Oscar 2023: posibili nominalizaţi, dezvăluiţi la CinemaCon

de Ştefan Dobroiu în 2 Mai 2022
Elvis, Babylon, Top Gun: Maverick şi She Said ar putea primi nominalizări la anul

Ştim, câştigătorii Oscar abia au fost anunţaţi, iar numele lor s-a pierdut imediat în deja vestitul scandal Will Smith-Chris Rock. Dar zilele acestea a avut loc CinemaCon, o convenţie găzduită de impunătorul Caesars Palace din Las Vegas, unde marile studiouri şi-au prezentat cele mai mari producţii, iar publicaţia Deadline a ales pe sprânceană filmele care au potenţial să facă istorie la Oscarurile de la anul. Iată mai jos câteva dintre aceste titluri.

Babylon
Dacă nu ai auzit încă de acest nou film al lui Damien Chazelle (La La Land), ar cam fi timpul să auzi, pentru că pare să dispună de dozajul perfect de ingrediente pentru a atrage atenţia membrilor votanţi ai Academiei. Dacă în La La Land Chazelle arăta cât de greu este să răzbeşti la Hollywood, în Babylon ţinta sa este perioada când trecerea de la filmul mut la cel cu sonor (s-a întâmplat în 1929) avea să sfârşească prematur cariera multor staruri, făcând loc pentru altele.

Descris ca un "Great Gatsby pe steroizi", Babylon se lansează pe 25 decembrie (momentul perfect pentru a rămâne proaspăt în memoria celor care votează la Oscaruri) şi se poate lăuda cu actori numai unul şi unul. Să menţionăm doar trei: Brad Pitt, Margot Robbie şi Tobey Maguire. Pitt este John Gilbert, un star al vremurilor cu o popularitate ce o rivaliza pe cea a lui Rudolf Valentino, Robbie este Clara Bow, unul din marile sex symbol-uri ale perioadei, iar Maguire este nimeni altul decât Charlie Chaplin. Hai să mai menţionăm un nume: Meryl Streep, într-un rol despre care încă nu ştim nimic...

Elvis
Dacă tot am pomenit de Great Gatsby, să amintim şi acest film biografic regizat de Baz Luhrmann despre ascensiunea lui Elvis Presley de la adolescenţă până la faima globală. Puţin cunoscutul Austin Butler îl interpretează pe Presley, iar Tom Hanks pe colonelul Tom Parker, impresarul său, cu care Presley a avut o relaţie plină de suişuri şi coborâşuri. Deadline scrie că Elvis are toate şansele să obţină nominalizări la Cel mai bun film, pentru cei doi actori şi la mai toate categoriile tehnice. Premiera filmului va avea loc luna aceasta în cadrul festivalului de la Cannes, iar lansarea globală va fi pe 24 iunie, când Elvis va putea fi văzut şi în România. Oare o să afăm în sfârşit dacă Elvis a fost răpit de extratereştri?!

Top Gun: Maverick
Am vorbit pe larg despre primirea entuziastă de care s-a bucurat acest sequel al hitului din 1986 la CinemaCon. Şi Deadline descrie filmul drept "blockbusterul perfect" şi deplânge faptul că de obicei astfel de filme sunt ignorate la Oscaruri, deşi reprezintă esenţa Hollywood-ului. Deadline mai scrie că interpretarea lui Tom Cruise "este probabil cea mai bună din întreaga sa carieră" şi că melodia cântată de Lady Gaga pe genericul de final va primi şi ea o nominalizare. Top Gun: Maverick va avea premiera mondială la festivalul de la Cannes, iar în România va fi văzut cu începere din 27 mai.

She Said
Acest biopic centrat pe victimele lui Harvey Weinstein, cândva unul dintre cei mai puternici oameni de la Hollywood, ar putea fi unul din hiturile Oscarurilor de la anul. Filmul regizat de Maria Schrader are în vizor invetigaţia a două jurnaliste de la The New York Times, Jodi Cantor şi Megan Twohey (intepretate de Zoe Kazan şi Carey Mulligan) şi investigaţia lor ce a dus la prăbuşirea lui Weinstein, devenind un punct central al mişcării #MeToo. She Said se lansează în Statele Unite în noiembrie, dar încă nu ştim când şi dacă filmul va putea fi văzut şi în România.

În analiza Deadline mai sunt menţionate Nope, cel mai nou lungmetraj al lui Jordan Peele, câştigător de Oscar pentru scenariu pentru Get Out, Armageddon Time, un film cu Anthony Hopkins şi Anne Hathaway care a fost selectat şi în competiţia oficială a festivalului de la Cannes, Tar, în care Cate Blanchett interpretează o dirijoare de orchestră, şi Don't Worry Darling, nou film regizat de actriţa Olivia Wilde după foarte bine primitul Booksmart.

Exploreaza subiecte similare:

Babylon, La La Land, Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire, Meryl Streep, Baz Luhrmann, Austin Butler, Tom Hanks, Elvis, She Said, Top Gun: Maverick, Tom Cruise, Jordan Peele, Nope, Armageddon Time, Don't Worry Darling, Olivia Wilde, Cate Blanchett, Anthony Hopkins, Anne Hathaway

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells