O colecţie de Science fiction pur: cărţile Star Wars!

de Cinemagia în 11 Apr 2011
O colecţie de Science fiction pur: cărţile Star Wars!

Science fiction pur, intrigi si conflicte interstelare, actiune si drama: cartile Star Wars ocupă un rol important în inima literaturii SF si creeaza un context ideal in care imaginatia noastra poate patrunde si se poate dezvolta. Au incantat fantezia a nenumarate generatii iar acum le gasesti intr-o colectie de 24 de titluri al Editura Amaltea. Fii pe receptie: profita de campania Star Wars  si ia-ti cadoul de colectie - tricoul cu personajele Star Wars preferate!

Lecţii de viaţă
Cărţile ne introduc într-o lume fascinantă cu eroi autentici, o lume insa în care te poti regasi usor, daca vrei. Odată ce citesti aceste cărti, descoperi că filozofia cavalerilor Jedi poate fi luată drept  stil de viaţă pentru fiecare dintre noi.

"Try not… Do or do not… there is no try.” (Yoda)
Ideea de bază la această afirmaţie este modul de percepţie al lucrurilor. Pentru a avea succes, este important să ne dorim cu adevărat, făra ca pesimismul să umbrească orice dorinţă. Trebui să spunem „voi reuşi” si sa evităm formulele „dacă”, „poate”, „voi încerca”.

"I can belive it" (Luke). “That is why you fail.” (Yoda).
Atunci când nu avem incredere în propriile puteri, considerăm că nu suntem capabili de a face un lucru. Adevaratul motiv pentru care nu incercăm este că avem o stimă scăzută de sine. In consecinţă, este bine fim increzatori atunci cand ne propunem ceva.

 "Grave danger you are in. Impatient you are.”(Yoda)
 Rezolvarea unor probleme necesită răbdare. De cele mai multe ori aşteptăm rezultate imediate, uităm adevăratul scop, fără să ne gândim că uneori lucrurile necesită timp pentru a se rezolva.

 

Stiaţi că...?

Am adunat din galaxia Star Wars tot ce stiai si mai ales ce nu stiai, despre eroii preferati ai literaturii SF:
•    A fost nevoie de trei actori diferiti pentru a-l portretiza pe Darth Vader: David Prowse (corp), James Earl Jones (voce) si Sebastian Shaw (fata).
•    R2-D2 a fost botezat astfel, dupa ce un tehnician din “American Graffiti” i-a cerut lui Lucas sa-i dea rola a 2-a, dialogul 2.
•    Micutul actor care se ascundea in R2-D2 se numeste Kenny Baker si are mai putin de 1,22 m.
•    Numele lui Chewbacca a fost inspirat de numele orasului Chebika City, din Tunisia, aflat langa locul unde au fost filmate scenele de pe Tatooine.
•    Numele Jawa e inspirat pur si simplu de numele doctorului familiei lui Lucas.
•    Pentru a evita sa fie deranjat in timp ce filma “Intoarcerea lui Jedi”, Lucas s-a prefacut ca filma un film horror intitulat “Blue Harvest”. A vrut ca iluzia sa fie atat de perfecta, incat intreaga sa echipa purta sepci si tricouri imprimate special.
•    In “Imperiul Contraataca”, Alec Guiness si-a interpretat toate aparitiile in sase ore!
•    Pentru aniversarea de 20 de ani Star Wars, renovarea primului episod a costat aproape la fel de mult ca filmul original: 10 milioane de dolari.
•    In 1996, 37% din jucariile vandute in Statele Unite erau Star Wars.
•    “Intoarcerea lui Jedi” a fost initial denumit “Razbunarea lui Jedi’ - dar mai apoi a suferit o modificare a titlului din cauza faptului ca, potrivit lui Lucas, un Jedi nu va cauta niciodata sa se razbune.
•    Forma lui Millenium Falcon a fost inspirata initial de forma unui hamburger cu o maslina pe margine.
•    In timpul faimoasei scene a asteroidului din “Imperiul Contraataca”, unul dintre asteroizii mortali este de fapt...un cartof!
•    Oricat de ciudat ar parea, sunetele pentru sabiile eroilor au fost inregistrate mutand un microfon in apropierea unui televizor.
•    In timpul Star Wars, Carrie Fisher a fost mai plinuta cu 4,5 kg si a fost suparata ca Lucas nu credea ca femeile din viitor vor purta sutiene.
•    Printesa Grace de Monaco a fost prima persoana care a intrat in posesia primului set de 4 figurine Star Wars, cu ocazia vizitei designerului jucariilor Kenner, Bernie Loomis, in Monaco, in noiembrie
1977.
•    Figurina R2-D2 facuta de Takara in Japonia era una din jucariile preferate a lui Lucas. Lucas, insusi, a comandat cateva mii de exemplare pentru angajatii companiei.
•    StarWars este cea mai bine vanduta colectie de jucarii a unui film. Chiar si in 1978, primul an in care Kenner a comercializat aceste jucarii, s-au vandut mai mult de 42 milioane. Intre 1978 si 1986, 250 milioane de figurine vor fi vandute in toata lumea.
•      Costumul original al  lui Darth Vader a fost scos la o  licitaţie organizată la casa Christie’s din Londra, iar suma de vânzare a fost estimată intre 250.000 de dolari şi 365.000 de dolari.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Vorador pe 11 aprilie 2011 19:35
super,sunt FAN Star Wars
legolas05 pe 11 aprilie 2011 20:15
si mie imi plac filmele
catasmile17 pe 11 aprilie 2011 21:12
frumos !!!!!!
danymury pe 11 aprilie 2011 21:39
foarte tare....se pare ca in spatele acestui titan al SF ....sunt chesti obijnuite...foarte tare!!!
Lalolica pe 11 aprilie 2011 21:43
Star Wars este o adevarata legenda!!!........filmul care a marcat foarte multe generati si care ink va mai marka!!!
aavramescu23 pe 12 aprilie 2011 08:09
Super mega beton. Ma bucur ca au aparut cartile dar nu ma intereseaza. Ar trebui sa apara seria Star Wars filmele si atunci garantez ca s-ar cumpara. Dar asta e. Peste e tot e aparuta in occident numai la noi nu a aparut, de parca am fi in lumea a 3- :(
orlando1689 pe 13 aprilie 2011 00:03
am citit ca Lucas....ar vrea sa mai faca inca un episod din vestita legenda Star Wars cam prin 2018...dar...exista posibilitatea sa fie animatie......oricum mi-a placut si imi v-a face placere sa vad Star Wars la orice ora....k niciodata nu o sa ma satur de el...
lorinf pe 13 aprilie 2011 06:54
:)
alex_il_fenomeno pe 14 aprilie 2011 11:40
foarte interesante acest curiozitati !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells