Marjane Satrapi îţi prezintă Iubire persană

8 Feb 2012
Marjane Satrapi îţi prezintă Iubire persană

Filmul Iubire persană (Poulet aux prunes, 2011), în regia lui Marjane Satrapi şi a lui Vincent Paronnaud, va putea fi urmărit în cinematografele Elvira Popescu, Cinema City Cotroceni şi Cityplex Constanţa, începând cu 10 februarie 2012. Pelicula poate fi considerată un omagiu adus cinematografiei, combinând cu uşurinţă stiluri diferite, umor, romantism şi parodie şi reprezintă o comedie romantică pentru toate gusturile.

Aflat în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia, filmul readuce pe marile ecrane actori îndrăgiţi, precum Mathieu Amalric (Scafandrul şi fluturele, 2007), Maria de Medeiros (Pulp Fiction, 1994), Isabella Rossellini, Jamel Debbouze (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, 2001), Chiara Mastroianni sau Rona Hartner.
 
Marjane Satrapi se va afla la Bucureşti pe 10 februarie cu ocazia premierei în România a filmului Iubire persană. Evenimentul va avea loc la cinematograful Elvira Popescu, la ora 19:00. Povestea copilăriei şi adolescenţei sale e cunoscută publicului datorită succesului internaţional Persepolis, nominalizat la Oscar în anul 2008. Atât Persepolis, cât şi Iubire persană, reprezintă ecranizări ale romanelor grafice omonime realizate de artista iraniană Marjane Satrapi.
 
Sinopsis: Teheran, anul 1958 – De când îndrăgita vioară a lui Nasser Ali Khan, cel mai renumit violonist, este distrusă, acesta pierde gustul vieţii. Incapabil să mai găsească o altă vioară pentru a o înlocui, el decide să se aşeze în pat şi să aştepte moartea. În aşteptarea ei, alunecă în reverii, în acelaşi timp melancolice, fericite şi pline de umor. Pe măsură ce fragmentele din captivanta lui poveste se unesc, descoperim marele lui secret: o extraordinară poveste de dragoste care i-a alimentat geniul şi muzica.
 
“Era timpul să sărbătorim iubirea şi omul şi să le punem în centrul a tot ce există. E extraordinar să faci un film în Germania, cu acţiunea care are loc în Iran, cu Isabella care e italiancă, cu Maria, care e portugheză, cu Golfshifteh care e iraniană, cu Rona care e româncă, cu Serge Avedikian care e de origine armeană, cu Jamel, ai cărui părinţi sunt marocani, cu Mathieu, cu Chiara... şi la final să fie un film franţuzesc!” (Marjane Satrapi despre Iubire persană).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 10 februarie 2012 12:44
inca un film care nu cred ca ar merita scapat .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells