Premierele săptămânii 3-9 noiembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 3 Nov 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este una dintre acele săptămâni când nu poţi prevedea decât cu mare dificultate ce film va ocupa prima poziţie în box office. Să fie SF-ul cu invazii extraterestre care în SUA va fi lansat doar pe platformele "video on demand"? Horror-ul altoit pe reţeta Groundhog Day? Noua trăsnaie a lui George Clooney cu actori populari pe afiş? Va trebui să aşteptăm ziua de luni pentru a vedea rezultatele. Până atunci, iată recomandările noastre.

Iată detalii despre toate celelalte premiere ale lunii.

De vineri începe şi evenimentul Zilele Filmului German la Cinemateca Eforie. Timp de şapte zile pot fi văzute cele mai noi şi mai bune lungmetraje germane. Mai multe despre eveniment, aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Beyond Skyline/Dincolo de Orizont
După ce filmul Skyline a avut în 2010 încasări de câteva ori mai mari decât bugetul, nu e nicio surpriză că avem de-a face cu un sequel. Interesant este faptul că evenimentele din film au loc simultan cu cele din filmul original, dar într-o altă locaţie. În centrul atenţiei este poliţistul Mark (Frank Grillo), al cărui fiu este răpit de o navă extraterestră, împreună cu mulţi alţi oameni. Te-ai putea gândi că un singur om nu prea are cum să înfrunte o întreagă armadă extraterestră (Frank Grillo nu este, totuşi, Will Smith), dar iată că scenariul scris de regizorul Liam O'Donnell îşi consideră protagonistul capabil de această confruntare. Cu ce efect nu prea ştim, pentru că filmul nu a avut o vizionare de presă în România.

Happy Death Day/Zi de naştere mortală
Halloween-ul e din ce în ce mai popular la noi, iar asta se vede şi în programul cinematografelor, unde ne aşteaptă mai multe filme horror. Happy Death Day pare cel mai original dintre toate, altoind pe formula Groundhog Day o poveste horror: de ziua ei de naştere o studentă este ucisă brutal. Când se trezeşte a doua zi, crede că a avut un coşmar, dar curând îşi dă seama că aceeaşi zi se derulează spre acelaşi sfârşit violent. Ce e de făcut? Mai trebuie spus că eroina se crede centrul pământului şi că, după ce e ucisă de câteva ori îşi dă seama că tratamentul atroce este o pedeapsă pentru comportamentul ei insuportabil.

Cronica noastră, aici.

Suburbicon
George Clooney revine în atenţie cu acest film cu Matt Damon, Julianne Moore şi tot mai cunoscutul Oscar Isaac (îl revedem în decembrie în noul Star Wars şi în februarie în SF-ul Annihilation). Acţiunea are loc în 1959, într-o liniştită suburbie americană. Totul pare perfect aici, iar eroul Gardner Lodge (Damon) pare să aibă o viaţă lipsită de orice conflict, până când este tras pe neaşteptate într-un hăţiş de trădări şi violenţă. Criticii nu s-au grăbit să laude filmul, dar actorii şi promisiunea unui entertainment insolit (plus un comentariu acid la adresa celebrului "vis american") ar putea atrage publicul în cinematografe.

Mai multe despre film, aici.

The Son of Bigfoot/Bigfoot Junior
O animaţie din care cei mai mici spectatori ar putea învăţa atât importanţa relaţiilor de familie, cât şi valoarea respectării naturii, această coproducţie franco-belgiană spune povestea lui Adam, un puşti a cărui existenţă liniştită este umbrită de faptul că nu ştie ce s-a ales de tatăl său dispărut. Un indiciu găsit într-o cutie îl îndeamnă pe puşti să îşi caute tatăl în adâncul pădurii şi nu mică îi va fi mirarea când va descoperi că acesta este nimeni altul decât legednarul Bigfoot. Dar cei doi nu se pot bucura prea mult de regăsire pentru că trebuie să înfrunte planurile unei corporaţii disperate să obţină ADN-ul lui Bigfoot pentru experimente...

Un profil pour deux/Un profil pentru doi
L-am reîntâlnit recent pe legendarul Pierre Richard în comedia Paris pieds nus, dar iată-l acum într-un rol principal într-o comedie simpatică gata să arate din nou că vârsta e doar un număr. Richard este Pierre, un bătrân care suferă de singurătate după ce a rămas văduv. Ca să-i mai deschidă orizonturile şi să-i ofere o provocare, fiica lui îi cumpără calculator şi îi angajează un profesor, pe tânărul Alex (Yannis Lespert), ca să-i dezvăluie tainele acestuia şi ale internetului. Nu trece mult, şi Pierre descoperă un site de întâlniri. Dar ce te faci când, după ce cucereşte o femeie frumoasă cu şarmul său, Pierre insistă ca Alex să se ducă în locul său la întâlnire?

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Un profil pour deux, Suburbicon, The Son of Bigfoot, Happy Death Day, Beyond Skyline

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 5 noiembrie 2017 03:54
Happy Death Day. E mișto ideea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells