Les Misérables: Ghidul personajelor

de Cristina Grigore în 7 Ian 2013

Ultima din lungul șir de adaptări ale celebrului roman semnat de Victor Hugo, pelicula Les Misérables, un musical plin de nume mari aflat în regia lui Tom Hooper (premiat cu Oscar pentru The King’ Speech) va debuta în cinematografele românești pe 25 ianuarie. Pentru a te (re)familiariza cu personajele filmului, iată o scurtă prezentare a istoriei acestora, alături de melodiile care îi definesc cel mai bine.

Filmul se bazează pe producția pusă în scenă în 1980, la Paris, de Claude-Michel Schönberg (muzica) și Alain Boublil și Jean-Marc Natel (versurile), adaptată în limba engleză în 1985 de Herbert Kretzmer. Melodiile prezentate – incluse în film - fac parte din concertul aniversar pus în scenă în 2010, care marchează 25 de ani de turneu.

Afișează:
1 din 11
Jean Valjean (Hugh Jackman)

Eliberat din închisoare după 19 ani, prizonierul cu numărul 24601, Jean Valjean, este hotărât să lase în urmă trecutul și să înceapă o viață nouă. Ca fost ocnaș, nimeni nu vrea să îi ofere cel mai mic ajutor, însă primește în final sprijin din partea domnului Myriel, devenit episcopul Bienvenu.

 Bunătatea acestuia îl schimbă, astfel că Valjean reușește să devină un personaj important în orășelul Montreuil-sur-Mer datorită afacerii sale prospere în industria mărgelăriei. Devine primarul orașului și binefăcătorul locuitorilor acestuia. O adoptă pe Cosette, fiica unei foste angajate ale sale, Fantine, și își petrece restul vieții încercând să-și ascundă trecutul față de Cosette și să se reabiliteze în fața lui Dumnezeu și a propriei persoane.

What have I Done (monologul lui Jean Valjean) este cântecul ce punctează transformarea sa, momentul în care i se oferă șansa unei noi vieți și în care, după ce se gândește dacă este demn de ajutorul primit, hotărăște să plonjeze în necunoscut, în speranța unei ascensiuni fizice și spirituale. ”Jean Valjean nu mai înseamnă nimic acum”, cântă el. ”O altă poveste trebuie să înceapă”.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 7 ianuarie 2013 11:32
Les Miserables o sa fie categoric un film ce nu o sa dezamageasca . Are si o distributie foarte buna . Abia astept sa il vad .
Bayard pe 7 ianuarie 2013 20:19
tocmai, ca stilul in care a fost filmat a enervat foarte multa lume, inclusiv fani ai musicalului.
Sebastian96 pe 7 ianuarie 2013 16:49
Abia astept sa vad acest film,mai ales pe Anne!
mosu332 pe 7 ianuarie 2013 17:07
Les Misérables: Ghidul personajelor ... suna ca un titlu din ziare ca Libertatea sau Click....
paul2011 pe 7 ianuarie 2013 17:21
abia astept sa vad Les Miserables ...pentru mine este cel mai asteptat film al anului 2013 inclusiv The Wolverine , insa mai este mult pana in 26 iulie , oricum luna viitoare va aparea si trailer-ul .
MikkaelWolfganger pe 7 ianuarie 2013 19:39
Cu siguranta o sa alerg la cinema pentru filmul acesta!
Ovidiu239 pe 7 ianuarie 2013 22:38
Sunt curios sa aud "parerea criticului" la acest film.
sabinalin pe 9 ianuarie 2013 12:20
Cu tot respectul pentru cei de acum dar cine a vazut versiunea cu Jean Gabin va priza foarte greu aceasta ecranizare. S-ar putea sa fie inferioara si celei cu Liam Neeson...
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2013 12:57
Cu siguranta va fi ceva deosebit! De abia astept sa il urmaresc.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells