Top Gun: Maverick are o primire entuziastă la CinemaCon

de Ştefan Dobroiu în 29 Apr 2022
Sequelul cu Tom Cruise în rolul principal este etichetat drept "blockbuster-ul perfect"

Probabil că mulţi dintre noi ne-am întrebat dacă Top Gun, superhitul din 1986 care l-a transformat pe Tom Cruise într-un star global, chiar avea nevoie de o continuare. Dar se pare că această întrebare nu-şi are rostul pentru că primirea Top Gun: Maverick la CinemaCon, o convenţie din Las Vegas unde marile studiouri îşi prezintă cele mai noi blockbustere unui public de jurnalişti şi proprietari de cinematografe, a fost mai mult decât entuziastă, sequelul fiind etichetat drept "blockbuster-ul perfect". Desigur, vom aştepta premiera din 27 mai pentru a fi de acord...

Dacă majoritatea prezentărilor de la CinemaCon vizează doar scurte clipuri sau anunţuri de noi producţii, studiourile Paramount au decis să proiecteze Top Gun: Maverick în formă completă, în prima întâlnire cu publicul a filmului înainte de premiera de gală ce va avea loc în a doua jumătate a lunii mai, în cadrul festivalului de la Cannes.

Top Gun: Maverick îl are în centrul atenţiei pe căpitanul Pete "Maverick" Mitchell, la 30 de ani de la evenimentele din primul film. Maverick trebuie să antreneze un grup de tineri aviatori, printre ei şi Bradley "Rooster" Bradshaw (Miles Teller), fiul lui Nick "Goose" Bradshaw (Anthony Edwards), cel mai bun prieten al lui Maverick în filmul original. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Lewis Pullman şi Ed Harris interpretează roluri secundare, iar Val Kilmer reapare în rolul lui Tom “Iceman” Kazansky.

"Un singur cuvânt: Wow! #TopGunMaverick este absolut demenţial din toate punctele de vedere. Scenele de acţiune şi de pilotaj sunt nemaipomenit de intense şi te iau mereu pe nepregătite. Pur şi simplu nu mai respiri! Şi nu am fost deloc pregătit pentru cât de plin de emoţie este filmul. Publicul a ovaţionat de peste zece ori", a scris pe Twitter jurnalistul Erik Davis.

"Top Gun: Maverick este blockbuster-ul perfect. Nu doar că scenele de pilotaj sunt absolut uimitoare, dar am şi plâns, atât de plin de emoţie e. Şi poate o să spuneţi că am înnebunit, dar umila mea previziune este că va primi o nominalizare la Cel mai bun film la Oscarurile de la anul", a reacţionat Jeff Sneider, editor la Below the Line şi colaborator al Los Angeles Magazine.

"Top Gun: Maverick o să îi copleşească pe fanii filmului original şi o să creeze noi fani. Vorbesc serios, deşi povestea este foarte strâns legată de cea a filmului original, filmul este mai bun decât el din aproape toate punctele de vedere", a spus criticul Scott Menzel.

"Mi-a plăcut la nebunie #TopGunMaverick. Imaginea şi scenele de zbor sunt demenţiale şi la fel e şi interpretarea lui @TomCruise. Şi ceilalţi actori au fost nemaipomeniţi, mai ales @Miles_Teller şi @glenpowell. Este filmul pe care vrei să-l vezi pe cel mai mare ecran posibil", a spus Steven Weintraub de la publicaţia Collider.

Desigur, toate aceste reacţii sunt ale unor jurnalişti americani obişnuiţi ca Hollywood-ul să cânte ode eroismului american în blockbusterele sale. Am fi curioşi dacă reacţiile ar fi la fel de entuziaste şi dacă prima proiecţie a filmului ar fi avut loc în faţa unui public european. Oricum, Top Gun: Maverick pare să ofere distracţie pe cinste.

Exploreaza subiecte similare:

Top Gun: Maverick, Tom Cruise, Miles Teller, Anthony Edwards, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Ed Harris, Top Gun

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells