Vineri încep Zilele Filmului German #ZFG12

de Cinemagia în 2 Nov 2017
Biletele au fost puse în vânzare și se găsesc la casa de bilete a Cinematecii Eforie din București iar costul unuia este de 10 lei

Vineri, 3 noiembrie, începe cea de-a 12-a ediție a ZILELOR Filmului German. Timp de șapte zile spectatorii vor putea urmări la Cinemateca Eforie o selecție dintre cele mai noi producții și coproducții germane, ce cuprinde filme psihologice, comedii, filme pentru adolescenți și chiar un cine-concert. 

În fiecare an Goethe-Institut invită un alt selecționer să aleagă filmele fiecărei ediții. Anul acesta Ozana Oancea este cea care ne invită în sala de cinema: „filmele pe care le veți vedea anul acesta la #ZFG12 m-au convins (din prima), sunt filme cu actori foarte buni, cu emoție, cu umor, cu spirit, cu melancolii, filme care nu plictisesc, care povestesc cursiv.

Am grupat filmele două câte două, în jurul câte unei teme: Artist-Căutare (Selbstkritik eines bürgerlichen Hundes şi Casting), Ţăran-Azi (Die letzte Sau şi Die Einsiedler), Bărbat-Femeie (Der traumhafte Weg şi Gleissendes Glück), Călătorii-Lumi (Als Paul über das Meer kam şi Der geilste Tag), Adolescenţă-Descoperire (Die Mitte der Welt şi Offline - Das Leben ist kein Bonuslevel). Am pus drept film de deschidere In Zeiten des abnehmenden Lichts (In Times of Fading Light), în regia lui Matti Geschonneck, un film complet, concentrat, solid, cu un Bruno Ganz din nou monumental, iar Simona Strungaru închide ZFG cu o revizitare muzicală originală a două filme de Ernst Lubitsch - un eveniment dinamic, energizant, pe care abia îl aștept!“

Spectatorii prezenți în sala de la Eforie vor putea să-i întâlnească pe o parte dintre realizatorii filmelor proiectate. Astfel, în perioada 3-9 noiembrie, vor fi prezenți la București: Wolfgang Kohlhaase cel care semnează scenariul filmului In Zeiten des Abnehmenden Lichts, regizorii Torsten Stegmann și Borwin Richter (Zeigen was man liebt), actrița ce joacă rolul principal în filmul Unterwäschelügen - Mela Feigenbaum și producătoarea filmului Die Einsiedler, Susanne Mann.

„Vă așteptăm la Cinemateca Eforie să redescoperiți Germania într-o altfel de lumină, diferită poate, de clișee, de standarde. Vă propunem să descoperiți o cultură impresionantă, vie și extrem de colorată.“ spune Marina Neacșu - Coordonatoare Programe Culturale Goethe-Institut.

Biletele au fost puse în vânzare și se găsesc la casa de bilete a Cinematecii Eforie iar costul unuia este de 10 lei. Mai multe informații despre filme găsiți pe: https://www.facebook.com/Zilele-Filmului-German și pe: https://goo.gl/Udo8BM.

 

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 5 noiembrie 2017 11:53
Pacat ca e numai in capitala.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells