Noul Spider-Man, primele reacţii

de Ştefan Dobroiu în 21 Iun 2012
Noul Spider-Man, primele reacţii

Este categoric unul dintre cele mai aşteptate filme ale verii, mai ales că toată lumea se întreabă cât de justificată este decizia Sony de a o lua de la capăt cu popularul supererou, mai ales atât de recent după extrem de profitabila trilogie semnată de Sam Raimi. Cu britanicul Andrew Garfield în rolul principal, Uimitorul Spider-Man se lansează în România pe 13 iulie, iar noi ne pregătim de eveniment trecând în revistă primele reacţii stârnite de vizionările de presă ale filmului.

În acest moment, blockbusterul are un coeficient de 83% cronici pozitive pe rottentomatoes, din cele şase cronici publicate până acum numai una singură fiind negativă. Cele mai multe laude se îndreaptă către efectele speciale, dar şi interpretările actorilor, Andrew Garfield şi Emma Stone fiind consideraţi achiziţii importante pentru franciză. Probabil ştii deja că studiourile intenţionează să continue filmul, iar punţile către un extrem de posibil sequel se află şi ele pe lista aspectelor pozitive ale acestui reboot.

Cu ajutorul lui Garfield şi-al lui Stone, Spider-Man merge în direcţia cea bună, spun cronicarii. "Andrew Garfield e mai robust şi captivant decât Tobey Maguire", spun cei de la Time Out, care adaugă că "Spider-Man se mişcă uşor şi e în acelaşi timp intim şi energic, făcând uşor tranziţia de la timpul petrecut pe coridoarele liceelor la salturile de pe clădiri". Probabil că te interesează mai mult să afli că "secvenţele de acţiune sunt captivante şi au o energie specifică specialiştilor în parkour".

Dacă ne luăm după cronici, ne putem aştepta la mai mult umor în reboot. "Garfield are cele mai bune replici, iar prezenţa lui devine uneori foarte comică, mai ales atunci când învaţă să-şi controleze noile puteri". "Niciodată nu suntem departe de momente romantice şi de râsete, aşa că uneori Uimitorul Spider-Man se simte mai degrabă ca o comedie romantică modificată pentru a include 3D şi pânze de păianjen în cantităţi industriale", mai comentează cronicarul Time Out.

Altfel stau lucrurile în cronica This Is London, care comentează că "în sfârşit avem parte de un supererou britanic, iar ăsta e cam plictisitor". După ce critică scenariul (care-şi dezvăluie cu lentoare punctele tari, Peter Parker îmbrăcându-şi costumul de supererou de-abia la minutul 60 al filmului), 3D-ul şi anumite replici, cronica This Is London are cuvinte rele de spus şi despre secvenţa "ilogică "de la sfârşitul genericului, care ar trebui să trimită la un sequel.

Un cronicar spune că filmul lui Marc Webb e o producţie cu supereroi pentru generaţia Twilight, pentru că o prea mare parte din minute se concentrează pe relaţia dintre Peter şi Gwen. The Guardian scrie că Uimitorul Spider-Man este "pe cât de amuzant, pe atât de impresionant", iar Total Film comentează că reboot-ul "are stil". Laudele ajung până la o comparaţie foarte onorantă cu The Avengers, producţia Marvel devenită al treilea cel mai de succes film din toate timpurile.

Oricâte aspecte sunt lăudate, există impresia generală că filmul ar fi putut fi mai bun, ceea ce pe noi ne face deja să coborâm ştacheta aşteptărilor: cu toate acestea, o să fim în primul rând la premieră!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 21 iunie 2012 13:44
Sper ca va fi un film bun, dar faptul ca actiunea este luata de la inceput.....sper sa nu ma plictiseasca, in sensul ca poate sa semene cu primul Spider-man
Bayard pe 21 iunie 2012 13:45
Mda, eu sunt dezamagit, nu ma deranjeaza ca o mare parte din timp e dedicata povestii de dragoste.... insa as fi vrut sa fie ceva mai dur filmul, nu sa para o comedie. Spider-Man nu e Batman sa fie un personaj intunecat, intotdeauna a fost mai relaxat. Dar asa, nu o sa semene oare prea mult cu trilogia anterioara cu Tobey Maguire?
her122122 pe 21 iunie 2012 14:28
Din ce am inteles, va fi cu totul si cu totul o alta poveste.Si oricum, ce rost ar fi avut sa inceapa din nou aceiasi poveste?
AeroX pe 21 iunie 2012 20:31
Pe mine deja ma deranjeaza numele filmului. Macar sa fie filmul atat de uimitor ca Spide-Man.
cristi23 pe 21 iunie 2012 13:59
sincer dupa citirea articolului mi se pare ca filmul merge pe un drum periculos.....risca sa fie plictisitor si astfel sa isi piarda din fani si mai ales din calitatea francizei .....care pana acuma a fost una delicioasa
Apache95 pe 21 iunie 2012 14:59
o sa fie doar un reboot....si indiferent cat de bun ar fi tot nu o sa se compare cu originalul
Bayard pe 21 iunie 2012 21:58
De ce? uita-te la Batman ce a insemnat un reboot inteligent.
legolas05 pe 21 iunie 2012 15:56
nu cred ca va fi la fel de bun ca originalul
Collin pe 22 iunie 2012 08:41
# eu cred ca va fii mai bun, daca te uiti pe trailer - si pastreaza mai multe chestii din "comics"
liviutzu4all pe 22 iunie 2012 13:14
in primul rand nu imi place ca au schimbat personajele principale si in al doilea rand ca povestea incepe de la inceput dar hai sa nu criticam si sa lasam pe urma comentarile de jignire
Petra pe 22 iunie 2012 22:31
Spunea cineva intr-un review ca acest Spiderman e "Twilight in spandex".
alex_il_fenomeno pe 12 iulie 2012 15:29
imi pare sincer rau de absenta actorului din trilogie ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells