Premiul GOPO pentru intreaga activitate - Jean Constantin

31 Ian 2008
Premiul GOPO pentru intreaga activitate - Jean Constantin

Anul acesta unul dintre cei mai indragiti actori de comedie din Romania, Jean Constantin, ajuns la varsta de 79 de ani va fi onorat in cadrul celei de-a doua editii a Galei Premiilor Gopo cu Trofeul Gopo pentru intreaga activitate.

Filmografia celebrului actor debuteaza in anii ’60 cu filmele Baronul Ecluzei (1960), Razbunarea haiducilor (1968), Zile de vara (1968), Prea mic pentru un razboi atat de mare (1969). In anii ’70 seria de filme de comedia B.D il catalogheaza drept unul dintre cei mai talentati actori de gen din Romania, generatii intregi de spectatori indragindu-i prestatia. Dar poate cel mai indragit personaj caruia i-a dat viata Jean Constantin ramane Ismail din serialul TV  Toate panzele sus, in regia lui Mircea Muresan.

Jean Constantin si-a pus semnatura in peste 50 de filme, cele mai recente fiind Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (2006), film desemnat castigator la 4 categorii in cadrul primei editii a Galei Premiilor Gopo, Pacala (2006), Roming (2007) si Supravietuitorul (2008) film regizat de Sergiu Nicolaescu ce va avea premiera anul acesta. Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc/ Romanian Film  Promotion (APFR) organizeaza cu sprijinul Centrului National al  Cinematografiei,  pe 3 martie a.c., cea de-a II a editie a Galei  Premiilor Gopo - eveniment dedicat industriei de film din Romania.

Gala Premiilor Gopo este un eveniment anual prin care APFR doreste  sa recompenseze cele mai importante realizari cinematografice  nationale din cursul anului precedent si sa promoveze valorile  cinematografiei romanesti in randul unui public numeros. Nominalizarile pentru toate categoriile de premii vor fi anuntate  marti, 5 februarie, in cadrul unei conferinte de presa. Juriul de preselectie care va face nominalizarile este format din 5  profesionisti din domeniu: Stere Gulea (regizor), Dorina Chiriac  (actor), Irina Margareta Nistor (critic de fim), Radu F. Alexandru  (scenarist), Iulia Blaga (critic de film). Castigatorii Premiilor Gopo pentru toate categoriile (mai putin  cel pentru intreaga cariera) vor fi alesi pe baza votului a peste  300 de profesionisti activi din industria de film din Romania.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells