Premierele săptămânii 27 octombrie - 2 noiembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 27 Oct 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este weekend-ul în care unii români celebrează, cu eforturi mai mari sau mai mici, Halloween-ul american, de unde şi două premiere în spiritul acestei sărbători devenite globale. Mai vedem a treia aventură a lui Thor, un film românesc, dar şi un foarte bun thriller de acţiune spaniol. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Thor: Ragnarok
Unul dintre cele mai distractive şi colorate filme Marvel, Thor: Ragnarok are mai multe elemente care ar putea atrage publicul în cinematografe, de la o Cate Blanchett dezlănţuită în rolul antagonistei Hela până la spiritul jucăuş ce apropie a treia aventură a lui Thor de primul film Gardienii galaxiei. Revenirea în atenţie a lui Loki (acelaşi Tom Hiddleston) este şi ea un atu, ca şi cooptarea în echipă a unei eroine misterioase interpretate de Tessa Thompson, căreia îi prevestim o carieră o carieră importantă în filmul de acţiune (până atunci o vedem într-un rol secundar în promiţătorul SF Annihilation, aşteptat în februarie). Ce mai surprinde la Ragnarok este detaşarea aproape completă a poveştii de restul filmelor din Universul Cinematografic Marvel. În orice caz, blockbusterul are toate şansele să devină un hit global al toamnei.

Cronica noastră, aici.

Jigsaw: Moștenirea
Au trecut 13 ani de când Saw se lansa în SUA de Halloween (românii au văzut filmul în februarie 2005, după ce acesta devenise deja un hit global). După o pauză consistentă, franciza se relansează cu obişnuitul melanj de alegeri imposibile şi aşa-numitul "torture porn". Reacţiile din SUA avertizează că sequelul nu va atrage noi fani seriei, dar îi va satisface pe cei care o apreciază deja. Filmul a fost lăudat şi pentru modul inventiv cu care foloseşte tehnologii mai elaborate pentru a-şi executa personajele secundare.

The Little Vampire/Micul vampir
Al doilea film de Halloween din programul cinematografelor are în vedere un alt public, copiii şi familiile. Dacă tot trebuie să vezi un vampir de Halloween, de ce nu ar fi cei din această animaţie inspirată de popularele cărţi ale Angelei Sommer-Bodenburg, deja ecranizate de câteva ori. Povestea îl are în centrul atenţiei pe Tony, un puşti de 13 ani care se mută cu părinţii într-un castel şi se împrieteneşte cu Rudolph, un vampir de aceeaşi vârstă. Când familia lui Rudolph este vânată de un vânător de vampiri, Tony îi va sări amicului său în ajutor. Un film despre prietenie, dar şi despre modul cum ne pot înşela aparenţele, Micul vampir ar putea fi gustul micilor spectatori.

Cronica noastră, aici.

Capace
Fondator al festivalului Anonimul, omul de afaceri Sorin Marin îşi face debutul în lungmetraj cu acest film care îi oferă lui Vlad Ivanov un nou rol principal. Actorul îl interpretează pe Radu, un om de afaceri fără scrupule aruncat într-o criză existenţială de vestea că viaţa i-ar putea depinde de un transplant de inimă. Cu priorităţile reordonate de posibilitatea unui sfârşit prematur, eroul se retrage în Deltă, unde viaţa simplă şi obiceiurile localnicilor îl fac din nou să-şi pună sub semnul întrebării goana după putere şi averi.

Que Dios nos perdone/Dumnezeu să ne ierte
Prezentat anul acesta la festivalul Transilvania, filmul poliţist regizat Rodrigo Sorogoyen ne poartă într-un Madrid în febra pregătirilor pentru o vizită a Papei. Exact când oraşul trebuie să se prezinte cel mai bine în faţa zecilor de mii de credincioşi veniţi să-l vadă pe pontif, autorităţile sunt luate prin surprindere de o serie de crime oribile. Poliţiştii Velarde (Antonio de la Torre) şi Alfaro (Roberto Álamo) primesc sarcina de a prinde făptaşul, numai că misiunea lor se va dovedi mai grea decât s-ar fi aşteptat. Filmul beneficiază de câteva răsturnări de situaţie imprevizibile care îl detaşează de plutonul thrillerelor americane realizate după reţetă.

Ce film vei vedea săptămâna asta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Capace, Thor: Ragnarok, The Little Vampire, Que Dios nos perdone, Jigsaw

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells