Narnia: The Voyage of the Dawn Treader întrece The Tourist

de Cristina Grigore în 13 Dec 2010
Narnia: The Voyage of the Dawn Treader întrece The Tourist

Poate din cauză că au fost prea ocupaţi cu pregătirile pentru Crăciun sau au preferat alte filme de familie lansate anterior, precum Tangled sau Harry Potter, spectatorii americani nu au acordat celei de-a treia parţi a trilogiei Narnia atenţia preconizată, care ar fi trebuit să ducă filmul spre încasări între 35 şi 45 de milioane de dolari.

Conform Box Office Mojo, Narnia: The Voyage of the Dawn Treader a obţinut în acest week-end 24,5 milioane peste ocean, faţă de debutul lui „The Lion, the Witch and the Wardrobe”, care a strâns în 2005 65,6 milioane şi Prince Caspian, cu 55 de milioane de dolari în 2008. Realizat cu un buget de 145 de milioane, noul film al seriei a fost distribuit în 56 de ţări ale lumii, de unde a adunat 81 de milioane de dolari, cu şanse de a transforma această producţie într-una profitabilă.

Nici The Tourist nu a avut parte de un debut promiţător, clasându-se pe locul 2 cu cele 17 milioane încasate de la spectatorii americani, faţă de estimarea producătorilor de cel puţin 25 de milioane. O lansare limitată în străinătate a mai adus filmului cu Johnny Depp şi Angelina Jolie 8 milioane de dolari, producătorii mizând şi în acest caz pe audienţa internaţională pentru depăşirea bugetului de 100 de milioane de dolari al filmului.

Tangled a alunecat pe locul 3, cu încasări de 14,5 milioane în acest sfârşit de săptămână, când şi puterea lui Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I a scăzut la 8,5 milioane, jumătate din încasările week-endului trecut. Unstoppable coboară pe 5, cu 3,7 milioane încasări, iar Black Swan, lansat săptămâna trecută într-un număr restrâns de cinematografe, urcă pe locul 6, cu încasări de 3,3 milioane de dolari.

Burlesque a mai făcut câțiva paşi spre partea inferioară a topului şi a ajuns pe 7, strângând încă 3,2 milioane. Love and Other Drugs este pe 8, cu încasări de 3 milioane, iar Due Date şi Megamind, pe ultimele două locuri, se pregătesc să părăsească clasamentul, cu încasări de aproximativ 2,5 milioane fiecare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mircea pe 7 ianuarie 2011 12:48
Ecel mai tare film care l-am vazut pana acuma
alex pe 7 ianuarie 2011 12:53
De abia asrept sa merg la cinema sa-l vad.E super! Va sugerez sa faceti si voi la fel.Daca nu ma credeti informativa. PA! PA!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells