Paul Haggis, interesat să refacă Celda 211

de Ştefan Dobroiu în 28 Oct 2010
Paul Haggis, interesat să refacă Celda 211

Paul Haggis, cunoscut mai ales pentru multi-oscarizatul Crash, se pregăteşte să scrie şi poate chiar să regizeze remake-ul american pentru unul dintre cele mai cunoscute filme spaniole recente, Celda 211 al lui Daniel Monzon. Bineînţeles, titlul remake-ului va fi Cell 211.

Originalul s-a lansat în 2008 la festivalul de film de la Veneţia, iar în 2009 a devenit un mare succes de casă în Spania. În 2010 a câştigat nu mai puţin de opt premii Goya din 16 nominalizări, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor principal. Cât despre protagonist, Alberto Ammann, acesta a fost transformat într-o vedetă naţională peste noapte, a apărut deja în rolul principal din Lope, despre viaţa (mult modificată a) lui Lope de Vega, şi-l aşteaptă încă două roluri importante.

Daniel Monzon controlează cu o mână de fier experienţele extreme ale unui tânăr gardian care, în prima lui zi de lucru într-o închisoare de maximă securitate, ajunge să se dea drept deţinut după ce este prins într-o revoltă a puşcăriaşilor. Cinemagia a văzut originalul şi poate să garanteze că sunt mici şanse ca remake-ul american să fie mai bun...

În acest moment nu se ştie când ar putea începe lucrul la Cell 211.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gigel pe 28 octombrie 2010 19:00
Am vazut si versiunea spaniola si mi s-a parut un film foarte bun. nu cred ca voi putea spune acelasi lucru despre o versiune americanizata si plina de stereotipuri
cetateanu pe 28 octombrie 2010 20:36
Nici eu nu cred ca remake-ul va putea fi peste original din mai multe motive.
paul1ca pe 29 octombrie 2010 19:26
Niciodata nu mi-au placut remakurile facute dupa filmele din anii recenti.Ma rog,un film facut in anul 1970 va dati seama ca ar merge un remake gen War of the Worlds,etc...imi dau si eu cu parerea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells