Paul W. S. Anderson aduce dezastrul în Pompeii

de Cristina Grigore în 4 Mai 2011
Paul W. S. Anderson aduce dezastrul în Pompeii

Lavă, ruine şi dragoste. Aşa ar putea fi descris noul proiect al lui Paul W. S. Anderson, care va reface, pentru marele ecran, catastrofa produsă în urma erupţiei muntelui Vezuviu din anul 79 d.H. Potrivit The Hollywood Reporter, regizorul va începe filmările la Pompeii în primăvara lui 2012.

Aşa cum s-a întâmplat şi în Titanic sau Armageddon, intriga filmului va conţine şi o poveste de dragoste, care ne va face martorii dezastrului care a lovit oraşul Pompei în vremea Imperiului Roman. Personajul principal va fi un sclav, îndrăgostit de fiica stăpânului său, care-i împărtășește sentimentele. Ceea ce nu ştiu cei doi iubiţi este că fata a fost deja promisă de tatăl ei unui senator Roman, bogat, dar corupt, în timp ce tânărul sclav urma să fie vândut altcuiva.

Când situaţia pare cu totul fără ieşire, se produce erupţia muntelui Vezuviu. Cu puterea „a 40 de bombe nucleare” (potrivit sinopsisului), vulcanul îmbracă oraşul în lavă, foc şi cenuşă. Blocat într-o navă care se îndrepta spre Neapole, separat de iubita lui şi de cel mai bun prieten al său, un gladiator prins între ruinele coloseumului din oraş, protagonistul este hotărât să se întoarcă pentru a-i salva.

Anderson va avea nevoie de un buget consistent pentru noul său film, ce are mari şanse să ne uimească vizual. Constantin Film va finanţa proiectul, iar Summit Entertainment va fi distribuitorul său în Statele Unite. Scenariul le aparţine lui Lee Batcher şi Janet Scott Batcher (Batman Forever).

Distribuţia peliculei nu a fost încă anunţată, însă nu ar fi de mirare ca Aderson să îi rezerve un loc chiar soţiei sale, starul filmelor Resident Evil, Milla Jovovich.



Erupţia muntelui Vezuviu a avut loc pe 24 august, anul 79 după Hristos şi a distrus două oraşe ale Imperiului Roman timpuriu, Herculaneum şi Pompei. Din cei 20.000 de oameni care trăiau în Pompei s-au salvat foarte puţini, 2.000 dintre ei îngropaţi în ruinele oraşului pe care nu au vrut să îl părăsească, iar majoritatea celor care au fugit, sufocaţi de norul de praf vulcanic care i-a ajuns din urmă.

Singurul vulcan activ prezent pe continentul european, Vezuviu a avut ultima erupţie majoră în 1631. Cea din 1944, de proporţie mai mică, a provocat totuşi moartea a zeci de persoane şi pagube în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
conspiracy_theory pe 4 mai 2011 10:48
Sper sa iasa ceva bun in filmul asta pentru ca o poveste de genul asta prinde repede la public.
legolas05 pe 4 mai 2011 20:54
si eu sper sa iasa ceva bun...astept filmul
alex_il_fenomeno pe 12 mai 2011 19:08
wow , in sfarsit un proiect care pare cu adevarat impresionant !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells