 2

Spune-ţi părerea despre Spencer

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Spencer
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells