Micul Vampir - o aventură la înălţime

de Cristina Grigore în 27 Oct 2017
Din 27 octombrie, avem parte de o aventură animată, dinamică şi amuzantă, în care prietenia nu ţine seama de... colţi

Lansată în apropierea sărbătorii de Halloween, animaţia Micul vampir poartă spectatorii din pivniţe întunecate şi camere vechi de castel până în înaltul cerului şi înapoi, iar între călătorii îi amuză copios şi îi apropie, cu prietenie, de lumea umanizată şi caricaturizată a vampirilor. Filmul a fost primit cu entuziasm şi de elevii de gimnaziu prezenţi la avanpremieră (are totuşi o abordare agreabilă şi pentru cei de vârstă mai mică), dar şi de însoţitorii acestora, care vor avea probabil, de acum, destul material pentru discuţiile amuzante despre vampiri împreună cu cei mici.  

Povestea trece de la rândurile terifiante ale unei poveşti de groază, la elegantul şi bine organizatul clan de vampiri adăpostit de camerele întunecate ale unui vechi castel, ce se pregăteşte de aniversarea juniorului Rudolph. Micul vampir are însă un caracter rebel, curios, nu vrea să respecte eticheta de sărbătoare şi nici avertismentele tatălui legate de lumea oamenilor.

Odată ce fratele său, hotărât să-şi pună colții la lucru, este rănit de către înverșunatul vânător de vampiri, Rookery, întregul clan adunat la petrecere intră în alertă. Pus pe fugă, Rudolph ajunge într-o altă locaţie veche, înconjurată de pădure şi aflată în apropierea unui cimitir. În maiestuosul han-castel, “păzit” de doi bunicuţi rotofei şi căptuşit cu usturoi, îl întălneşte pe Tony, un băiat de aceeași vârstă, captivat de poveştile despre palidele creaturi fără reflexie, care îl protejează şi îi devine prieten.

Întreaga animaţie – numai bună de distrat copiii de Halloween – este concentrată pe salvarea vampirilor (înfăţişaţi, de altfel, ca niște creaturi foarte de treabă, care se feresc cât pot de interacţiunea cu oamenii, deşi au puteri magice pe care orice muritor ar fi invidios). Misiunea de salvare aduce multă acţiune şi interacţiune între personaje, aşa că nu e vreme de admirat peisajul ce aminteşte de zona castelului lui Dracula de pe meleagurile noastre.

Vampirii zboară mult, şi cu ei şi micul Tony, deloc înspăimântat de noii săi prieteni şi hotărât să trăiască aventura vieţii lui. Nici Rookery nu se lasă mai prejos, are pregătite maşinării ingenioase, arme cu usturoi şi lumini arzătoare. Chiar şi un avion, ce are la cârmă un docil pilot rus. Nu aflăm prea multe despre antagonist, nici despre cauzele antivampirismului său, însă asta nu ne împiedică să ne bucurăm de poveste. Iar Rookery are alături un inventator (relativ) supus şi dornic să îl mulţumească, motiv pentru care exploziile de care au parte, răsucirile prin aer, căderile de la înălţime şi descărcările electrice sunt de două ori mai amuzante.

De altfel, umorul de situaţie abundă în această animaţie inspirată din seria autoarei germane Angela Sommer-Bodenburg. Iar vedeta scenelor hilare este o vacă zburătoare, transformată în îngerul cornut şi plin de resurse – uneori cam mirositoare – al micului vampir. Cum Rudolf şi Tony zboară de la un castel la altul şi fac tot felul de giumbuşlucuri prin aer, formatul 3D este bine folosit. În timpul zilei însă, vampirii nu se pot deplasa decât la adăpostul întunericului, astfel încât intră în joc şi părinţii micului muritor fascinat de vampiri, care îşi mână cu grabă maşina cu primitoarea rulotă (dotată cu draperii opace) pe drumuri înguste de munte.

Povestea nu are doar acţiune – ce nu te lasă o clipă să te plictiseşti – ci şi multe personaje-vampir cu personalitate, ce transformă aventura într-un efort colectiv, de familie (prilej şi pentru conflicte interne, legate de autoritate şi loialitate, dar şi de evoluţie şi adaptare în faţa noilor realităţi).

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Little Vampire

Alte știri din cinema

The Terror: Infamia va debuta la AMC joi, 15 august

Având acțiunea plasată în cel de-Al Doilea Război Mondial, The Terror: Infamia prezintă încercarea unui tânăr de a înțelege și de a combate o entitate malefică

„Ivana cea Groaznică” va avea premiera mondială la Locarno IFF

O poveste neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe

Taika Waititi se întoarce la Thor. Producția lui Akira este amânată

Marvel și Disney nu au anunțat încă o dată de lansare a lui Thor 4

Record de nominalizări pentru Game of Thrones la premiile Emmy de anul acesta

HBO a dominat evenimentul și datorită serialelor Barry și Chernobyl

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells