PeliCAM – Corturi, filme, concerte

de Cinemagia în 11 Iun 2012
PeliCAM – Corturi, filme, concerte

 Începutul de săptămână anunţă dezvăluirea oficială a programului Festivalului Internaţional de Film despre mediu şi oameni PELICAM, eveniment ce va avea loc între 15 şi 17 iunie 2012 într-o primă ediţie la Tulcea. Astfel, organizatorii anunţă deschiderea celor trei zile de Pelicam cu También la lluvia, o coproducţie Spania – Mexic – Franţa ce îl are în rol principal pe celebrul actor Gael Garcia Bernal.

Tambien la lluvia spune povestea unei echipe de filmare prinsă în timpul unei revolte locale din Bolivia împotriva privatizării singurei lor surse de apă. Filmul va putea fi văzut în cadrul deschiderii oficiale Pelicam din data de 15 iunie 2012, începând cu ora 19, în Sala Mare a Teatrului Jean Bart din Tulcea, şi va deschide calupul competitiv de lungmetraj.

Festivalul Internaţional de Film Pelicam pregăteşte celor aventuroşi o surpriză “răcoroasă” : PeliCAMP. Pe cei dornici să participe la Pelicam IFF într-o formă low-cost, organizatorii îi invită să-şi aşeze corturile pe plaja Dunării în cadrul PELICAMP, un loc special amenajat pentru cei veniţi la festival în comuna Tudor Vladimirescu, situată vis-à-vis de oraşul Tulcea, accesul având loc cu bacul de pe faleza oraşului. Preţul unei nopţi de campare în PELICAMP este de 5 lei.

Sâmbătă, 16 iunie, este ziua Pelicam dedicată celor mici, prin proiecţia matinală a filmului “Ponyo” începând cu ora 10 la Teatrul Jean Bart (regia Hayao Miyazaki, câştigător al Premiului Oscar) urmată imediat de un workshop pentru copii organizat în aceeaşi locaţie de la ora 11:45. De la ora 14, în cadrul Teatrului Jean Bart, publicul tulcean va putea vedea primul segment competitiv de scurtmetraje, urmat de un workshop special organizat de Asociaţia Mai Mult Verde. Atelierul va fi susţinut de Andrew Matusick ce va prezenta un film despre colectarea selectivă a deşeurilor, prezentare ce va deschide următorul film din competiţie, Plastic Planet, începând cu ora 17:00 şi mult discutatul Pig Business la ora 19:00.

Sâmbăta Sonoră va continua seria evenimentelor speciale printr-o sesiune de sound art, cu sunete atipice, surprinzătoare ce va avea loc de la ora 20:30 în Teatrul Jean Bart, după care invitaţii şi publicul tulcean vor putea lua parte la proiecţia în aer liber Pelicam organizată în Piaţa Civică din Tulcea unde va fi proiectat filmul “Aral, the Lost Sea” în regia celebrei documentariste Isabel Coixet.

Pentru cei care nu au avut încă ocazia să-i vadă live, Pelicam îi aduce în Tulcea pe NORZEATIC&KHIDJA LIVE BAND, celebrul crew de hip hop/jazz cu inflexiuni electronice, avându-l în prim-plan pe cunoscutul Vexxatu Vexx. Vor concerta alături de celebrul saxofonist Iordache. Concertul va avea loc în Piaţa Civică la ora 22:30.

Ziua de duminică, 17 iunie, promite un final intens de festival. Nos enfants nous accuseront va pune publicul pe gânduri în privinţa mâncarii sănătoase începând cu ora 10, în timp ce Atelierul Fără Frontiere va organiza un workshop surpriză pentru participanţii interesaţi de mediul inconjurător. A doua parte a calupului de scurtmetraje competitive va putea fi urmărita de la ora 14:00, urmată de proiecţia lungmetrajului Gasland (regia Josh Fox). Dupa proiecţie va avea loc o dezbatere publică pe tema exploatării gazelor de şist.

Ceremonia de închidere a primei ediţii Pelicam va începe la ora 19:15, eveniment în care vor fi acordate premiile pentru Cel mai bun lungmetraj, în valoare de 500 de euro, Cel mai bun scurtmetraj în valoare de 250 de euro şi Premiul Publicului, premiere urmată imediat de filmulGone Wild”, în regia lui Dan Curean, film ce tratează subiectul cailor sălbatici din Letea.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film despre mediu si oameni PELICAM se va încheia în Piaţa Civică, loc unde organizatorii au pregătit pentru publicul tulcean proiecţia filmului Voyage Sous Les Mers începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă în cadrul tuturor proiecţiilor şi evenimentelor Pelicam.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 29 iunie 2012 00:29
suna foarte bine .... sa vedem ce merita urmarit .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells