"Nu te supara, dar…" si "Viva Constanta" - in cadrul Film Klub

1 Mar 2009
"Nu te supara, dar…" si "Viva Constanta" - in cadrul Film Klub

Pe 2 martie 2009, de la ora 17:30, la sediul Universitatii Central Europene (CEU), Sala Auditorium, publicul din Budapesta va putea viziona doua documentare premiate la Dialektus Festival 2008: "Nu te supara, dar…" de Adina Pintilie si "Viva Constanta!" de Ambrus Emese. Din juriul international a facut parte si Brindusa Armanca, director ICR Budapesta.

"Nu te supara, dar...", regia Adina Pintilie, a fost realizat in cadrul Aristoteles Workshop, Sibiu, 2006 - atelier de formare in practica si teoria filmului documentar, care are ca scop sprijinirea unei noi generatii de regizori de film din Europa Centrala si de Est. Filmul a obtinut Premiul pentru cel mai bun documentar, la Aristoteles Workshop 2006 si reda viata de zi cu zi a pacientilor dintr-un spital de psihiatrie din România.

Povestea filmului "Viva Constanta!" este urmatoarea: Tudor Lakatos din Somcuta este profesor. Are 40 de ani, e de origine roma si vrea sa devina celebru. A gasit si solutia. Il imita pe Elvis Presley. Versurile arhicunoscutelor hituri ale "regelui rock-ului" sunt traduse in limba romani, iar Tudor Lakatos porneste spre Constanta cu repertoriul rrom-rock, care trebuie sa ii aduca celebritatea.

Ambele filme sunt subtitrate in limba engleza.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells