Oscar 2022. Predicții pentru nominalizările ce vor fi anunțate marți, 8 februarie

de Marina Florea în 7 Feb 2022
Cursa pare să fie între Belfast și The Power of the Dog

Nominalizările la Oscar bat la ușă: toate cele 23 de categorii vor fi anunțate marți, 8 februarie, de la ora 15 a României, într-o conferință live. Votul s-a închis pe 1 februarie, iar directorul general al Academiei Americane de FilmDawn Hudson, a declarat că este ediția cu cea mai mare rată de participare la vot din cei 94 de ani de istorie - aproximativ  10.000 de membri au votat anul acesta: ceea ce poate sugera anumite includeri sau excluderi surprinzătoare pe liste.

Cu un sezon de premii care a adus surprize, inclusiv apariția noii tulpini Omicron, cursa Oscar ar putea aduce titluri neașteptate, ca de obicei, în special la categoria „Cel mai bun film”. Anul acesta marchează întoarcerea „plutonului” de 10 filme admise pe lista nominalizărilor la cea mai înaltă distincție, ca în 2009 și 2010. Atunci erau nominalizate blockbustere și filme aparținând genurilor diferite, precum Avatar, The Blind Side, District 9, Inception, Toy Story 3 și Up.

La ora actuală, cursa pare să fie între Belfast și The Power of the Dog, e de părere publicația Variety, ambele stând bine la nominalizările BAFTA, dar având și la fel de multe ratări. Primul film a ratat o nominalizare la regie pentru Kenneth Branagh, în timp ce al doilea a ratat un premiu la montaj respectiv un premiu pentru Kirsten Dunst în categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”. Pe de altă parte, Belfast s-a descurcat bine la box-office-ul din Anglia și la cel internațional, încasând 3,14 milioane de dolari în 705 săli, mai mult decât în State.

Din discuțiile publicației Variety cu votanții, King Richard (Warner Bros), CODA (Apple Original Films) și Don't Look Up, toate au șanse să ajungă pe lista nominalizărilor, rămânând încă două locuri libere până la numărul de 10.

Nominalizările PGA s-au îndreptat către Being the Ricardos (Amazon Studios) și Tick, Tick... Boom! (Netflix), deci și aceste filme au șanse să intre pe lista nominalizărilor, mai scrie Variety.

Netflix contează că filmul Tick, Tick... Boom! va fi inclus, pe lânga The Power of the Dog și Don t Look Up cu șanse mai mari, ceea ce l-ar face primul exemplu de studio de la United Artists în 1976 încoace care să primească trei nominalizări pentru „Cel mai bun film”, notează Variety. United Artists a reușit cu Bound for Glory, Network și cu Rocky, care a și câștigat premiul.

Cele mai recente estimări plasează pe ultimele două locuri titlurile Drive My Car (regizor Ryûsuke Hamaguchi, MGM/United Artists Releasing), Nightmare Alley (Guillermo del Toro, Searchlight Pictures), No Time to Die (regia Cary Joji Fukanaga, MGM/United Artists Releasing), Parallel Mothers (regia Pedro Almodóvar, Sony Pictures Classics) și The Tragedy of Macbeth  (Joel Coen, Apple Original Films/A24). Chiar și The French Dispatch al lui Wes Anderson și The Lost Daughter al lui Maggie Gyllenhaal au grupurile lor de susținere printre votanți.

Exploreaza subiecte similare:

The Power of the Dog, Belfast, Being the Ricardos, Don't Look Up, King Richard, CODA, Doraibu mai kâ, Nightmare Alley, The Lost Daughter, The French Dispatch, The Tragedy of Macbeth, Madres paralelas, No Time to Die

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 8 februarie 2022 09:48
Filmul lui Almodovar nu merita niciun premiu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells